Vízparti játékok 2.

Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A cikkem második részében további vízparti ötleteket hoztam neked, amelyeket csak és kizárólag vízközelben tudsz majd megvalósítani. Készíts hosszú és minél mélyebb vízvezetéket kézzel, ami elér egészen a vízig! Két kézzel formázz kerítést homokból, egy bot segítségével pedig kis árkokat vájj, itt fog folyni a víz. Ha jól dolgozol, akkor sohasem fog kiszáradni a homok. Ha nem tudod megépíteni úgy, hogy keringjen a víz, akkor egy öntözőkannával adagolhatod, és olyan érzésed lehet közben, mintha te szabályoznád a zsilipet a tóban.

Ha túl magasan jár a nap, és még mindig nem fáradtál el, akkor ülj be egy fa alá valakivel, és játsszátok a következőt: rajzolj a hátamra! Először egyszerű figurákat próbáljatok ki (labda, kör, egyenes vonal), ha ezeket megunnátok, jöhetnek a nehezebbek (virág, levél, tulipán, házikó). Betűkkel és szavakkal is folytathatjátok, ehhez azonban erős koncentráció szükséges. Vigyázz, hogy a nagy koncentrálás közben el ne aludj! Feküdj le a homokba hasra, a társad alkot, utána cseréltek!

Az amőbát sokan ismerik és szeretik. A strandos változata is nagyszerű. Rajzoljatok a homokba egy háromszor hármas táblát bottal vagy az ujjaddal! A barátod addig hozzon kavicsot, kagylókat, és már kezdődhet is a móka.

A legtöbb strandon van focipálya és trambulin is. Ha szeretsz ismerkedni, barátkozni, akkor a többi gyerekkel ezeket is kipróbálhatjátok, és az is előfordulhat, hogy életre szóló barátságok köttetnek majd. Bármit is választasz, a legfontosabb mindig az, hogy érezd jól magad.

Kropokné Kiss Éva

Vízparti játékok 1.
Fára mászni jó!

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ