Vízparti játékok 1.

Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Nincs annál jobb időtöltés, ha a tó- vagy folyóparton található eszközöket összegyűjtöd. Melyekre is gondolok pontosan? Kagylókra, kövekre, ágakra, botokra. De miért jó ötlet? Ha már elfáradtál a fürdésben, vagy túl erősen tűz a nap, esetleg a többiek pihennek, olvasnak, te pedig unatkozol egyedül, akkor ez remek időtöltés lehet számodra, és még a kreativitásodat is fejleszted közben. Garantáltan jól fogsz szórakozni.

Készíthetsz a megszerzett kincsekből emberi alakot, fejet. Látszólag értelmetlen tevékenység, de munka közben fejlődik a koncentrációs képességed, a szimmetria fogalma matekórán pedig egyszerre értelmet fog nyerni. Könnyedén megtanulsz különböző formákat kialakítani, egyre gyorsabban, a geometriai feladatok megoldásához nagy segítség lesz. Segít térben és síkban látni, illetve gyönyörködtet, amit azért ne hagyjunk figyelmen kívül. Próbáld ki, és alkoss!

Ha nem szeretnél gyűjtögetni, más lehetőségek is szóba jöhetnek. Az egyik a rajzolás. Rajzolni zárt térben általában ülve szoktunk, kint a szabadban a vízparton guggolva, állva is alkothatsz. Fogj egy faágat, és készíts nagyobbnál nagyobb alkotásokat! Körbekeríthetsz növényeket, csinálhatsz akár kerítést. Egyedül és a barátaiddal is kipróbálhatod.

Egy másik ötlet: ha víz, akkor homokkal betemetés. Óvatosan persze, mert a nagy mennyiségű vizes homok veszélyessé is válhat! Ha egyedül játszol, akkor betemetheted kezed-lábad, ha a társaiddal felváltva szórtok homokot egymásra, akkor az egész testedre kerülhet. A kiszabadulás biztosan felemelő érzés lesz!

Kropokné Kiss Éva

Street food és hungarikum
Vízparti játékok 2.

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ