Érzelmek és álmok
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat ír, máskor meg lejátszik egy dalt a zongorán. Ha segíteni kell, vagy meghallgatni valakinek a problémáját, akkor biztos, hogy rá lehet számítani.

Mondjuk, az is igaz, hogy könnyen megbántódik. Amikor például a kecskeméti táborban voltunk, és valaki icipicit viccelődött, pontosabban gúnyolódott vele, rögtön elsírta magát. Tipikus halak jegyű, mondta erre az egyik srác, és én igazat is adtam neki.

Milyen a jellegzetes halak csillagjegy?

Nagyon tud szeretni, és nagyon szeretné, hogy szeressék. Másokkal szemben gyengéd, odaadó és megértő. Jó barát, társ és anya, feltétel nélkül támogatja azokat, akik közel állnak hozzá.

Jók a megérzései, és jól is teszi, ha hallgat az intuícióira. Mivel élénk a fantáziája, ha bármit alkot, abból csak jó sülhet ki. Fontos neki a szépség, ezért hozzá illő lehet a divatszakma vagy a szépségipar. Szeret másokon segíteni, tehát kiváló pszichológus vagy tanácsadó lehet belőle, esetleg dolgozhat természetgyógyászként is.

A halak nagyon jól dolgozik együtt másokkal, a kollégáival együtt igazi csapatot alkotnak. A pénzzel viszont nagyon rosszul bánik, nehezen takarékoskodik. Nem magára költi, inkább odaadja a szeretteinek.

Naiv, mindenkiben vakon megbízik, ezért könnyen be is lehet csapni. Hajlamos túl sokat magára vállalni és mártírként viselkedni. Gyűlöli az agressziót, és ha valaki vele szemben erőszakos, azzal nem is tud mit kezdeni. Vagy visszahúzódik a csigaházába, vagy pityereg egy sort, de általában mindkettő egyszerre. Ha besokall, akkor szívesen megy el egyedül kirándulni a természetbe, vagy elvonul meditálni.

A Nap a halak jegyében

A Nap február 18-ról 19-re lép be a halak jegyébe. Ebben az időszakban ültessünk gyökérzöldségeket, például ahogy melegszik az idő, elkezdhetjük kint a korai zöldségek vetését, bent pedig a palántázást. Vásároljunk kozmetikai cikkeket, művészeti kellékeket, romantikus regényeket; mindent, aminek a szépséghez és az érzelmekhez van köze. Végezhetünk is művészeti tevékenységeket, legyen szó akár festésről, regényírásról, dalszerzésről vagy táncolásról. Viszont ebben az időszakban nagyon befolyásolhatók vagyunk, vigyázni kell hát, hogy ne dőljünk be a ravasz akcióknak és reklámoknak. Ha ilyenkor kötünk üzletet, nagyon nehezen, de rá kell vennünk magunkat arra, hogy a naivitás és túlzott optimizmus helyett a józan ész vezéreljen bennünket.

Mostanság különösen érzékenyek lehetünk, annak a pozitív, de negatív oldalával is együtt. Például jól rá tudunk hangolódni másokra, viszont könnyen meg is bántódhatunk. Ráadásul az első adandó emberbe beleszerethetünk, mindenféle megfontoltság nélkül. Viszont ha most kötünk házasságot, a kapcsolatunkra a gyengédség és együttérzés lesz jellemző. Figyeljünk oda jól az álmainkra, vezessünk akár álomnaplót. A halak vizes jegy, ezért elmehetünk uszodába, vagy kényeztető fürdőt vehetünk. Jót tesznek a különféle egészségi kezelések is, például szauna, masszázs. Mivel a halak jegyéhez kapcsolódik az illúzió, a legjobb buli ebben az időszakban egy jelmezbál lehet. A farsangi időszakban mégis mi más?

Szerző: Tóth Réka


Hamvazószerda
Hová szökik?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Jogot minden gyermeknek!

Felnőttnek, fiatalnak a jog és annak érvényesítése egyaránt kézenfekvő dolog manapság. Azonban tudnod kell, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Áron eskügyűjteménye

Már éppen zárni készültem a könyvtárat az iskolában, ahol dolgoztam, amikor halk kopogást hallottam az…
PEOPLE TEAM tábor

Példa légy

Egy kihívásokkal teli világban a szülőknek egyre nagyobb szerepük van a gyermekeik megfelelő felkészítésében a…
PEOPLE TEAM tábor

WC nélküli élet?

El tudnád képzelni az életet WC nélkül? A WC-k az újkőkorszak óta léteznek, bár az…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…