Biztonságos kikötő vagy
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Az, hogy a gyermekünk tudja, hogy mindig ott leszünk neki, ha szüksége van ránk, fontos a bizalom és az érzelmi stabilitás kialakításában. A gyermekeink jelzéseire való érzékeny reakcióinkkal támogassuk és fogadjuk el őket egyéniségüknek megfelelően. Legyünk meleg és biztonságos hely a gyermekünk számára, ahonnan kényelmesen felfedezheti a világot, és ahová visszatérhet, ha szüksége van rá.

A szülők, akik következetesen reagálnak a gyermekük jelzéseire, az érzelmi szabályozás és a társas készségfejlesztés területén jobb eredményeket érnek el, és a mentális egészség szempontjából is javulást mutatnak.

A biztonságoskikötő-koncepció szerint a szülőknek a gyermekek biztonságérzetét kell erősíteniük. A biztonságérzet segíti a gyermekeket, hogy önállóan fedezzék fel a világot, hiszen tudják, hogy mindig van egy hely, ahova visszatérhetnek.

Az érzelmi kapcsolatunk a gyermekünkkel a bizalomra épül. Az, hogy érzékenyen reagálunk a gyermekeinkre, és támogatjuk őket az élet kihívásaiban, segít a kapcsolódásban.

Az érzelmileg biztonságos környezet segít megérteni és kezelni az érzelmeket. Az érzelmileg biztonságos szülők nem szégyenítenek meg, nem büntetnek. Támogatják a gyermekeiket, figyelnek és értelmezik az érzéseiket, segítsenek nekik a helyes reakciók megtanulásában.

Az érzelmileg biztonságos kapcsolat a gyermekek életében számos előnyt kínál. Azok a gyerekek, akik biztonságos kapcsolatban vannak a szüleikkel, jobb eredményeket érnek el az iskolában, kevésbé valószínű, hogy szorongóak vagy depressziósak lesznek, és nagyobb esélyük van a pozitív érzelmi kapcsolatok kialakítására.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Először hallgasd meg őket!
Hogyan találd meg AZT a tábort?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…