Táborválasztás a világban
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos szempontot.

Táborszerkezet

Alan javasolja, hogy először is fontoljuk meg, milyen szerkezetű táborozást igényel a gyermekünk. Van, aki jól érzi magát a szigorú beosztás szerint szervezett programokban, míg más inkább az önálló vagy lazább keretek között kiválasztható tevékenységeket kedveli.

Ellenőrzés

Egyéb tényezők is befolyásolhatják az elhatározásainkat. Például a tábor elhelyezkedése, az időtartam és az ár. Az egészségügyi és biztonsági feltételek ellenőrzése – a szülők számára ellenőrizhetősége! – szintén elengedhetetlen. Kérdések, amelyeket mindenképpen érdemes kivesézni a választás előtt: (1) tevékenységek, amelyeket a tábor kínál, (2) a táboroztatók képzettsége, (3) a csoportok mérete, (4) a korosztályok.

A több jobb

Az az ideális, amikor több tábor közül választunk. Hasonlítsuk össze őket! Elengedhetetlen, hogy a gyermekünk nyitott legyen a friss élményekre és az új barátokra, akikkel majd találkozhat a táborban. Semmi nem lehet kényszer! Az eleve rossz start egy táborozáshoz, de legyünk őszinték: lényegében bármihez.

Alapvetések

A tapasztalt táborozók és a szüleik újra és újra felhívják a figyelmet az egyik legfontosabbra: a táborvezetőkkel és a személyzettel való beszélgetés vagy részletes egyeztetés segít megtudni, hogy a tábor értékei összhangban állnak-e a szülőkéivel.

A táborválasztásnál nemcsak az általános információk, a tevékenységek, a táborhelyszínen kínált állandó lehetőségek és a szolgáltatások számítanak, hanem az össztábori hangulat és az alapvető célkitűzések is.

Szórakozni és tanulni

A legtöbb amerikai táborban gyakran különböző „speciális napokat” szerveznek, amelyeket a táborozók gondosan előkészítenek, illetve kitörő örömmel várnak. A speciális nap általában a tábor csúcspontja: az aznapi tevékenységek lehetnek versengések a tábori csapatok között, illetve kooperatív eseménysorozat is; kardinális plusz, hogy a gyerekek ne csak szórakozzanak, hanem – akár észrevétlenül, de – tanuljanak is, lehetőleg a társaikkal együttműködve.

Mindegy, melyik országban élünk, milyen nyelvet beszélünk, táborozni nagyszerű dolog. Készüljünk okosan, átgondoltan, vidám a nyárra és a vakációra!

Forrás: The Learning Network

Példa légy
Hogyan válasszunk nyári tábort?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Egy gyertya és egy koszorú

Minden évben várom az őszi szünetet, mert ilyenkor meglátogathatom a nagyszüleimet. Ők is készülnek, a…
PEOPLE TEAM tábor

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt az ideje, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…
PEOPLE TEAM tábor

Jogot minden gyermeknek!

Felnőttnek, fiatalnak a jog és annak érvényesítése egyaránt kézenfekvő dolog manapság. Azonban tudnod kell, hogy…