Vizes játékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében, ha szerencsés vagy, akkor neked is lehet egy a kertetekben, vagy az egyik barátodnak, és akkor átmehetsz hozzá bármikor. Ha ezek közül egyik sem lehetséges, akkor választhatsz azok közül a tippek közül, amiket hoztam neked.

Órákon át pancsolhatsz, a víz pedig elviselhetővé teszi a meleget. Kerti partin, piknikezés közben, születésnapi bulin is játszhatod ezeket a barátaiddal. Mik a szükséges eszközök? Vízipisztoly, vízibomba, strandlabda, vödör és műanyag poharak.

Az első játék a strandlabdatánc. Dobjatok a medencébe egy strandlabdát! Célozzatok rá vízipisztollyal, és juttassátok el egy előre kijelölt helyre! Ha nincs medence, akkor a füvön is lehet terelgetni a labdát.

A második ötlet, amit ajánlok, az a várrombolás vízipisztollyal. Építsetek egy várat, tornyot műanyag poharakból! Célozzátok meg vízipisztollyal, és romboljátok le! Egyesével és csapatban is versenyezhettek. Természetesen az győz, aki hamarabb ledönti a pohárvárat.

A vödörből vödörbe nevű játéknak az a lényege, hogy legalább két csapatot kell alakítani hozzá, hogy kellőképpen élvezhető legyen a játék. Minél több tagból áll egy csapat, annál jobb lesz a vége. Minden résztvevő fogjon egy vödröt vagy egy poharat. A kezdő játékos edényét töltsétek meg teljesen vízzel, majd öntse át a vizet a feje fölött a mögötte ülő vödrébe, poharába. Az a nyertes, akinek több vize marad a végén.

A vízi akadálypálya sem ismeretlen senki számára. Készítsetek saját pályát, vessetek be mindent: medencét, kerti eszközöket (pad, szék, asztal, locsoló)! Ügyeljetek arra, hogy ne történjen sérülés! Közben csúszkálhattok, mászhattok, ugrálhattok. Hajrá! Jó szórakozást kívánok!

Kropokné Kiss Éva

Kavicstársas
Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Trambulinozás

A trambulin szintén korszakunk kedvelt szabadtéri játéka. Az inuit nép használta először. Játékként és életmentő…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (2)

Szia! Remélem, hogy megtaláltad a legjobb, legszebb, legegyedibb anyagot a babzsákodhoz. Akkor most folytassuk, ahol…
PEOPLE TEAM tábor

A mezítlábas gyalogos

Kedvenc nyári kajáink: lecsó. Nincs nyár lecsó nélkül. Olyannyira, hogy zöldségeseknél és boltokban egyaránt láthatjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Street food és hungarikum

Kedvenc nyári kajáink: kürtőskalács. Persze nemcsak nyáron, de nyáron is! Nincs fesztivál kürtőskalács nélkül, nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…