Örülök vagy megőrülök?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a tavalyi nyárra gondolok, hááát… azért idén el tudnék képzelni valami izgalmasabbat. A nyaralás Anyáékkal még rendben van, ilyenkor igyekeznek olyan utazást és időtöltést szervezni, ami nekem így 15 évesen és a 12 éves húgomnak is bejön, szóval ezt már most várom. A kosáredzőtábor is alap, jó a társaság, az edzők is a megszokottak, bírom ezeket a heteket.

De mi legyen a többi időben?! Egy darabig jólesik sokáig aludni vagy legalább lustálkodni, lógni a neten, chatelni a haverokkal, időnként moziba vagy strandra menni… Azért csinálnék valami komolyabbat vagy olyat, aminek értelme van. Az egyik edzéstársam mesélte, hogy hallott egy „kis tudós” táborról, ahol kirándulnak vagy biciklitúrákat szerveznek, érdekes kísérleteket folytatnak, nyomozós játékokat játszanak, de a szórakozásra, bulizásra is jut idő, például este a tábortűznél.

Aztán kellene valamit kezdenem a nyelvgyakorlással is, mert oké, hogy elvagyok a gamervilágban a mostani angolommal, de ha őszinte akarok lenni, valójában lehetne sokkal jobb is ez a szint. Soma, az osztálytársam volt egy „angol falu” nevű helyen, ahol két hétig csak angolul beszéltek, és menő lett a szókincse, úgy, hogy nem is annyira kellett megerőltetnie magát. Na jó, egy kicsit lehet, hogy mégis. De azt én is bírnám, ha elkerekedne a gimis angoltanárom szeme, hogy mennyit fejlődtem a beszédben.

Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha idén kézbe veszem a dolgokat, és nem csak hagyom, hogy Anya keressen nekem valami tábort, ami aztán unalmas, nem szól semmiről, és alig várom, hogy vége legyen. Most, hogy így gondolkodom a témán, még egy iskolai lehetőség is beugrott: tavaly is szerveztek fotótanfolyamot, hátha idén is lesz… Rácz tanár úr, a rajztanár egész jó fej, és a képbeállítások mellett arra is biztos megtanít, hogyan lehet előhívni a fotókat vagy saját montázst csinálni. Ez a tudás még a nagyiék karácsonyi ajándékának készítéséhez is jól jöhet, úgyis családi fotós naptárt kapnak tőlünk minden évben.

Egész jó kis nyárnak néz ki ez a 2023-as, nem gondoljátok? Nektek is alakul már? Ti mit találtatok ki?

Szasztok, Dani

Lejegyezte: Deli Krisztina

Sosincs korán!
A nyári napközis táborokról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Meteorológiai világnap

– Zsófikám! Add ide a kardigánomat, légy szíves! Megyek vásárolni, és a meteorológia hűvös, szeles…
PEOPLE TEAM tábor

Izgatott várakozás

Egy gyermek várása mindig öröm az egész család számára. Fiú lesz, vagy lány? Igazából mindegy,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A jövő iskolája

Ma megint kilenc órám volt… Nulladikra kellett mennünk, ami hétórai kezdést és hatórai felkelést jelent.…
PEOPLE TEAM tábor

A híres-neves tejkaramella

A mogyoróvajas fudge napját november 20-án ünnepeljük. A fudge egy cukor, vaj és tej felhasználásával…
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan válasszunk nyári tábort?

A megfelelő nyári tábor kiválasztása gyakran megterhelő lehet, de ha figyelembe veszel néhány kulcsfontosságú tényezőt,…
PEOPLE TEAM tábor

Én megpróbáltam…

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt.…
PEOPLE TEAM tábor

Időutazás

Nézzetek ki az ablakon! Mit láttok? Sivár táj, erős szél, kopár sziklák. Sehol egy fa,…
PEOPLE TEAM tábor

Használjuk fel újra!

Nem csupán március 18-án, az újrahasznosítás világnapján, hanem az év minden napján figyelnünk kell a…