Ügyességi játékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az első ügyeségi játék, amiről írni szeretnék neked, az az ördögbot. A cirkuszból lehet ismerős, manapság azonban a fesztiválokon és egyéb rendezvényeken is találkozhatsz vele, ha máshol nem, akkor az árusoknál, mert egyre népszerűbb termék. Elterjedt a világítós változata, ez azért jobb, mint az eredeti, mert sötétedéskor még egy pluszélményt tesz hozzá a játékhoz.

A cirkuszi művészeten belül a zsonglőrködés része. Három elemből áll: egy főbotból és két pálcikából. A vezérbot 70 cm hosszú, a másik kettő pedig 45 cm-es. Mindegyik 1 cm átmérőjű. A cél az, hogy a levegőben maradjanak, közben haladjon vele az adott ember, ha elég ügyes, akkor akár akadálypályán keresztül.

A második az árnyékrajz. Az árnyék valamely tárgyaknak vagy emberi testrésznek, testrészeknek a körvonalát jelenti, és minden tárgy és élőlény rendelkezik vele. Ehhez nem kell más, mint ceruza, rajzlap, játékok, kréta – na és te magad. Elkészítheted ezeket az alkotásokat lapra, aszfaltra. A másodiknak annyi a hátránya, hogy ha jön egy zivatar, akkor azonnal eltűnik a műved. Annál nagyobb móka viszont az, amíg elkészítitek. Többes számot használok, mert a kinti változathoz legalább két ember szükséges. Egyikőtök valamilyen pózba vágja magát, a másik körberajzolja, és cseréltek.

A papírosnál minél nagyobb figurákat válassz, mert azokat sokkal könnyebb körberajzolni, ha közben nem kell figyelned a sok apró részletre. Általában feketére festik az emberek; mivel nyár van, nyugodtan kísérletezz a színekkel, sokkal vidámabbak lesznek a rajzok is.

A harmadik játék igazából nem is játék, hanem művészet. A táncról van szó. A művészetek közé soroljuk, mert nagyon sok érzelmet fejez ki. Miközben táncolsz, a tested zenére történő ritmikus mozgással fejezi ki az előbb említett érzelmeket. Ajánlom, hogy a nap bármely szakában kapcsold be a kedvenc zenédet, és ropjad – meglátod, felszabadít.

Remélem, tudsz dönteni a fenti lehetőségek között. Jó szórakozást hozzá, bármelyiket is választod!

Kropokné Kiss Éva

Desszert hóból
Kavicstársas

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pohárfedő gyöngyből

Az előző alkalommal limonádé, jégkocka készült. Ehhez a témához kapcsolódik a mai ötlet. A hűsítőket…
PEOPLE TEAM tábor

Múzeumlátogatás

Újra itt vagyok. Most a 2. program következik a listámról: a múzeumlátogatás. Említettem már, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Pizsiparti helyett

Noel szívesen kipróbálná magát a PEOPLE TEAM táboroztatójaként. Hogy mit tud a PT-ről, és miért…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (III)

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (1)

Remélem, jól telik a nyarad, és izgatottan vártad azt, hogy milyen témával jelentkezem a mai…

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…