Lovagias rendőrök
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a lovag szót halljuk, eszünkbe jutnak a középkori lovagok, a bajvívás, a lovagi tornák. Szemem előtt megjelenik egy aréna, benne két lovas áll egymással szemben, kezükben hosszú dárda, és egymás elleni rohamra készülnek. A következő kép, ami elém villan: Szent György lovag és a sárkány harca. Újabb kép: egy rendőr gyerekeket kísér át a forgalmas utcán. Rendőrök, lovagok, Szent György… Hát persze! A rendőrség napja április 24-én! Már 1992 óta nevezetes ez a nap, amikor sárkányölő Szent György a rendőrök és a cserkészek patrónusává vált. A modern kor lovagjainak is szüksége van egy hősre, aki példakép, segítő és védelmező. A György-legenda sokak számára azt a meggyőződést tükrözi, hogy a hit segítségével legyőzhető bármilyen akadály, megsemmisíthető a gonosz, megtörhető a démonok uralma. A rendőrség minden dolgozója küzd a modern világ démonjai, gonosztevői, szabálysértői ellen: drogkereskedők, tolvajok, csempészek vagy éppen tilosban parkolók, gyorshajtók ellen.

Rend a lelke mindennek

A rendőrség szlogenjét mindenki ismeri: Szolgálunk és védünk. Minden területen: a közterületen, a határokon, a repülőtereken, a bíróságon, de még a rendőrkapitányságokon is. Nincs olyan hely, ahol ne lenne szükség a rendőrség munkájára. A napi tevékenység elismeréseként minden évben április 24-én kitüntetésben részesülnek azok, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a rend fenntartásához. Emlékplakettek kerülnek átadásra ünnepélyes keretek között. Ez büszkeséggel tölti el a rendőrség, határőrség rendvédelmi alkalmazottait. Az Év Rendőre cím adományozása mellett egyéb kitüntetések, elismerések kerülnek átadásra, valamint magasabb rendfokozatba sorolják a kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat. Gratulálunk nekik, és továbbra is számítunk rájuk!

Tábori rend szabadon

A fegyelem, a rend a PEOPLE TEAM táboraiban is alapfeltétel és elvárás. Az önfeledt játék, szórakozás, kikapcsolódás meghatározott keretek között zajlik. Házirend szabályozza a napi tevékenységeket, a szobák tisztán tartását, a hulladék szelektív gyűjtését. Vonalkódos kártyarendszerrel lehet étkezni az ebédlőben, a tematikus foglalkozások meghatározott időben következnek egymás után. A táborozók felügyeletét turnusonként 70-80 táboroztató végzi, ők felelnek a tábor rendjéért. A tábor laza, biztosítja a szabadidő hasznos és élményekkel teli eltöltését, olyan keretek között, ahol a rend biztonságot teremt. Itt egy olyan közösségben élvezhetitek a nyár örömeit, ahol az egyéni szabadság teret kap, teljesülnek a kívánságaitok. Gyertek el, és legyen felejthetetlen ez a nyár!

Szerencsés Melinda írása


Április 21. – A Nap a bika csillagjegyben
Márk napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Csengő vagy hűtőmágnes

Kedves Télapó! Boldog vagyok, hogy írhatok neked! Tudom, hogy tényleg létezel, bár a barátaim nem…
PEOPLE TEAM tábor

Én megpróbáltam…

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt.…
PEOPLE TEAM tábor

Örülök vagy megőrülök?

Ha a tavalyi nyárra gondolok, hááát… azért idén el tudnék képzelni valami izgalmasabbat. A nyaralás…
PEOPLE TEAM tábor

Harcolni a háborúban

A gyerekek a nagyszüleik régi fényképeit nézegették. – Nagymama, ők kik ezen a fotón? –…