Kavicsfestés
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A rajzolás és a hagyományos festészet mellett egyre jobban terjed hazánkban a kavicsok festése, díszítése. A kavicsfestés egy relaxáló tevékenység, amit bárki könnyedén el tud sajátítani. A szükséges felszerelést nagyon könnyű beszerezni hozzá, elég az a tempera vagy vízfesték és ecset, amit az iskolában használunk, kavics pedig mindenhol található. Az akrilfestéket a gyakorlottabb és bátrabb kezű alkotóknak ajánlom, egyik nagy előnye, hogy matt és fényes formában is kapható a hobbiboltokban. Ezután térjünk rá a megfelelő kavics kiválasztására! Azt gondolom, hogy oválisat, laposat és simát kell keresnünk, vagy amit a víz letisztított és formált. Ezekre csoda szép mintákat készíthetünk. Maga a keresési folyamat is nagyon izgalmas, akár faluban, akár városban lakunk. Miért? Mert mindegyiknek megvan a maga varázsa. Falusiként erdőben, mezőn, vízparton is keresgélhetünk, a városban ugyanezt nem tehetjük meg, de eljuthatunk olyan helyekre is, amelyeket eddig nem ismertünk.

Amint beszereztük az alapanyagokat, azonnal megkezdődhet az alkotási folyamat. Saját magunk is kitalálhatunk különböző mintákat, vagy ötleteket meríthetünk az internet segítségével, ha nem tudunk elindulni. A közösségi médiának számtalan árnyoldala van, ez bizonyított, de a Facebookon sokféle kreatív csoport található, ami segít ötletelni és környezetünket szebbé varázsolni.

A tevékenységet végezhetjük egyedül és barátokkal, kinek mire van igénye. Azt gondolom, én egyedül festenék, hiszen legelőször az jutott eszembe, hogy ez egy megnyugtató cselekvés.

Ha elkészültünk, akkor díszíthetjük vele otthonunkat, és el is ajándékozhatjuk szeretteinknek, barátainknak. A lényeg, hogy örömünket leljük benne, és örömet okozzunk vele másoknak is.

Kropokné Kiss Éva

Biciklizés 2.
Street food és hungarikum

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tollaslabda

A mai nap a tollaslabdát mutatom be neked. Nagyon sok ember számára ismert, egymással szemben…
PEOPLE TEAM tábor

Póló dekorálása

Ez az elfoglaltság egyaránt felkeltheti a kicsik és a nagyok érdeklődését. Ha ovis vagy, akkor…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Ország-város

A mai játékötletem, remélem, sok kellemes percet fog okozni neked és a barátaidnak, családodnak. Nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (III)

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy…