Lovagias rendőrök
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a lovag szót halljuk, eszünkbe jutnak a középkori lovagok, a bajvívás, a lovagi tornák. Szemem előtt megjelenik egy aréna, benne két lovas áll egymással szemben, kezükben hosszú dárda, és egymás elleni rohamra készülnek. A következő kép, ami elém villan: Szent György lovag és a sárkány harca. Újabb kép: egy rendőr gyerekeket kísér át a forgalmas utcán. Rendőrök, lovagok, Szent György… Hát persze! A rendőrség napja április 24-én! Már 1992 óta nevezetes ez a nap, amikor sárkányölő Szent György a rendőrök és a cserkészek patrónusává vált. A modern kor lovagjainak is szüksége van egy hősre, aki példakép, segítő és védelmező. A György-legenda sokak számára azt a meggyőződést tükrözi, hogy a hit segítségével legyőzhető bármilyen akadály, megsemmisíthető a gonosz, megtörhető a démonok uralma. A rendőrség minden dolgozója küzd a modern világ démonjai, gonosztevői, szabálysértői ellen: drogkereskedők, tolvajok, csempészek vagy éppen tilosban parkolók, gyorshajtók ellen.

Rend a lelke mindennek

A rendőrség szlogenjét mindenki ismeri: Szolgálunk és védünk. Minden területen: a közterületen, a határokon, a repülőtereken, a bíróságon, de még a rendőrkapitányságokon is. Nincs olyan hely, ahol ne lenne szükség a rendőrség munkájára. A napi tevékenység elismeréseként minden évben április 24-én kitüntetésben részesülnek azok, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a rend fenntartásához. Emlékplakettek kerülnek átadásra ünnepélyes keretek között. Ez büszkeséggel tölti el a rendőrség, határőrség rendvédelmi alkalmazottait. Az Év Rendőre cím adományozása mellett egyéb kitüntetések, elismerések kerülnek átadásra, valamint magasabb rendfokozatba sorolják a kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat. Gratulálunk nekik, és továbbra is számítunk rájuk!

Tábori rend szabadon

A fegyelem, a rend a PEOPLE TEAM táboraiban is alapfeltétel és elvárás. Az önfeledt játék, szórakozás, kikapcsolódás meghatározott keretek között zajlik. Házirend szabályozza a napi tevékenységeket, a szobák tisztán tartását, a hulladék szelektív gyűjtését. Vonalkódos kártyarendszerrel lehet étkezni az ebédlőben, a tematikus foglalkozások meghatározott időben következnek egymás után. A táborozók felügyeletét turnusonként 70-80 táboroztató végzi, ők felelnek a tábor rendjéért. A tábor laza, biztosítja a szabadidő hasznos és élményekkel teli eltöltését, olyan keretek között, ahol a rend biztonságot teremt. Itt egy olyan közösségben élvezhetitek a nyár örömeit, ahol az egyéni szabadság teret kap, teljesülnek a kívánságaitok. Gyertek el, és legyen felejthetetlen ez a nyár!

Szerencsés Melinda írása


Április 21. – A Nap a bika csillagjegyben
Márk napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Áron eskügyűjteménye

Már éppen zárni készültem a könyvtárat az iskolában, ahol dolgoztam, amikor halk kopogást hallottam az…
PEOPLE TEAM tábor

Nem szerencse dolga

A szülők hatással vannak gyermekük életére, legyen az jó vagy rossz. Azonban egyes gyerekek jobban…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb infóórám története

Amióta nyáron a PEOPLE TEAM programozótáborában voltam, nagyon szeretem az infót. Végre megértettem, hogy mire…
PEOPLE TEAM tábor

Mert ők a legjobbak

Kedves Mikulás! Hát itt vagyok újra. Ez a hagyományos karácsonyi levelem. Tudom, te inkább gyerekeknek…