Óriásbuborék
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó benne az, hogy télen sem kell lemondani róla, mert fürdés közben is keletkeznek buborékok, te pedig akkor is tudsz velük játszani.

Mégis más élményt ad, ha jó az idő, és kint, a szabadban hódolhatunk szenvedélyünknek. A boltban sokféle oldat és fújóeszköz elérhető, de hoztam neked néhány ötletet, amelyek segítségével te is elkészítheted a saját buborékfújó felszerelésedet.

Szánj rá egy kis időt, és garantálom neked, hogy olyan egyedi eszközeid lesznek, amilyeneket a boltokban biztosan nem tudnál megvenni.

Az egyik legegyszerűbb fújó zseníliadrótból alakítható ki. A zseníliákat félbehajtjuk, az egyenes szárra pedig gyöngyöket is fűzhetünk. Színes csoda a végeredmény. Ezzel kisebb buborékok fújhatók.

Jöjjön a következő elkészítési mód: vegyél egy üres, félliteres üveget. Ez mindenkinek van az otthonában, és az újrahasznosítással még a környezetet is védeni fogod. Oszd el három részre az üveget, jelöld be alkoholos filccel, és a felső harmadánál (az üveg nyakára gondolok) vágd le! Ha nem vagy gyakorlott, akkor mindenképpen kérj segítséget szüleidtől, nehogy megsérülj a nagy munka közben. Ha nem sikerült egyenesre vágni, esetleg nem sima, akkor smirglivel megoldhatod a problémát.

Keress egy szívószálat, és vágd fel 4 cm-es darabokra! A szívószáldarabokat illeszd a palack szájába, majd rögzítsd befőttesgumival. Ezután a szívószálas részt merítsd az oldatba, a szélesebb oldalról pedig fújd meg.

Ha óriásbuborékot szeretnél fújni, akkor elég meghajlítani egy drótot, ennek a végét ugyanúgy lehet gyöngyökkel díszíteni.

Megvannak az eszközök, most következzen a folyadék! Két liter oldathoz szükséges hozzávalók: 3 gramm guargumi, egy kevés etil-alkohol vagy glicerin, 2 dl mosogatószer, 18 dl víz, 4 gramm sütőpor. Ha még nem hallottál a guargumiról, akkor a naturpolc.hu oldalon utánanézhetsz részletesebben; ez egy alapanyag, amit az élelmiszeriparban használnak. Glicerin és alkohol kapható minden gyógyszertárban. Ha eddig nem volt rá szükséged, akkor most mindenképpen kérd egy felnőtt segítségét, mert ezek veszélyes anyagok, ne dolgozz velük egyedül! Keverjétek össze a hozzávalókat, tegyétek bele egy nyitott edénybe, és ha mindezzel megvagytok, akkor szálljanak a buborékok!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 3.
Vatikáni Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 3.

Sziasztok! A harmadik részben, ami az utolsó, a sátrazás további szabályain, kellékein megyünk végig. Elsőként…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicstársas

Általában karácsony előtt kapnak nagyobb hangsúlyt a kézzel készített ajándékok. Ilyenkor mindig azt nyomatékosítják a…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Vízparti játékok 2.

A cikkem második részében további vízparti ötleteket hoztam neked, amelyeket csak és kizárólag vízközelben tudsz…