Vizes játékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében, ha szerencsés vagy, akkor neked is lehet egy a kertetekben, vagy az egyik barátodnak, és akkor átmehetsz hozzá bármikor. Ha ezek közül egyik sem lehetséges, akkor választhatsz azok közül a tippek közül, amiket hoztam neked.

Órákon át pancsolhatsz, a víz pedig elviselhetővé teszi a meleget. Kerti partin, piknikezés közben, születésnapi bulin is játszhatod ezeket a barátaiddal. Mik a szükséges eszközök? Vízipisztoly, vízibomba, strandlabda, vödör és műanyag poharak.

Az első játék a strandlabdatánc. Dobjatok a medencébe egy strandlabdát! Célozzatok rá vízipisztollyal, és juttassátok el egy előre kijelölt helyre! Ha nincs medence, akkor a füvön is lehet terelgetni a labdát.

A második ötlet, amit ajánlok, az a várrombolás vízipisztollyal. Építsetek egy várat, tornyot műanyag poharakból! Célozzátok meg vízipisztollyal, és romboljátok le! Egyesével és csapatban is versenyezhettek. Természetesen az győz, aki hamarabb ledönti a pohárvárat.

A vödörből vödörbe nevű játéknak az a lényege, hogy legalább két csapatot kell alakítani hozzá, hogy kellőképpen élvezhető legyen a játék. Minél több tagból áll egy csapat, annál jobb lesz a vége. Minden résztvevő fogjon egy vödröt vagy egy poharat. A kezdő játékos edényét töltsétek meg teljesen vízzel, majd öntse át a vizet a feje fölött a mögötte ülő vödrébe, poharába. Az a nyertes, akinek több vize marad a végén.

A vízi akadálypálya sem ismeretlen senki számára. Készítsetek saját pályát, vessetek be mindent: medencét, kerti eszközöket (pad, szék, asztal, locsoló)! Ügyeljetek arra, hogy ne történjen sérülés! Közben csúszkálhattok, mászhattok, ugrálhattok. Hajrá! Jó szórakozást kívánok!

Kropokné Kiss Éva

Kavicstársas
Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés

Az egyik legelterjedtebb sport a kerékpározás. Elgondolkodtál már azon, hogy kinek a nevéhez fűződik ennek…
c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…
PEOPLE TEAM tábor

Street food és hungarikum

Kedvenc nyári kajáink: kürtőskalács. Persze nemcsak nyáron, de nyáron is! Nincs fesztivál kürtőskalács nélkül, nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 3.

Sziasztok! A harmadik részben, ami az utolsó, a sátrazás további szabályain, kellékein megyünk végig. Elsőként…
PEOPLE TEAM tábor

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…