Csillagjegye: nyilas
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kétféle ember létezik a világban. Az egyik az, aki nem hisz az asztrológiában, a másik típus pedig igen. Valószínűleg azok bíznak benne, akik felsőbb erőktől várnak segítséget életük jobbra fordulásához. Egyfajta vallás, csak nem Isten az, aki változást hozhat, hanem a csillagok és a bolygók közötti kapcsolat megfigyelése.

Asztrológia

Maga az elnevezés görög eredetű, az asztron (csillag) és a logosz (tudomány) szavak összevonásából származik. Feladata az, hogy a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett eseményt vizsgáljon, ez a történés általában egy ember születésének napja. A születési dátum alapján az emberek besorolhatóak a 12 csillagjegy valamelyikébe. Jellemükre, társaikkal való kapcsolataikra, munkához való hozzáállásukra az asztrológusok – állításuk szerint – következtetni tudnak.

A 12 jegy

Bak, vízöntő, halak, kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas. Jelenleg az utolsó szeletében vagyunk a zodiákus (a zodiákus magyarul állatövet jelent) körnek. Az állatöv északon és délen átívelő, közelebbről meg nem határozott szélességű, 360 fok kerületű kör sávját jelenti. Klasszikus értelemben 12, valójában 13 csillagkép kisebb-nagyobb része alkotja. Egy egész naptári évet ölel fel. A Nap egy év alatt megtett útját és a Föld keringési síkját jelenti. Egy „horoszkóp” egy hónapig tart nagyjából.

Az égbolt és a rajta lévő csillagok régóta foglalkoztatják az emberiséget

Az egymáshoz közel lévő csillagokat istenekkel, állatokkal azonosították. Minden népnek megvolt a saját maga elképzelése, de Európában a görög alapú honosodott meg (lásd a fent felsoroltakat). Tehát a nyilas november 23-a és december 21-e között érvényes.

Na de milyen is a csillagjegy szülöttje?

Általában optimista, jó kedélyű, derűs, önbizalomhiányban nem szenved. Tisztában van a hibáival is. A lelkesedése megvan különböző feladatokhoz, munkákhoz, a kitartása azonban sokszor kevés. Imád utazni, új ismereteket szerezni, sokat olvas. Mindent gyűjt: feladatokat, élményeket, embereket. Raktároz, és értékeli az előbbieket. Baráti körét népszerű emberekből válogatja össze, ettől ő is különlegesnek érzi magát. A félbehagyott feladatok, munkák miatt az élete egy idő után teljes káoszhoz vezet, ami valószínűleg zavart okoz, de nem tud mit tenni, csak elevickél.

Most, hogy utánaolvastam…

…a témának, gondolkodóba estem. Ezeknek a tulajdonságoknak egy része rám is igaz. A születésnapom alapján kos vagyok, most elbizonytalanodtam. Arra jutottam végül, hogy vannak olyan tulajdonságok, amik sok emberben megvannak, csak az adott szituáció határozza meg, hogy mennyire törnek felszínre. Mivel az ember reménytelenül várja a csodát, hajlamos kidomborítani a rá vonatkozókat, és bízni. Ez nem elítélendő, ez is hit és támasz, amire a XXI. század emberének nagy szüksége van.

Kropokné Kiss Éva

Kalandok költekezés nélkül
A legédesebb nap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…
PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

De akkor mit csináljak?

Az ősz beköszöntével jönnek a ködös, esős, hideg és szeles napok, amikor legszívesebben az orrunkat…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál…
PEOPLE TEAM tábor

Táborválasztás a világban

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos…
PEOPLE TEAM tábor

Majd kiderül

Kedves Télapó! Én vagyok Kinga, a nagypapám és a nagymamám legkedvesebb unokája. Arra jutottam, hogy…