Kagylógyűjtés 2.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk a kincseket, ugyanis a lakásunkhoz kiváló díszeket készíthetünk belőlük.

Először mossuk le a kagylókat, majd szárítsuk ki őket, sehol ne maradjanak vizesek. Vegyünk néhány színtelen üvegedényt, befőttesüveget, és töltsük meg félig homokkal! Tegyünk bele kagylókat, csigákat, minden olyasmit, ami vízre utal, és máris nagyszerű asztaldíszt készítettünk.

Fordítsuk meg a kagylót, ragasztópisztollyal rögzítsük az alját, hogy egyenes felületen álljon, és tegyünk bele gyertyát. Ha van elegendő időnk és türelmünk, akkor a gyertyát fel is olvaszthatjuk, és a viaszt beleönthetjük a formába. Kész a kagylógyertya! Ha színes viasszal, gyertyával készítjük el, vidám megoldások születhetnek.

Javaslom azt is mindkét esetben, hogy élénk színekre fesd le a vázat, olyanra, amely illeszkedik a szobádba vagy a lakáshoz, amiben élsz. Ha lakkal lefújod, akkor még szebb lesz, mert fényesen fog csillogni.

Ha van otthon akváriumod, akkor abba is tehetsz belőle, akár ahogy találtad, vagy festve is. A díszhalaidnak biztosan tetszeni fog.

Ha egy nagyobb darabot vagy több kisebbet lefestesz, lelakkozol, és ragasztópisztollyal egy vászonra ragasztasz, akkor csodás képet készíthetsz a szobádba. A kép háromdimenziós lesz, köré rajzolhatsz szebbnél szebb motívumokat, variálhatsz a háttérrel. Szárnyalhat a képzeleted.

A bejárati ajtóra és a saját szobádra is készíthetsz szív alakú kopogtatót, amelyet rögzíthetsz ragasztópisztollyal egy kartonra vagy vászonra, és saját elképzeléseid alapján díszítheted.

Kropokné Kiss Éva

Fára mászni még mindig jó!
Slime készítése otthon

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicsfestés

A rajzolás és a hagyományos festészet mellett egyre jobban terjed hazánkban a kavicsok festése, díszítése.…
PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni jó!

Köztudott dolog, hogy a fára mászásnak jótékony hatásai is vannak az emberre. Főleg a gyerekekre.…
PEOPLE TEAM tábor

Vizes játékok

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében,…