Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok határozzák meg gondolatainkat, viselkedésünket, személyiségünket, és alapvetően azt, hogy kik vagyunk. Ezek az élmények formálják, erősítik és alakítják az agyi kapcsolatokat.

Fontos, hogy pozitív családi interakciókat biztosítsunk a gyermekünknek, különösen a korai években. Ezáltal értékes élményekben lesz része, amelyeket majd ő maga is átadhat másoknak.

Ha azonban negatív élményeket kap, akkor nem lesz meg a megfelelő fejlődése ahhoz, hogy jól boldoguljon az életben.

Énekeljük el azt a bolondos dalt, szervezzünk vidám játékokat, menjünk a parkba, nevessünk együtt! Adjunk pozitív figyelmet a gyermekünknek, és segítsük őt nehéz helyzetekben. Pozitív hozzáállással oldjuk meg a problémákat és az érzelmi kitöréseket!

Ezek a pozitív élmények jó agyi kapcsolatokat hoznak létre a gyermekünk agyában, és életre szóló emlékek maradnak.

Amikor a gyermeknevelésre kerül a sor, nehéz megőrizni a pozitív hozzáállást, különösen akkor, ha viselkedési problémákkal kell szembenézni. Azonban lehetséges pozitív nevelést alkalmazni és egyidejűleg kerülni a kemény szigort.

Jó szülőnek lenni azt jelenti, hogy tanítjuk a gyermekünket arra, mi helyes és mi helytelen.

A határok felállítása és a következetesség a jó nevelési alapelvei. Legyünk kedvesek és határozottak, amikor szabályokat állítunk fel és betartatjuk azokat. A gyermek viselkedése mögötti okra koncentráljunk. Az élményt pozitív lehetőségként éljük meg a gyermekünk számára, és tanuljunk belőle a jövőre nézve, ahelyett, hogy büntetnék a múltat.

Ez az írás a „Csak jobb szülő lehetsz” sorozat egyik része.

Pamela Li írása nyomán

Csekkold a saját gyerekkorodat!
„Kultúra” a táborválasztásnál?

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ