Csillagjegye: nyilas
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kétféle ember létezik a világban. Az egyik az, aki nem hisz az asztrológiában, a másik típus pedig igen. Valószínűleg azok bíznak benne, akik felsőbb erőktől várnak segítséget életük jobbra fordulásához. Egyfajta vallás, csak nem Isten az, aki változást hozhat, hanem a csillagok és a bolygók közötti kapcsolat megfigyelése.

Asztrológia

Maga az elnevezés görög eredetű, az asztron (csillag) és a logosz (tudomány) szavak összevonásából származik. Feladata az, hogy a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett eseményt vizsgáljon, ez a történés általában egy ember születésének napja. A születési dátum alapján az emberek besorolhatóak a 12 csillagjegy valamelyikébe. Jellemükre, társaikkal való kapcsolataikra, munkához való hozzáállásukra az asztrológusok – állításuk szerint – következtetni tudnak.

A 12 jegy

Bak, vízöntő, halak, kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas. Jelenleg az utolsó szeletében vagyunk a zodiákus (a zodiákus magyarul állatövet jelent) körnek. Az állatöv északon és délen átívelő, közelebbről meg nem határozott szélességű, 360 fok kerületű kör sávját jelenti. Klasszikus értelemben 12, valójában 13 csillagkép kisebb-nagyobb része alkotja. Egy egész naptári évet ölel fel. A Nap egy év alatt megtett útját és a Föld keringési síkját jelenti. Egy „horoszkóp” egy hónapig tart nagyjából.

Az égbolt és a rajta lévő csillagok régóta foglalkoztatják az emberiséget

Az egymáshoz közel lévő csillagokat istenekkel, állatokkal azonosították. Minden népnek megvolt a saját maga elképzelése, de Európában a görög alapú honosodott meg (lásd a fent felsoroltakat). Tehát a nyilas november 23-a és december 21-e között érvényes.

Na de milyen is a csillagjegy szülöttje?

Általában optimista, jó kedélyű, derűs, önbizalomhiányban nem szenved. Tisztában van a hibáival is. A lelkesedése megvan különböző feladatokhoz, munkákhoz, a kitartása azonban sokszor kevés. Imád utazni, új ismereteket szerezni, sokat olvas. Mindent gyűjt: feladatokat, élményeket, embereket. Raktároz, és értékeli az előbbieket. Baráti körét népszerű emberekből válogatja össze, ettől ő is különlegesnek érzi magát. A félbehagyott feladatok, munkák miatt az élete egy idő után teljes káoszhoz vezet, ami valószínűleg zavart okoz, de nem tud mit tenni, csak elevickél.

Most, hogy utánaolvastam…

…a témának, gondolkodóba estem. Ezeknek a tulajdonságoknak egy része rám is igaz. A születésnapom alapján kos vagyok, most elbizonytalanodtam. Arra jutottam végül, hogy vannak olyan tulajdonságok, amik sok emberben megvannak, csak az adott szituáció határozza meg, hogy mennyire törnek felszínre. Mivel az ember reménytelenül várja a csodát, hajlamos kidomborítani a rá vonatkozókat, és bízni. Ez nem elítélendő, ez is hit és támasz, amire a XXI. század emberének nagy szüksége van.

Kropokné Kiss Éva

Kalandok költekezés nélkül
A legédesebb nap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Hajrá, magyarok!

Azt mondjuk, hogy a magyar sportnemzet. Sokan űznek különféle sportokat amatőr vagy profi szinten, rengetegen…
PEOPLE TEAM tábor

Anyák napja

– Nagymama, téged is felköszönt anyák napján Anya? – kérdezte Matyi. – Természetesen, én is…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Elmúlt, de nem nyomtalanul

Ma újra korán kellett kelnem. Véget ért az őszi szünet. November 6-a van, hétfő, és…
PEOPLE TEAM tábor

Jó példát mutatnánk

Kedves Decembermanók és kedves Főmanó, aki közvetlenül a Mikulás helyetteseként dolgozol! Üdvözlünk, mi vagyunk Tomi…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…
PEOPLE TEAM tábor

A híres-neves tejkaramella

A mogyoróvajas fudge napját november 20-án ünnepeljük. A fudge egy cukor, vaj és tej felhasználásával…