Fára mászni jó!
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Köztudott dolog, hogy a fára mászásnak jótékony hatásai is vannak az emberre. Főleg a gyerekekre. A sorozat első részében ezeket a pozitívumokat mutatom be nektek. Miért jó fára mászni? Azért, mert egyszerre izgalmas élmény és kitűnő testmozgás. Különböző kutatások is kimutatták ezt. Most biztosan a brit tudósok jutnak eszetekbe, de tévedtek, mert ezzel a témával amerikaiak foglalkoztak. Arra jutottak, hogy ez egy olyan mozgásforma, amely ötven százalékkal is javíthatja a gyerekek rövid távú memóriáját.

A mostani, technikai eszközökkel teli világban nagyon ritka a fára mászás, a gyerekek többsége csak a közösségi média oldalain találkozik vele rövid videó formájában.

Nem tartozik a drága edzésformák közé, csak egy biztonságos és terebélyes fa kell hozzá, megfelelően zárt cipő és elegendő idő.

Most térjünk rá arra, amit a cikk elején említettem. Hogyan segít abban, hogy a rövid távú memóriánk fejlődjön? Úgy, hogy ha fára mászunk, akkor az agyunk térbeli dolgokra figyel és koncentrál. Mindig előre meg kell terveznünk a következő mozdulatot. Hova tegyük a lábunkat, hogyan egyensúlyozzunk és hova kapaszkodjunk. Közben a természetet is jobban megismerjük, illetve az sem elhanyagolható, hogy minden egyes lépést meg kell jegyeznünk, és visszafelé, háttal kell teljesítenünk a távot. Természetesen kellő bátorság szükségeltetik ehhez a nyári programhoz, de az eredmény magáért fog beszélni. A karunk, hátunk, vállunk erősödik a szabad levegőn. Jobb, mint egy zsúfolt edzőterem!

Kropokné Kiss Éva

Vízparti játékok 2.
Tábor, pályázat, filmek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Meteorológiai világnap

– Zsófikám! Add ide a kardigánomat, légy szíves! Megyek vásárolni, és a meteorológia hűvös, szeles…
PEOPLE TEAM tábor

Izgatott várakozás

Egy gyermek várása mindig öröm az egész család számára. Fiú lesz, vagy lány? Igazából mindegy,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni még mindig jó!

Az előző cikkem az emberre irányította a figyelmet, a mostani az állatvilágra fókuszál. A fára…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (2)

Szia! Remélem, hogy megtaláltad a legjobb, legszebb, legegyedibb anyagot a babzsákodhoz. Akkor most folytassuk, ahol…
PEOPLE TEAM tábor

A mezítlábas gyalogos

Kedvenc nyári kajáink: lecsó. Nincs nyár lecsó nélkül. Olyannyira, hogy zöldségeseknél és boltokban egyaránt láthatjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Pizzasütés 1.

Mindenki nagy kedvence a pizza. Főleg, ha ropogós, és változatos feltétekkel készül. Sokan rendelik és…