Grillezés (I)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Sok programot ajánlottam már neked a nyárra. A következőt kint is és bent is végre tudod hajtani. Igazából nem csak nyári ötlet, mert a jó idő beköszöntével egészen őszig kivitelezhető. Ha bent vagy, akkor pedig nem vagy időhöz kötve. Esti elfoglaltságnak is kitűnő, akár hétköznap is.

A hús szabadon sütését az ősember is ismerte, a grillezés viszont csak pár évtizede jött divatba. Régebben rácson, tárcsán vagy anélkül történt a folyamat. Ma viszont rengeteg típusú eszköz közül válogathatsz.

Hogy mivel grillezzünk, azt mindig az dönti el, hogy hány fős a társaság, mekkora hely áll rendelkezésre, ezek mellett a pénzügyi keret is meghatározó.

Grillfajták: faszenes, gáz-, elektromos grill, grillkandalló. Az első a klasszikus, mert általa az ételek megkapják a füstös ízt. A legolcsóbbak is ezek közül kerülnek ki. A lecsukhatós tetejűben nagyon gyorsan megfő az étel, és nem is ég oda. A második a gázgrill. Egyenletes a hőmérséklet, nem kell bajlódnod a tűzrakással, az egyforma hőmérséklet miatt a húsok is egyformára sülnek. Füstös ízt nem kap az elemózsia, viszont a szomszédokat sem zavarják a szagok. A harmadik típus való a lakásba, ha barátságtalan az idő. Árammal működik, gyors, a hőmérséklet szabályozható. Az utolsó azoknak ajánlott, akik rendszeresen végzik ezt a tevékenységet, ismerik minden csínját-bínját. A kert dísze, de a sütés előtt egy órával már be kell izzítani. Ha végeztél, akkor minden egyes alkalommal ki kell hamuzni és takarítani, hogy legközelebb is ízletes ételt tudj készíteni.

Mindig tartsd szem előtt a következő szabályt: a készülék, legyen szó bármelyikről is, mindig stabilan, vízszintesen álljon, sehol ne legyen gyúlékony anyag! Hogy a baleseteket elkerüld, mindig legyen egy vödör víz a kezed ügyében.

Kropokné Kiss Éva


Gipszöntés otthon (II)
Grillezés (II)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Harcolni a háborúban

A gyerekek a nagyszüleik régi fényképeit nézegették. – Nagymama, ők kik ezen a fotón? –…
PEOPLE TEAM tábor

Amíg tudok, itt a helyem

Ismerd meg a PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit! Boldi mutatkozik be először, és mondja el,…
PEOPLE TEAM tábor

Gyümölcsszedés

A két kedvenc nyári gyümölcsöm a dinnye és az eper. Dinnyét csak boltban tudok beszerezni,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Pétanque

A pétanque francia eredetű golyójáték. Azért írok róla, mert Magyarország strandjain és parkjaiban is egyre…
PEOPLE TEAM tábor

Árnyjátékok

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Ügyességi játékok

Az első ügyeségi játék, amiről írni szeretnék neked, az az ördögbot. A cirkuszból lehet ismerős,…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…