Sosincs korán!
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Sok szülő már az új év beköszöntével elkezd gondolkodni azon, mi is lenne a legjobb gyermekének a nyári szünidőben, hogyan lehet a legpraktikusabban, ugyanakkor szórakoztató módon eltölteni a szabad heteket. Ehhez adunk néhány ötletet:

Tervezz! A gyerekes családoknál általában egy-két nyár után kialakul a rutin: hány hét jut közös családi nyaralásra, mennyi időt töltenek a gyerekek a nagyszülőknél, illetve aktívan sportoló gyerkőcök esetében számolni lehet a kötelező edzőtáborokkal is. A fennmaradó napokra viszont megoldást kell találni, így érdemes – akár egy naptárt magunk elé véve – sakkozni a kitöltendő hetekkel.

Kérdezz! Normál esetben mi ismerjük legjobban gyermekünket, mit szeret, mire érzékeny, hány nap távollétre kompatibilis. Először kérdezzük meg tőle, van-e elképzelése, vágya, mit is szeretne nyáron csinálni. Ezután sorra vehetjük a kis barátok szüleit, az ismerősöket vagy éppen az iskolában rendszeresen táborokat szervező tanárokat, ők miben gondolkodnak a nyarat illetően. Általában jobb első kézből informálódni, olyantól érdeklődni a részletekről, akinek gyermeke már részt vett a kiszemelt táborban, így jobban rálát az előnyökre és hátrányokra.

Informálódj! Érdemes a táborok kihirdetését megelőző „holtidőt” az információszerzésre használni. Milyen elfoglaltságokat, tematikát kínált adott cég tavaly, mi az életkori határ, vannak-e különleges előírások, vagy esetleg a mi csemeténk kíván sajátos elbánást. Felesleges köröket spórolhatunk, ha jó előre szűkítjük a szóba jöhető táborok körét.

És az anyagiak? A táborok részvételi díja évről évre nő, nem kis terhet jelentve ezzel a családi költségvetésnek. Nézzünk utána a kedvezményeknek (például testvérek vagy több gyermek együttes jelentkezésénél is lehet kedvezőbb az ár), a részletfizetési lehetőségeknek, illetve korai jelentkezéssel (early bird akciók) is spórolhatunk. Ha több ismerős gyerek is ugyanabba a táborba megy, érdemes az oda-vissza szállítást is megbeszélni, hiszen jócskán megtakaríthatunk a benzinből, ha egyszerre csak egy szülőnek kell autóba ülnie, ráadásul a gyerekeknek is buli a közös utazás, esetleg az egymásnál alvás a tábor hetében.

A fentieket figyelembe véve a lényeg mégis az, hogy kellemes, élményekkel teli táborozást biztosítsunk csemeténknek, ahol örömmel vesz részt a közösségi programokon, jól érzi magát, de tanul is valami hasznosat, fejlődik a tudása, pluszismereteket szerezhet. Táborozásra fel!

Deli Krisztina

Társas lények
Örülök vagy megőrülök?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Izgatott várakozás

Egy gyermek várása mindig öröm az egész család számára. Fiú lesz, vagy lány? Igazából mindegy,…
PEOPLE TEAM tábor

A nyári napközis táborokról

Nyáron az egész országban és szerte a világban számos napközis tábor szerveződik. Ezek számtalan lehetőséget…
PEOPLE TEAM tábor

A jövő iskolája

Ma megint kilenc órám volt… Nulladikra kellett mennünk, ami hétórai kezdést és hatórai felkelést jelent.…