Örülök vagy megőrülök?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a tavalyi nyárra gondolok, hááát… azért idén el tudnék képzelni valami izgalmasabbat. A nyaralás Anyáékkal még rendben van, ilyenkor igyekeznek olyan utazást és időtöltést szervezni, ami nekem így 15 évesen és a 12 éves húgomnak is bejön, szóval ezt már most várom. A kosáredzőtábor is alap, jó a társaság, az edzők is a megszokottak, bírom ezeket a heteket.

De mi legyen a többi időben?! Egy darabig jólesik sokáig aludni vagy legalább lustálkodni, lógni a neten, chatelni a haverokkal, időnként moziba vagy strandra menni… Azért csinálnék valami komolyabbat vagy olyat, aminek értelme van. Az egyik edzéstársam mesélte, hogy hallott egy „kis tudós” táborról, ahol kirándulnak vagy biciklitúrákat szerveznek, érdekes kísérleteket folytatnak, nyomozós játékokat játszanak, de a szórakozásra, bulizásra is jut idő, például este a tábortűznél.

Aztán kellene valamit kezdenem a nyelvgyakorlással is, mert oké, hogy elvagyok a gamervilágban a mostani angolommal, de ha őszinte akarok lenni, valójában lehetne sokkal jobb is ez a szint. Soma, az osztálytársam volt egy „angol falu” nevű helyen, ahol két hétig csak angolul beszéltek, és menő lett a szókincse, úgy, hogy nem is annyira kellett megerőltetnie magát. Na jó, egy kicsit lehet, hogy mégis. De azt én is bírnám, ha elkerekedne a gimis angoltanárom szeme, hogy mennyit fejlődtem a beszédben.

Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha idén kézbe veszem a dolgokat, és nem csak hagyom, hogy Anya keressen nekem valami tábort, ami aztán unalmas, nem szól semmiről, és alig várom, hogy vége legyen. Most, hogy így gondolkodom a témán, még egy iskolai lehetőség is beugrott: tavaly is szerveztek fotótanfolyamot, hátha idén is lesz… Rácz tanár úr, a rajztanár egész jó fej, és a képbeállítások mellett arra is biztos megtanít, hogyan lehet előhívni a fotókat vagy saját montázst csinálni. Ez a tudás még a nagyiék karácsonyi ajándékának készítéséhez is jól jöhet, úgyis családi fotós naptárt kapnak tőlünk minden évben.

Egész jó kis nyárnak néz ki ez a 2023-as, nem gondoljátok? Nektek is alakul már? Ti mit találtatok ki?

Szasztok, Dani

Lejegyezte: Deli Krisztina

Sosincs korán!
A nyári napközis táborokról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Jogot minden gyermeknek!

Felnőttnek, fiatalnak a jog és annak érvényesítése egyaránt kézenfekvő dolog manapság. Azonban tudnod kell, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Földtakarítás

Szilárd bácsi egy hatalmas doboz kíséretében érkezett a 7/a földrajzórájára. A diákok meglepődve figyeltek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Nem szerencse dolga

A szülők hatással vannak gyermekük életére, legyen az jó vagy rossz. Azonban egyes gyerekek jobban…