Ügyességi játékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az első ügyeségi játék, amiről írni szeretnék neked, az az ördögbot. A cirkuszból lehet ismerős, manapság azonban a fesztiválokon és egyéb rendezvényeken is találkozhatsz vele, ha máshol nem, akkor az árusoknál, mert egyre népszerűbb termék. Elterjedt a világítós változata, ez azért jobb, mint az eredeti, mert sötétedéskor még egy pluszélményt tesz hozzá a játékhoz.

A cirkuszi művészeten belül a zsonglőrködés része. Három elemből áll: egy főbotból és két pálcikából. A vezérbot 70 cm hosszú, a másik kettő pedig 45 cm-es. Mindegyik 1 cm átmérőjű. A cél az, hogy a levegőben maradjanak, közben haladjon vele az adott ember, ha elég ügyes, akkor akár akadálypályán keresztül.

A második az árnyékrajz. Az árnyék valamely tárgyaknak vagy emberi testrésznek, testrészeknek a körvonalát jelenti, és minden tárgy és élőlény rendelkezik vele. Ehhez nem kell más, mint ceruza, rajzlap, játékok, kréta – na és te magad. Elkészítheted ezeket az alkotásokat lapra, aszfaltra. A másodiknak annyi a hátránya, hogy ha jön egy zivatar, akkor azonnal eltűnik a műved. Annál nagyobb móka viszont az, amíg elkészítitek. Többes számot használok, mert a kinti változathoz legalább két ember szükséges. Egyikőtök valamilyen pózba vágja magát, a másik körberajzolja, és cseréltek.

A papírosnál minél nagyobb figurákat válassz, mert azokat sokkal könnyebb körberajzolni, ha közben nem kell figyelned a sok apró részletre. Általában feketére festik az emberek; mivel nyár van, nyugodtan kísérletezz a színekkel, sokkal vidámabbak lesznek a rajzok is.

A harmadik játék igazából nem is játék, hanem művészet. A táncról van szó. A művészetek közé soroljuk, mert nagyon sok érzelmet fejez ki. Miközben táncolsz, a tested zenére történő ritmikus mozgással fejezi ki az előbb említett érzelmeket. Ajánlom, hogy a nap bármely szakában kapcsold be a kedvenc zenédet, és ropjad – meglátod, felszabadít.

Remélem, tudsz dönteni a fenti lehetőségek között. Jó szórakozást hozzá, bármelyiket is választod!

Kropokné Kiss Éva

Desszert hóból
Kavicstársas

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Pizzasütés 1.

Mindenki nagy kedvence a pizza. Főleg, ha ropogós, és változatos feltétekkel készül. Sokan rendelik és…
PEOPLE TEAM tábor

Ne dobd ki!

Az egyik első szabály, amit a szüleimtől megtanultam, az volt, hogy ne szemeteljek. A használt…
PEOPLE TEAM tábor

Pétanque

A pétanque francia eredetű golyójáték. Azért írok róla, mert Magyarország strandjain és parkjaiban is egyre…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az…