Biztonságos kikötő vagy
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Az, hogy a gyermekünk tudja, hogy mindig ott leszünk neki, ha szüksége van ránk, fontos a bizalom és az érzelmi stabilitás kialakításában. A gyermekeink jelzéseire való érzékeny reakcióinkkal támogassuk és fogadjuk el őket egyéniségüknek megfelelően. Legyünk meleg és biztonságos hely a gyermekünk számára, ahonnan kényelmesen felfedezheti a világot, és ahová visszatérhet, ha szüksége van rá.

A szülők, akik következetesen reagálnak a gyermekük jelzéseire, az érzelmi szabályozás és a társas készségfejlesztés területén jobb eredményeket érnek el, és a mentális egészség szempontjából is javulást mutatnak.

A biztonságoskikötő-koncepció szerint a szülőknek a gyermekek biztonságérzetét kell erősíteniük. A biztonságérzet segíti a gyermekeket, hogy önállóan fedezzék fel a világot, hiszen tudják, hogy mindig van egy hely, ahova visszatérhetnek.

Az érzelmi kapcsolatunk a gyermekünkkel a bizalomra épül. Az, hogy érzékenyen reagálunk a gyermekeinkre, és támogatjuk őket az élet kihívásaiban, segít a kapcsolódásban.

Az érzelmileg biztonságos környezet segít megérteni és kezelni az érzelmeket. Az érzelmileg biztonságos szülők nem szégyenítenek meg, nem büntetnek. Támogatják a gyermekeiket, figyelnek és értelmezik az érzéseiket, segítsenek nekik a helyes reakciók megtanulásában.

Az érzelmileg biztonságos kapcsolat a gyermekek életében számos előnyt kínál. Azok a gyerekek, akik biztonságos kapcsolatban vannak a szüleikkel, jobb eredményeket érnek el az iskolában, kevésbé valószínű, hogy szorongóak vagy depressziósak lesznek, és nagyobb esélyük van a pozitív érzelmi kapcsolatok kialakítására.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Először hallgasd meg őket!
Hogyan találd meg AZT a tábort?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Én megpróbáltam…

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt.…
PEOPLE TEAM tábor

Áron eskügyűjteménye

Már éppen zárni készültem a könyvtárat az iskolában, ahol dolgoztam, amikor halk kopogást hallottam az…
PEOPLE TEAM tábor

Éljenek a kopoltyúsok!

– Nagymama, mi lesz ma a vacsora? – kérdezte az éhes Matyi. – Roston halat…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál…
PEOPLE TEAM tábor

Pluszóráink végnapjai?

Már csak egy hét választ el minket az őszi óraátállítástól. A változtatás október 29-én, 03:00-kor…