Kagylógyűjtés 2.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk a kincseket, ugyanis a lakásunkhoz kiváló díszeket készíthetünk belőlük.

Először mossuk le a kagylókat, majd szárítsuk ki őket, sehol ne maradjanak vizesek. Vegyünk néhány színtelen üvegedényt, befőttesüveget, és töltsük meg félig homokkal! Tegyünk bele kagylókat, csigákat, minden olyasmit, ami vízre utal, és máris nagyszerű asztaldíszt készítettünk.

Fordítsuk meg a kagylót, ragasztópisztollyal rögzítsük az alját, hogy egyenes felületen álljon, és tegyünk bele gyertyát. Ha van elegendő időnk és türelmünk, akkor a gyertyát fel is olvaszthatjuk, és a viaszt beleönthetjük a formába. Kész a kagylógyertya! Ha színes viasszal, gyertyával készítjük el, vidám megoldások születhetnek.

Javaslom azt is mindkét esetben, hogy élénk színekre fesd le a vázat, olyanra, amely illeszkedik a szobádba vagy a lakáshoz, amiben élsz. Ha lakkal lefújod, akkor még szebb lesz, mert fényesen fog csillogni.

Ha van otthon akváriumod, akkor abba is tehetsz belőle, akár ahogy találtad, vagy festve is. A díszhalaidnak biztosan tetszeni fog.

Ha egy nagyobb darabot vagy több kisebbet lefestesz, lelakkozol, és ragasztópisztollyal egy vászonra ragasztasz, akkor csodás képet készíthetsz a szobádba. A kép háromdimenziós lesz, köré rajzolhatsz szebbnél szebb motívumokat, variálhatsz a háttérrel. Szárnyalhat a képzeleted.

A bejárati ajtóra és a saját szobádra is készíthetsz szív alakú kopogtatót, amelyet rögzíthetsz ragasztópisztollyal egy kartonra vagy vászonra, és saját elképzeléseid alapján díszítheted.

Kropokné Kiss Éva

Fára mászni még mindig jó!
Slime készítése otthon

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Slime készítése otthon

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (2)

Szia! Remélem, hogy megtaláltad a legjobb, legszebb, legegyedibb anyagot a babzsákodhoz. Akkor most folytassuk, ahol…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…