„Kultúra” a táborválasztásnál?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborokban kiemelten relevánsak a következők: a szervezői csapat pallérozottsága, fegyelmezettsége, a táborvezetők, az animátorok, a segítők és a tanárok céljai a napirendet, illetve a teljes táboridőt, valamint a közösségi kapcsolódásokat tekintve. Mindezekből – és még sokkal több elemből! – áll össze az a csomag, amelyet nevezhetünk táboroztatási kultúrának.

A gyerekek és a szülők ezeket a tételeket tudattalanul is számba veszik, miközben a család a táborválasztásról dönt. A jó táborszervezők által megosztott információk között minden fellelhető, a táborválasztás előtt álló család pedig kellő odafigyeléssel ráérez a súlypontokra: Vajon mennyire fejleszti a barátságokat az adott tábor? Optimális támogatást kap-e a táborozók közötti együttműködés? Biztosított-e a lehetőség kisebb közösségek kialakítására és minőségi működésére a nagy táboron belül?

Az összetartás, a csapatmunka és a vezetői képességek olyan életre szóló készségek, amelyeket a gyerekek a nyári táborokban fejleszthetnek ki és fejleszthetnek tovább.

A Boys & Girls Clubs of Greater Washington (BGCGW) igazgatója, Nadia Pedersen szerint a táboroknak nemcsak jártasságot kell kínálniuk a meghirdetett témákban, hanem garantálniuk kell a biztonságos környezetet és derűs szociális közeget is, amelyben a gyerekek formálhatják és működtethetik a kapcsolataikat.

Otthon is van dolgunk! Beszélgessünk a gyerekekkel a táborozási tapasztalataikról, említsük a sajátjainkat, amennyiben vannak ilyenek. Ezzel is támogassuk őket abban, hogy megtalálják a nekik megfelelő táborokat, és időben kihúzhassák a számukra kevésbé ideálisakat.

A nyári táborozás fontos része a gyerek fejlődésének. Érdemes időt szánni az alternatívákra, hogy a tábor biztosan a gyerek gyarapodását szolgálja. A táborszervezők, illetve a táborvezetés és a személyzet lelkiismeretessége, táboroztatási kultúrája, annak rugalmassága vagy stabilitása, illetve megbízhatósága mind-mind különös figyelmet követelő tényezők. A cél, ami mindent visz, hogy a gyerekek értékes és pozitív tapasztalatokat szerezzenek a táborozáson.

Az időben elkezdett szervezés, információgyűjtés és odafigyelés az ideális táborválasztás biztosítéka. Nem vitatható, hogy elsősorban a szülők felelőssége, ám kötelezően a gyerekekkel közös elhatározás eredménye.

Forrás: Washington Family Magazine

Kedvesen, határozottan, pozitívan
Mi a célod a gyermeked nevelésével?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…
PEOPLE TEAM tábor

Sosincs korán!

Sok szülő már az új év beköszöntével elkezd gondolkodni azon, mi is lenne a legjobb…
PEOPLE TEAM tábor

Nem üthetsz

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy…