Sosincs korán!
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Sok szülő már az új év beköszöntével elkezd gondolkodni azon, mi is lenne a legjobb gyermekének a nyári szünidőben, hogyan lehet a legpraktikusabban, ugyanakkor szórakoztató módon eltölteni a szabad heteket. Ehhez adunk néhány ötletet:

Tervezz! A gyerekes családoknál általában egy-két nyár után kialakul a rutin: hány hét jut közös családi nyaralásra, mennyi időt töltenek a gyerekek a nagyszülőknél, illetve aktívan sportoló gyerkőcök esetében számolni lehet a kötelező edzőtáborokkal is. A fennmaradó napokra viszont megoldást kell találni, így érdemes – akár egy naptárt magunk elé véve – sakkozni a kitöltendő hetekkel.

Kérdezz! Normál esetben mi ismerjük legjobban gyermekünket, mit szeret, mire érzékeny, hány nap távollétre kompatibilis. Először kérdezzük meg tőle, van-e elképzelése, vágya, mit is szeretne nyáron csinálni. Ezután sorra vehetjük a kis barátok szüleit, az ismerősöket vagy éppen az iskolában rendszeresen táborokat szervező tanárokat, ők miben gondolkodnak a nyarat illetően. Általában jobb első kézből informálódni, olyantól érdeklődni a részletekről, akinek gyermeke már részt vett a kiszemelt táborban, így jobban rálát az előnyökre és hátrányokra.

Informálódj! Érdemes a táborok kihirdetését megelőző „holtidőt” az információszerzésre használni. Milyen elfoglaltságokat, tematikát kínált adott cég tavaly, mi az életkori határ, vannak-e különleges előírások, vagy esetleg a mi csemeténk kíván sajátos elbánást. Felesleges köröket spórolhatunk, ha jó előre szűkítjük a szóba jöhető táborok körét.

És az anyagiak? A táborok részvételi díja évről évre nő, nem kis terhet jelentve ezzel a családi költségvetésnek. Nézzünk utána a kedvezményeknek (például testvérek vagy több gyermek együttes jelentkezésénél is lehet kedvezőbb az ár), a részletfizetési lehetőségeknek, illetve korai jelentkezéssel (early bird akciók) is spórolhatunk. Ha több ismerős gyerek is ugyanabba a táborba megy, érdemes az oda-vissza szállítást is megbeszélni, hiszen jócskán megtakaríthatunk a benzinből, ha egyszerre csak egy szülőnek kell autóba ülnie, ráadásul a gyerekeknek is buli a közös utazás, esetleg az egymásnál alvás a tábor hetében.

A fentieket figyelembe véve a lényeg mégis az, hogy kellemes, élményekkel teli táborozást biztosítsunk csemeténknek, ahol örömmel vesz részt a közösségi programokon, jól érzi magát, de tanul is valami hasznosat, fejlődik a tudása, pluszismereteket szerezhet. Táborozásra fel!

Deli Krisztina

Társas lények
Örülök vagy megőrülök?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Majd kiderül

Kedves Télapó! Én vagyok Kinga, a nagypapám és a nagymamám legkedvesebb unokája. Arra jutottam, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Ne égesd el a jövőnket!

Több mint húsz éve hirdették meg először az égetésellenes világnapot, méghozzá november 8-ra. A neve…
PEOPLE TEAM tábor

Társas lények

Közhelyszerűen hangzik, de az emberek társas lények. Hiába szeretünk néha egyedül lenni, fontos, hogy egyébként…
PEOPLE TEAM tábor

Tábori programok

A programok minősége különösen releváns szempont a tábor kiválasztásánál. A jól szervezett nyári táborokban számos…
PEOPLE TEAM tábor

Melyik listán vagyok?

Mélyen tisztelt Mikulás! Én vagyok Milkó, és hatéves vagyok. Azért írok, mert van egy fontos…