Április 21. – A Nap a bika csillagjegyben
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A bika életében fontos a harmónia. Nyugodt, stabil, kiegyensúlyozott személyiség. Nem könnyű kihozni a sodrából, nem jellemzik az életét a szélsőségek. Nem szereti a konfliktusokat, számára jobb a békesség.

Mivel a világot meglehetősen egyszerűen szemléli, hajlamos végletekben gondolkozni. Számára valaki vagy valami vagy fekete, vagy fehér. Átmeneteket, árnyalatokat nem igazán ismer.

Általában megbízik az emberekben. Érett viselkedésű, nem szeret konfrontálódni. Udvarias, illemtudó, derűs és jó kedélyű.

Igazából se nem optimista, se nem pesszimista, inkább realista. Elérhető célokat tűz ki maga elé. Határozott és szorgalmas. Céljait nagy akaraterővel éri el, álmait kitartással valósítja meg.

Becsületes ember, nem jellemző rá a szabályok megszegése. Megbízható, az ígéreteit mindig betartja. Tombol benne a felelősségtudat. Megfontolt, háromszor is meggondolja, mielőtt cselekszik. A józan paraszti ész vezérli.

Fontos számára a pénz, az anyagi stabilitás. Takarékos, nem szórja el a pénzét. Inkább gyűjti, és jól is fekteti be. Szeret több lábon állni.

Elengedhetetlen nála a rutin a napirendben. Szereti, ha rendezett körülötte a tér. Gyakorlatias ember, aki két lábbal áll a földön. Óvatos, nem szeret kockáztatni. Fontos számára a biztonság.

A bika a mindennapokban

Szereti a kényelmet. Az otthona meghitt és barátságos. Jó ízléssel válogatja össze a bútordarabokat, összhangban vannak az anyagok és a színek. Előfordul, hogy saját kezével építi a házát, maga rendezi be a lakását.

Föld jegyűként szereti a természetet, az állatokat, a növényeket. Szívesen tölt időt a kertjében, és biztosan van legalább egy háziállata.

A külsejére igényes, mindig ápolt. Szereti az eleganciát, viszont hízásra hajlamos.

Mottója: Élvezd az életet! Értendő ez a szerelemre, a szórakozásra és az étkezésre egyaránt. Élénk társasági életet él, vendégeket fogad, partit rendez.

Megfelelő munkaterület lehet számára a mezőgazdaság, például kertész vagy lovász válhat belőle. A művészetek terén is kibontakoztathatja a tehetségét, lehet festő vagy zenész, esetleg divattervező. Személyiségéhez illik a banki vagy a pénzügyi szektor is.

Ha meg szeretnénk lepni… inkább ne tegyük! A kiszámíthatóságot szereti. Viszont nagyon tud örülni egy masszázsnak vagy egy illatos fürdőnek.

Negatívumok

Problémája az érzelmek felismerésével és kimutatásával van, mivel nem az érzelmek, inkább az értelem embere. Inkább a tetteivel, semmint a szavaival kommunikál.

Egy kapcsolatba megfontoltan lép bele. Ha egyszer valakit megszeret, annak hűséges társa lesz. Ő is hűséget és elkötelezettséget követel a másiktól. Családcentrikus, a gyerekeit védi a külvilág ellen.

Makacs tud lenni, magyarul néha csökönyös, mint egy szamár. Túlontúl földhözragadt, mindig kiszámítható.

Néha felhalmozza a pénzt, kuporgat, zsugorivá válik. Eluralkodhat rajta a birtoklási vágy, nemcsak tárgyakkal, hanem emberekkel szemben is.

Mit csináljunk a bika jegyében?

Fektessük be a pénzünket valamilyen biztosnak tűnő üzletbe. Újítsuk fel a házunkat, rendezzük át a lakásunkat. Kézműveskedjünk. Ültessünk virágokat. Menjünk állatkertbe. Menjünk el moziba, vagy nézzünk meg egy színdarabot. Főzzünk valami finomat. Együnk egy jót.

Szerző: Tóth Réka


Amikor először megszólal a kakukk
Lovagias rendőrök

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

De akkor mit csináljak?

Az ősz beköszöntével jönnek a ködös, esős, hideg és szeles napok, amikor legszívesebben az orrunkat…
PEOPLE TEAM tábor

Nem üthetsz

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy…
PEOPLE TEAM tábor

A tudományok és a béke ünnepe

A Nobel-díjat Alfred Nobel svéd kémikus és feltaláló alapította, aki hatalmas vagyona egy részéről 1895.…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb infóórám története

Amióta nyáron a PEOPLE TEAM programozótáborában voltam, nagyon szeretem az infót. Végre megértettem, hogy mire…