Grillezés (II)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az eszközt kiválasztottad, most a faszén következik. Minden benzinkútnál, szupermarketben, illetve a nagyobb boltokban is tudsz vásárolni. Megkönnyíti a tűzrakást. Sütés előtt 30-40 perccel gyújtsd be, akkor kezdd el a műveletet, ha már csak parázslik, és nem lángol. Úgy ismered fel, hogy vörösen izzik, a felületét pedig szürkés hamu borítja.

Húsokat, gyümölcsöt, sajtokat, zöldségeket is lehet grillezni. Saját kezűleg is készíthetsz pácokat, de boltban is kapható az előbbiekben felsoroltak mindegyikéhez való. Akármelyiket választod, olajra mindenképp szükséged lesz hozzá. A húsokat 2–6 óráig, a halakat 1, a zöldségeket pedig csak fél óráig hagyd állni. A sót hagyd ki, mert megköti a vizet, és kiszárítja a húst.

Páctippeket is kerestem neked. A halhoz citromlé, reszelt citromhéj, fokhagyma, petrezselyem, csili, rozmaring, kapor, kakukkfű keveréke ajánlott. A sertéshúshoz mustár, borecet, szójaszósz, méz, bazsalikom, zsálya, őrölt bors. A csirkehúshoz méz, mustár, szójaszósz, citrom, fokhagyma, rozmaring, fehér bors és koriander. Végül a marhahúshoz fokhagyma, mustár, bors, babérlevél, kömény és szerecsendió.

Üvegedényben, rozsdamentes acélban pácolj, fontos, hogy az anyag ne lépjen reakcióba a hússal. Friss húst vegyél, ne fagyasztottat, mert úgy finomabb lesz. Lehet zsírosabb is, mert az nem szárad ki, nem lesz rágós. Ne legyenek vastagok a hússzeletek, mert nem fognak átsülni. A fanyársakat használat előtt fél órával áztasd be. Mindent készíts előre a kezed ügyébe, így nem kell otthagynod, illetve kapkodnod. A rácsot kend meg olajjal, dörzsöld át szalonnával, mielőtt rátennéd a húst. Nem fog rátapadni az étel, és az íze is finomabb lesz.

Kropokné Kiss Éva


Grillezés (I)
Grillezés (III)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Titkos Levéltár (I)

A rejtélyek és a titkok mindig megmozgatják az emberek fantáziáját, ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…