Örülök vagy megőrülök?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a tavalyi nyárra gondolok, hááát… azért idén el tudnék képzelni valami izgalmasabbat. A nyaralás Anyáékkal még rendben van, ilyenkor igyekeznek olyan utazást és időtöltést szervezni, ami nekem így 15 évesen és a 12 éves húgomnak is bejön, szóval ezt már most várom. A kosáredzőtábor is alap, jó a társaság, az edzők is a megszokottak, bírom ezeket a heteket.

De mi legyen a többi időben?! Egy darabig jólesik sokáig aludni vagy legalább lustálkodni, lógni a neten, chatelni a haverokkal, időnként moziba vagy strandra menni… Azért csinálnék valami komolyabbat vagy olyat, aminek értelme van. Az egyik edzéstársam mesélte, hogy hallott egy „kis tudós” táborról, ahol kirándulnak vagy biciklitúrákat szerveznek, érdekes kísérleteket folytatnak, nyomozós játékokat játszanak, de a szórakozásra, bulizásra is jut idő, például este a tábortűznél.

Aztán kellene valamit kezdenem a nyelvgyakorlással is, mert oké, hogy elvagyok a gamervilágban a mostani angolommal, de ha őszinte akarok lenni, valójában lehetne sokkal jobb is ez a szint. Soma, az osztálytársam volt egy „angol falu” nevű helyen, ahol két hétig csak angolul beszéltek, és menő lett a szókincse, úgy, hogy nem is annyira kellett megerőltetnie magát. Na jó, egy kicsit lehet, hogy mégis. De azt én is bírnám, ha elkerekedne a gimis angoltanárom szeme, hogy mennyit fejlődtem a beszédben.

Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha idén kézbe veszem a dolgokat, és nem csak hagyom, hogy Anya keressen nekem valami tábort, ami aztán unalmas, nem szól semmiről, és alig várom, hogy vége legyen. Most, hogy így gondolkodom a témán, még egy iskolai lehetőség is beugrott: tavaly is szerveztek fotótanfolyamot, hátha idén is lesz… Rácz tanár úr, a rajztanár egész jó fej, és a képbeállítások mellett arra is biztos megtanít, hogyan lehet előhívni a fotókat vagy saját montázst csinálni. Ez a tudás még a nagyiék karácsonyi ajándékának készítéséhez is jól jöhet, úgyis családi fotós naptárt kapnak tőlünk minden évben.

Egész jó kis nyárnak néz ki ez a 2023-as, nem gondoljátok? Nektek is alakul már? Ti mit találtatok ki?

Szasztok, Dani

Lejegyezte: Deli Krisztina

Sosincs korán!
A nyári napközis táborokról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Uborcsom vagy körbarack?

Milyen jó, hogy ma már a kisvárosi piacon is kapható alma alakú körte (nashi körte),…
PEOPLE TEAM tábor

OCD

A vélhetőleg genetikai eredetű obszesszív-kompulzív zavar gyötrő gondolatokkal és kényszeres cselekedetekkel járó rendellenesség. Gyermekeknél előidézhet…
PEOPLE TEAM tábor

Táborválasztás a világban

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos…
PEOPLE TEAM tábor

A fák védőszentje

Nagyon szeretem a fákat, a kertünk is tele van velük. Jó időben szeretek a tövükbe…
PEOPLE TEAM tábor

Felszabadulásunk ünnepe

– Nagyapa, téged is megszabadítottak? – faggatózott Matyi. – Mit csináltak velem? – nézett fel…