Szia! Remélem, kíváncsian vártad a második részt. Folytassuk az alapmártás elkészítésével és a feltétek bemutatásával! Az alapot két doboz darabolt konzervparadicsomból, egy kis doboz paradicsompüréből, két gerezd fokhagymából, negyed teáskanál oregánóból, egy csipetnyi bazsalikomból, sóból, borsból állítsd össze. Az elkészítés csak 15 percet vesz igénybe. Mindegyik anyagot tegyük bele egy lábasba, és lassú tűzön főzzük 10 percig. Előtte nyomkodjuk szét egy fakanállal a konzervparadicsomokat. A feltétek: sonkás-gombás, ananászos-sonkás, szalámis-paprikás, tonhalas-kapribogyós, spenótos-sajtos, zöldséges-tojásos, extra húsos, articsókás-szalámis, szalonnás-hagymás, darált húsos és négysajtos. Válaszd ki azt, amelyiket el szeretnéd készíteni, és vásárold meg hozzá a szükséges alapanyagokat. Egy doboz kukorica, darabolt ananász több pizzára is elég lesz, esetleg ha belejössz a sütésbe, főzésbe, akkor más ételek elkészítéséhez is felhasználhatod a maradékot.
Mindegyik feltét készítésénél figyelj arra, hogy az alapmártás legyen az első, amit felkensz a már kinyújtott tésztára, utána pedig tetszés szerint adagolhatod a többi hozzávalót. A felsoroltak tartalmaznak ínyencségeket, magyarosabb ételeket is. Azt ajánlom, hogy kísérletezz bátran, és ha eljössz a főzőtáborunkba, akkor mindenképpen meséld el a tapasztalataidat – lehet, hogy pont az általad kiválasztott receptet fogjuk megsütni együtt. Ne feledd, légy kreatív, várunk szeretettel!
Kropokné Kiss Éva