Kagylógyűjtés 3.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam sem gondoltam, hogy a téma ennyire megfog engem. Mindig is szerettem a kagylókat, és a falunkban, ahol felnőttem, a horgásztavon szoktam is találni üreset. Régebben csak hamutartónak használták a felnőttek, most azonban számos dolog készíthető belőlük, és az internet, illetve remélem, hogy a cikkeim is támpontot adnak neked.

Ha valaki szerencsés, akkor eljuthat külföldre, tengerpartra. Ott aztán rengeteg kagylóvázat lehet találni. Ezek sokkal kisebbek, mint a Magyarországon találhatók, de nem is gondolnád, mi mindenre jók.

Vegyünk például egy egyszerű sima fényképkeretet. Fessük világos színűre, majd ragasszuk fel az apró kagylókat. Le is lehet festeni, de maradhatnak abban az állapotban is, ahogy találtad. Persze ne felejtsd el most sem a munka megkezdése előtt lemosni és kiszárítani őket! Ugyanezt megteheted egy régi, fakeretes tükörrel is, körberagasztod a széleit, és egyéb tengeri szimbólumokkal is díszítheted.

Nyakláncot, karkötőt és szélfogót is csinálhatsz. A hobbiboltokban sokféle színű bőr karkötő kapható, ezek nem is kerülnek sokba. A karkötő vagy nyaklánc esetén kifúrsz egy vagy több kagylót, feltűzöd, és már készen is vagy. Szélfogónál függőlegesen kell ugyanezt megtenned, haladhatsz a kisebbtől a nagyobbak felé.

A legapróbbakból csokrot ragaszthatsz, ha különböző színekre fested, még intenzívebb hatást érsz el. El is ajándékozhatod a legjobb barátnődnek. Cserepekre is teheted, de sellőkertet is készíthetsz a játékaiddal felhasználva. Ne feledd, a lehetőség nyitva áll előtted!

Kropokné Kiss Éva

Barátságkarkötő
Óriásbuborék

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Ügyességi játékok

Az első ügyeségi játék, amiről írni szeretnék neked, az az ördögbot. A cirkuszból lehet ismerős,…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…