Sosincs korán!
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Sok szülő már az új év beköszöntével elkezd gondolkodni azon, mi is lenne a legjobb gyermekének a nyári szünidőben, hogyan lehet a legpraktikusabban, ugyanakkor szórakoztató módon eltölteni a szabad heteket. Ehhez adunk néhány ötletet:

Tervezz! A gyerekes családoknál általában egy-két nyár után kialakul a rutin: hány hét jut közös családi nyaralásra, mennyi időt töltenek a gyerekek a nagyszülőknél, illetve aktívan sportoló gyerkőcök esetében számolni lehet a kötelező edzőtáborokkal is. A fennmaradó napokra viszont megoldást kell találni, így érdemes – akár egy naptárt magunk elé véve – sakkozni a kitöltendő hetekkel.

Kérdezz! Normál esetben mi ismerjük legjobban gyermekünket, mit szeret, mire érzékeny, hány nap távollétre kompatibilis. Először kérdezzük meg tőle, van-e elképzelése, vágya, mit is szeretne nyáron csinálni. Ezután sorra vehetjük a kis barátok szüleit, az ismerősöket vagy éppen az iskolában rendszeresen táborokat szervező tanárokat, ők miben gondolkodnak a nyarat illetően. Általában jobb első kézből informálódni, olyantól érdeklődni a részletekről, akinek gyermeke már részt vett a kiszemelt táborban, így jobban rálát az előnyökre és hátrányokra.

Informálódj! Érdemes a táborok kihirdetését megelőző „holtidőt” az információszerzésre használni. Milyen elfoglaltságokat, tematikát kínált adott cég tavaly, mi az életkori határ, vannak-e különleges előírások, vagy esetleg a mi csemeténk kíván sajátos elbánást. Felesleges köröket spórolhatunk, ha jó előre szűkítjük a szóba jöhető táborok körét.

És az anyagiak? A táborok részvételi díja évről évre nő, nem kis terhet jelentve ezzel a családi költségvetésnek. Nézzünk utána a kedvezményeknek (például testvérek vagy több gyermek együttes jelentkezésénél is lehet kedvezőbb az ár), a részletfizetési lehetőségeknek, illetve korai jelentkezéssel (early bird akciók) is spórolhatunk. Ha több ismerős gyerek is ugyanabba a táborba megy, érdemes az oda-vissza szállítást is megbeszélni, hiszen jócskán megtakaríthatunk a benzinből, ha egyszerre csak egy szülőnek kell autóba ülnie, ráadásul a gyerekeknek is buli a közös utazás, esetleg az egymásnál alvás a tábor hetében.

A fentieket figyelembe véve a lényeg mégis az, hogy kellemes, élményekkel teli táborozást biztosítsunk csemeténknek, ahol örömmel vesz részt a közösségi programokon, jól érzi magát, de tanul is valami hasznosat, fejlődik a tudása, pluszismereteket szerezhet. Táborozásra fel!

Deli Krisztina

Társas lények
Örülök vagy megőrülök?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tábori programok

A programok minősége különösen releváns szempont a tábor kiválasztásánál. A jól szervezett nyári táborokban számos…
PEOPLE TEAM tábor

Példa légy

Egy kihívásokkal teli világban a szülőknek egyre nagyobb szerepük van a gyermekeik megfelelő felkészítésében a…
PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…