Árnyjátékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most következzen esős idő esetére ennek néhány benti változata.

Az első az elemlámpás árnyjáték. Készítsetek sok-sok, kör alakú kartonlapot, amelyekre különböző formákat rajzoltok, majd a körvonalak mentén több helyen ki is lyukasztotok. Ezeken a helyeken megy majd át a fény. Hogy könnyebben tudjátok rögzíteni, ragasszátok muffinpapírra, ezeket cserélhetitek is a lámpán. Már indulhat is a játék!

A második az árnyjáték- és az árnyszínház. Játszhatjátok csapatban és egyedül is. Lámpafényre, esetleg lepedőkre van csak szükségetek. A lepedő vékony anyagú legyen, hogy jól látszódjanak a mozdulatok. Ahhoz, hogy minél tökéletesebb legyen a mozdulat, gyakoroljatok nagyon sokat!

A harmadik az árnyfogó. Az elején azt írtam, hogy benti programokat ajánlok, ez csak részben igaz, mert árnyékfogózni csak kint, nagy területen lehet. Számoljátok ki a fogót, a megfogás módja lesz különleges, mert az üldözött játékos árnyékára kell rálépni az üldözőnek. Válasszatok egy játékvezetőt, aki az árnyéklépéseket ellenőrzi. Készíthettek szivárványos szárnyakat, hogy még élvezetesebb legyen a játék. Kora délelőtt vagy délután játsszátok, mert akkor a legkisebb az árnyék, így sokkal izgalmasabb lesz, nekem elhihetitek!

A negyedik a fényfogó. Biztosan ismeritek, szerintem már csináltatok is ilyet, csak a nevét nem hallottátok még. Ez nem más, mint amikor a lámpa fénykörét hol gyakrabban, hol gyorsabban mozgatjátok, földön, falon elkapjátok. Ez ugyancsak benti tevékenység, az esti sötétedés a legmegfelelőbb időpont hozzá.

Az utolsó az árnyékolószövés. Ez csak a nevében árnyjáték. Igazából sátorkészítés textilből, fonalból, használaton kívüli ruhák felhasználásával. Ha elkészül (lehet akár indián sátor is), akkor hetekig tudjátok használni, vagy addig, amíg meg nem unjátok. Játékra fel!

Kropokné Kiss Éva


Használjuk fel újra!
Dinnyeevés (I)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (III)

Nem kell folyamatosan forgatnod a húsokat, elég egyszer, amikor már elfehéredett a melegtől. Lapáttal, csipesszel…
PEOPLE TEAM tábor

Szeressük és gondozzuk őket!

Nem ismerek olyan gyereket, aki ne szeretne állatkertbe menni vagy a természetben kirándulni. Sokan annyira…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kavicsfestés

A rajzolás és a hagyományos festészet mellett egyre jobban terjed hazánkban a kavicsok festése, díszítése.…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 3.

Sziasztok! A harmadik részben, ami az utolsó, a sátrazás további szabályain, kellékein megyünk végig. Elsőként…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (3)

Akkor ahogy megbeszéltük, a mai alkalommal a középiskolásoknak adok tippeket. A tizenegyedik számú egy memóriajáték,…
PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (I)

A nyár kedvelt zöldsége a kukorica, gyümölcse pedig a dinnye. Már az ókori görögök, rómaiak…