Biztonságos kikötő vagy
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Az, hogy a gyermekünk tudja, hogy mindig ott leszünk neki, ha szüksége van ránk, fontos a bizalom és az érzelmi stabilitás kialakításában. A gyermekeink jelzéseire való érzékeny reakcióinkkal támogassuk és fogadjuk el őket egyéniségüknek megfelelően. Legyünk meleg és biztonságos hely a gyermekünk számára, ahonnan kényelmesen felfedezheti a világot, és ahová visszatérhet, ha szüksége van rá.

A szülők, akik következetesen reagálnak a gyermekük jelzéseire, az érzelmi szabályozás és a társas készségfejlesztés területén jobb eredményeket érnek el, és a mentális egészség szempontjából is javulást mutatnak.

A biztonságoskikötő-koncepció szerint a szülőknek a gyermekek biztonságérzetét kell erősíteniük. A biztonságérzet segíti a gyermekeket, hogy önállóan fedezzék fel a világot, hiszen tudják, hogy mindig van egy hely, ahova visszatérhetnek.

Az érzelmi kapcsolatunk a gyermekünkkel a bizalomra épül. Az, hogy érzékenyen reagálunk a gyermekeinkre, és támogatjuk őket az élet kihívásaiban, segít a kapcsolódásban.

Az érzelmileg biztonságos környezet segít megérteni és kezelni az érzelmeket. Az érzelmileg biztonságos szülők nem szégyenítenek meg, nem büntetnek. Támogatják a gyermekeiket, figyelnek és értelmezik az érzéseiket, segítsenek nekik a helyes reakciók megtanulásában.

Az érzelmileg biztonságos kapcsolat a gyermekek életében számos előnyt kínál. Azok a gyerekek, akik biztonságos kapcsolatban vannak a szüleikkel, jobb eredményeket érnek el az iskolában, kevésbé valószínű, hogy szorongóak vagy depressziósak lesznek, és nagyobb esélyük van a pozitív érzelmi kapcsolatok kialakítására.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Először hallgasd meg őket!
Hogyan találd meg AZT a tábort?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A tudományok és a béke ünnepe

A Nobel-díjat Alfred Nobel svéd kémikus és feltaláló alapította, aki hatalmas vagyona egy részéről 1895.…
PEOPLE TEAM tábor

Szeressük és gondozzuk őket!

Nem ismerek olyan gyereket, aki ne szeretne állatkertbe menni vagy a természetben kirándulni. Sokan annyira…
PEOPLE TEAM tábor

Egy gyertya és egy koszorú

Minden évben várom az őszi szünetet, mert ilyenkor meglátogathatom a nagyszüleimet. Ők is készülnek, a…
PEOPLE TEAM tábor

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…