Kagylógyűjtés 3.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam sem gondoltam, hogy a téma ennyire megfog engem. Mindig is szerettem a kagylókat, és a falunkban, ahol felnőttem, a horgásztavon szoktam is találni üreset. Régebben csak hamutartónak használták a felnőttek, most azonban számos dolog készíthető belőlük, és az internet, illetve remélem, hogy a cikkeim is támpontot adnak neked.

Ha valaki szerencsés, akkor eljuthat külföldre, tengerpartra. Ott aztán rengeteg kagylóvázat lehet találni. Ezek sokkal kisebbek, mint a Magyarországon találhatók, de nem is gondolnád, mi mindenre jók.

Vegyünk például egy egyszerű sima fényképkeretet. Fessük világos színűre, majd ragasszuk fel az apró kagylókat. Le is lehet festeni, de maradhatnak abban az állapotban is, ahogy találtad. Persze ne felejtsd el most sem a munka megkezdése előtt lemosni és kiszárítani őket! Ugyanezt megteheted egy régi, fakeretes tükörrel is, körberagasztod a széleit, és egyéb tengeri szimbólumokkal is díszítheted.

Nyakláncot, karkötőt és szélfogót is csinálhatsz. A hobbiboltokban sokféle színű bőr karkötő kapható, ezek nem is kerülnek sokba. A karkötő vagy nyaklánc esetén kifúrsz egy vagy több kagylót, feltűzöd, és már készen is vagy. Szélfogónál függőlegesen kell ugyanezt megtenned, haladhatsz a kisebbtől a nagyobbak felé.

A legapróbbakból csokrot ragaszthatsz, ha különböző színekre fested, még intenzívebb hatást érsz el. El is ajándékozhatod a legjobb barátnődnek. Cserepekre is teheted, de sellőkertet is készíthetsz a játékaiddal felhasználva. Ne feledd, a lehetőség nyitva áll előtted!

Kropokné Kiss Éva

Barátságkarkötő
Óriásbuborék

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Hajrá, magyarok!

Azt mondjuk, hogy a magyar sportnemzet. Sokan űznek különféle sportokat amatőr vagy profi szinten, rengetegen…
PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Árnyjátékok

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most…
PEOPLE TEAM tábor

Három kontinens fúziója

Kedvenc nyári kajáink: hamburger. Ha hamburger, akkor Amerikai Egyesült Államok? Nem ilyen egyszerű a dolog.…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés 2.

A kerékpározás testre gyakorolt hatásait több oldalról is megközelíthetjük. Az egyik az anatómiai szempont. Az…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 2.

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk…