Óriásbuborék
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó benne az, hogy télen sem kell lemondani róla, mert fürdés közben is keletkeznek buborékok, te pedig akkor is tudsz velük játszani.

Mégis más élményt ad, ha jó az idő, és kint, a szabadban hódolhatunk szenvedélyünknek. A boltban sokféle oldat és fújóeszköz elérhető, de hoztam neked néhány ötletet, amelyek segítségével te is elkészítheted a saját buborékfújó felszerelésedet.

Szánj rá egy kis időt, és garantálom neked, hogy olyan egyedi eszközeid lesznek, amilyeneket a boltokban biztosan nem tudnál megvenni.

Az egyik legegyszerűbb fújó zseníliadrótból alakítható ki. A zseníliákat félbehajtjuk, az egyenes szárra pedig gyöngyöket is fűzhetünk. Színes csoda a végeredmény. Ezzel kisebb buborékok fújhatók.

Jöjjön a következő elkészítési mód: vegyél egy üres, félliteres üveget. Ez mindenkinek van az otthonában, és az újrahasznosítással még a környezetet is védeni fogod. Oszd el három részre az üveget, jelöld be alkoholos filccel, és a felső harmadánál (az üveg nyakára gondolok) vágd le! Ha nem vagy gyakorlott, akkor mindenképpen kérj segítséget szüleidtől, nehogy megsérülj a nagy munka közben. Ha nem sikerült egyenesre vágni, esetleg nem sima, akkor smirglivel megoldhatod a problémát.

Keress egy szívószálat, és vágd fel 4 cm-es darabokra! A szívószáldarabokat illeszd a palack szájába, majd rögzítsd befőttesgumival. Ezután a szívószálas részt merítsd az oldatba, a szélesebb oldalról pedig fújd meg.

Ha óriásbuborékot szeretnél fújni, akkor elég meghajlítani egy drótot, ennek a végét ugyanúgy lehet gyöngyökkel díszíteni.

Megvannak az eszközök, most következzen a folyadék! Két liter oldathoz szükséges hozzávalók: 3 gramm guargumi, egy kevés etil-alkohol vagy glicerin, 2 dl mosogatószer, 18 dl víz, 4 gramm sütőpor. Ha még nem hallottál a guargumiról, akkor a naturpolc.hu oldalon utánanézhetsz részletesebben; ez egy alapanyag, amit az élelmiszeriparban használnak. Glicerin és alkohol kapható minden gyógyszertárban. Ha eddig nem volt rá szükséged, akkor most mindenképpen kérd egy felnőtt segítségét, mert ezek veszélyes anyagok, ne dolgozz velük egyedül! Keverjétek össze a hozzávalókat, tegyétek bele egy nyitott edénybe, és ha mindezzel megvagytok, akkor szálljanak a buborékok!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 3.
Vatikáni Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 2.

Azt a feladatot adtam nektek, hogy válasszatok megfelelő kinti alvóhelyet. Remélem, sikerült. Gondolom, hogy az…
PEOPLE TEAM tábor

Lángoskészítés (II)

Ahogy ígértem, elhoztam a lángos receptjét. Élesztőre, tejre, olajra, sóra, kevés cukorra és lisztre van…
PEOPLE TEAM tábor

Trambulinozás

A trambulin szintén korszakunk kedvelt szabadtéri játéka. Az inuit nép használta először. Játékként és életmentő…
PEOPLE TEAM tábor

Kaleidoszkóp házilag (I)

Most egy nehezebb feladatot hoztam: kaleidoszkópkészítést. Kicsit bonyolultnak tűnhet elsőre, de odafigyeléssel remek eszközt készíthetsz…
PEOPLE TEAM tábor

Ország-város

A mai játékötletem, remélem, sok kellemes percet fog okozni neked és a barátaidnak, családodnak. Nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Vízparti játékok 2.

A cikkem második részében további vízparti ötleteket hoztam neked, amelyeket csak és kizárólag vízközelben tudsz…