Óriásbuborék
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó benne az, hogy télen sem kell lemondani róla, mert fürdés közben is keletkeznek buborékok, te pedig akkor is tudsz velük játszani.

Mégis más élményt ad, ha jó az idő, és kint, a szabadban hódolhatunk szenvedélyünknek. A boltban sokféle oldat és fújóeszköz elérhető, de hoztam neked néhány ötletet, amelyek segítségével te is elkészítheted a saját buborékfújó felszerelésedet.

Szánj rá egy kis időt, és garantálom neked, hogy olyan egyedi eszközeid lesznek, amilyeneket a boltokban biztosan nem tudnál megvenni.

Az egyik legegyszerűbb fújó zseníliadrótból alakítható ki. A zseníliákat félbehajtjuk, az egyenes szárra pedig gyöngyöket is fűzhetünk. Színes csoda a végeredmény. Ezzel kisebb buborékok fújhatók.

Jöjjön a következő elkészítési mód: vegyél egy üres, félliteres üveget. Ez mindenkinek van az otthonában, és az újrahasznosítással még a környezetet is védeni fogod. Oszd el három részre az üveget, jelöld be alkoholos filccel, és a felső harmadánál (az üveg nyakára gondolok) vágd le! Ha nem vagy gyakorlott, akkor mindenképpen kérj segítséget szüleidtől, nehogy megsérülj a nagy munka közben. Ha nem sikerült egyenesre vágni, esetleg nem sima, akkor smirglivel megoldhatod a problémát.

Keress egy szívószálat, és vágd fel 4 cm-es darabokra! A szívószáldarabokat illeszd a palack szájába, majd rögzítsd befőttesgumival. Ezután a szívószálas részt merítsd az oldatba, a szélesebb oldalról pedig fújd meg.

Ha óriásbuborékot szeretnél fújni, akkor elég meghajlítani egy drótot, ennek a végét ugyanúgy lehet gyöngyökkel díszíteni.

Megvannak az eszközök, most következzen a folyadék! Két liter oldathoz szükséges hozzávalók: 3 gramm guargumi, egy kevés etil-alkohol vagy glicerin, 2 dl mosogatószer, 18 dl víz, 4 gramm sütőpor. Ha még nem hallottál a guargumiról, akkor a naturpolc.hu oldalon utánanézhetsz részletesebben; ez egy alapanyag, amit az élelmiszeriparban használnak. Glicerin és alkohol kapható minden gyógyszertárban. Ha eddig nem volt rá szükséged, akkor most mindenképpen kérd egy felnőtt segítségét, mert ezek veszélyes anyagok, ne dolgozz velük egyedül! Keverjétek össze a hozzávalókat, tegyétek bele egy nyitott edénybe, és ha mindezzel megvagytok, akkor szálljanak a buborékok!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 3.
Vatikáni Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés

Az egyik legelterjedtebb sport a kerékpározás. Elgondolkodtál már azon, hogy kinek a nevéhez fűződik ennek…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Slime készítése otthon

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

A csacsihal

Kedvenc nyári kajáink: hekk és más sült halak. A hamisítatlan balatoni hekk – sokáig élt…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…