Nem szerencse dolga

Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A szülők hatással vannak gyermekük életére, legyen az jó vagy rossz. Azonban egyes gyerekek jobban reagálnak a jó szülői hozzáállásra, míg mások jobban alkalmazkodnak rosszabb körülményekhez, jóllehet ez nem jelenti azt, hogy azok a nevelési módszerek a megfelelő metódusok, amelyeket a kevésbé érzékeny gyerekek is jól viselnek.

Sok szülő a hagyományos, „kemény” nevelési módszereket alkalmazza a gyerekeivel szemben. Ha azonban van jobb, kutatásokkal alátámasztott nevelési módszer, akkor miért kockáztatnánk a gyerekünk jövőjét? A jó szülői hozzáállás kulcsfontosságú, és a tudományosan bizonyított nevelési módszerek segítségével könnyedebb lehet a cél közelébe jutni.

Természetesen minden gyerek egyedi. A nevelési módszerek nem egyformán működnek mindenkinél. Ha azonban kipróbálunk valamilyen kutatáson alapuló módszert, akkor egy jó választás nyomán a gyerekünkkel való kapcsolatunk megerősödik, és jobb eséllyel érhetjük el a kívánt eredményeket. A nevelés sok munkát és odafigyelést igényel, de a hosszú távú előnyök megérik a befektetett időt és energiát.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Nyári tábor: kezdjük párbeszéddel!
Nyári tábor: megfontolt választás

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ