Mi a célod a gyermeked nevelésével?

Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a legtöbb szülőhöz hasonlóan te is azt szeretnéd, hogy a gyermeked jól teljesítsen az iskolában, legyen eredményes, felelős és független, legyen tisztelettudó, élvezze a pozitív kapcsolatokat veled és másokkal, legyen empatikus és gondoskodó, hogy boldog, egészséges és teljes élete legyen.

De mennyi időt szánsz ezeknek a céloknak az elérésére?

Ha a szülők többségéhez hasonlítasz, akkor valószínűleg a legtöbb idődet csak a napi teendők elvégzésére fordítod. Ahelyett, hogy segítenél gyermekednek kiteljesedni, az időd jelentős részét arra fordítod, hogy túléljétek a napot.

Azért, hogy elkerüld a túlélési üzemmódot, ha dühös vagy frusztrált vagy, lépj egyet hátra. Gondolkodj: a düh és a frusztráció vajon milyen hatással lesz rád vagy a gyermekedre?

Inkább találj módokat arra, hogy minden negatív élményt tanulási lehetőséggé alakíts számára. Még a legsúlyosabb hisztik is értékes agyformáló pillanatokká válhatnak, ha a tanításra összpontosítasz, nem pedig megpróbálod ellenőrzés alatt tartani a gyermeket.

Tartsd egészséges perspektívában az életedet, és folyamatosan koncentrálva dolgozz az egyik legfontosabb célodon, a jó kapcsolat kiépítésén és ápolásán a gyermekeddel.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

„Kultúra” a táborválasztásnál?
Nyári tábor: kezdjük párbeszéddel!

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ