Sátorban aludni
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az udvaron, a kertben? Ha elég bátrak vagytok hozzá, akkor még tópartra és erdőbe is mehettek. Ez biztosan maradandóbb élményt nyújt, de ha nem érzitek magatokat a természet gyermekeinek, akkor elsőként maradjatok az udvarban vagy a kertben.

Mi az, ami az erdős lehetőség mellett szól? Nem akarlak rábeszélni erre, azt választjátok, amelyiket akarjátok. Mindenesetre én erre a változatra készítelek fel részletesen, azért, mert ez kiragad a szürke hétköznapokból. Óriási élmény, csapatépítés a barátokkal, családdal, mindenki, aki részt vesz benne, kaphat külön feladatot, ami sikerélményt nyújt és növeli az önbizalmat. Félni sem kell, mert nálunk nincsenek emberevő vadállatok, az erdő hangjait pedig úgysem halljátok nap mint nap.

Külön költségbe sem kerül, mert sok családnak van otthon kempingfelszerelése. Ha nektek mégsem lenne, akkor először kérjetek kölcsön, és úgy próbáljátok ki. Felesleges addig befektetni, míg nem tudjátok, hogy nem egyszeri időtöltés volt csak. Következő előnye szerintem az, hogy hétvégén is kempingezhettek, nem csupán a nyaralás alatt, hiszen egy-egy éjszakáról lesz szó eleinte. Ha belejöttök, akkor biztos visszatérő programmá válik.

Mire van szükség hozzá? Többféle sátortípus létezik, lehet közülük választani, én most hármat mutatok be. Amit minden gyerek ismer, az az indián sátor – ilyet biztos, hogy építettetek saját kezűleg a szobátokban. Próbáljátok ki, hogy éjjel is ebben alszotok, mert ez előkészíti a szabad ég alatti alvást. Jelmezzel, illetve anélkül is játszható.

Másodiknak a hagyományos, egy légterű sátor következzék. Ez a fajta a szabad levegőn történő éjszakázáshoz lett kialakítva. Ezt akkor használjátok, ha első vagy második osztályba jártok (nem kell még nagyobb).

Amikor megnőttök, jöhet a harmadik típus, a családi sátor. Ez a fajta több légtérből áll, nagyobb gyerekekre és családokra alakították ki. Külön hálórészekre osztották, így mindenkinek megmarad a magánszférája. Menjetek, válasszatok magatoknak típust; hamarosan folytatjuk!

Kropokné Kiss Éva

Babzsák (2)
Sátorban aludni 2.

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Édes méz

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalács-készítők, azaz mézesbábosok védőszentje. Ambrus Milánóban élt a IV. században,…
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulás birodalmában

December 6-át, a Miklós-napot nem csak a név viselői várják izgatottan, hanem minden gyerek. A…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés

Az egyik legelterjedtebb sport a kerékpározás. Elgondolkodtál már azon, hogy kinek a nevéhez fűződik ennek…
PEOPLE TEAM tábor

Slime készítése otthon

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Strandröplabda

A nyári ötletek legújabb cikkében a strandröplabda kerül górcső alá. Hogy miért? Mert a legjobb…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (1)

Remélem, jól telik a nyarad, és izgatottan vártad azt, hogy milyen témával jelentkezem a mai…