Kavicsfestés

Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A rajzolás és a hagyományos festészet mellett egyre jobban terjed hazánkban a kavicsok festése, díszítése. A kavicsfestés egy relaxáló tevékenység, amit bárki könnyedén el tud sajátítani. A szükséges felszerelést nagyon könnyű beszerezni hozzá, elég az a tempera vagy vízfesték és ecset, amit az iskolában használunk, kavics pedig mindenhol található. Az akrilfestéket a gyakorlottabb és bátrabb kezű alkotóknak ajánlom, egyik nagy előnye, hogy matt és fényes formában is kapható a hobbiboltokban. Ezután térjünk rá a megfelelő kavics kiválasztására! Azt gondolom, hogy oválisat, laposat és simát kell keresnünk, vagy amit a víz letisztított és formált. Ezekre csoda szép mintákat készíthetünk. Maga a keresési folyamat is nagyon izgalmas, akár faluban, akár városban lakunk. Miért? Mert mindegyiknek megvan a maga varázsa. Falusiként erdőben, mezőn, vízparton is keresgélhetünk, a városban ugyanezt nem tehetjük meg, de eljuthatunk olyan helyekre is, amelyeket eddig nem ismertünk.

Amint beszereztük az alapanyagokat, azonnal megkezdődhet az alkotási folyamat. Saját magunk is kitalálhatunk különböző mintákat, vagy ötleteket meríthetünk az internet segítségével, ha nem tudunk elindulni. A közösségi médiának számtalan árnyoldala van, ez bizonyított, de a Facebookon sokféle kreatív csoport található, ami segít ötletelni és környezetünket szebbé varázsolni.

A tevékenységet végezhetjük egyedül és barátokkal, kinek mire van igénye. Azt gondolom, én egyedül festenék, hiszen legelőször az jutott eszembe, hogy ez egy megnyugtató cselekvés.

Ha elkészültünk, akkor díszíthetjük vele otthonunkat, és el is ajándékozhatjuk szeretteinknek, barátainknak. A lényeg, hogy örömünket leljük benne, és örömet okozzunk vele másoknak is.

Kropokné Kiss Éva

Biciklizés 2.
Street food és hungarikum

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ