Óriásbuborék
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó benne az, hogy télen sem kell lemondani róla, mert fürdés közben is keletkeznek buborékok, te pedig akkor is tudsz velük játszani.

Mégis más élményt ad, ha jó az idő, és kint, a szabadban hódolhatunk szenvedélyünknek. A boltban sokféle oldat és fújóeszköz elérhető, de hoztam neked néhány ötletet, amelyek segítségével te is elkészítheted a saját buborékfújó felszerelésedet.

Szánj rá egy kis időt, és garantálom neked, hogy olyan egyedi eszközeid lesznek, amilyeneket a boltokban biztosan nem tudnál megvenni.

Az egyik legegyszerűbb fújó zseníliadrótból alakítható ki. A zseníliákat félbehajtjuk, az egyenes szárra pedig gyöngyöket is fűzhetünk. Színes csoda a végeredmény. Ezzel kisebb buborékok fújhatók.

Jöjjön a következő elkészítési mód: vegyél egy üres, félliteres üveget. Ez mindenkinek van az otthonában, és az újrahasznosítással még a környezetet is védeni fogod. Oszd el három részre az üveget, jelöld be alkoholos filccel, és a felső harmadánál (az üveg nyakára gondolok) vágd le! Ha nem vagy gyakorlott, akkor mindenképpen kérj segítséget szüleidtől, nehogy megsérülj a nagy munka közben. Ha nem sikerült egyenesre vágni, esetleg nem sima, akkor smirglivel megoldhatod a problémát.

Keress egy szívószálat, és vágd fel 4 cm-es darabokra! A szívószáldarabokat illeszd a palack szájába, majd rögzítsd befőttesgumival. Ezután a szívószálas részt merítsd az oldatba, a szélesebb oldalról pedig fújd meg.

Ha óriásbuborékot szeretnél fújni, akkor elég meghajlítani egy drótot, ennek a végét ugyanúgy lehet gyöngyökkel díszíteni.

Megvannak az eszközök, most következzen a folyadék! Két liter oldathoz szükséges hozzávalók: 3 gramm guargumi, egy kevés etil-alkohol vagy glicerin, 2 dl mosogatószer, 18 dl víz, 4 gramm sütőpor. Ha még nem hallottál a guargumiról, akkor a naturpolc.hu oldalon utánanézhetsz részletesebben; ez egy alapanyag, amit az élelmiszeriparban használnak. Glicerin és alkohol kapható minden gyógyszertárban. Ha eddig nem volt rá szükséged, akkor most mindenképpen kérd egy felnőtt segítségét, mert ezek veszélyes anyagok, ne dolgozz velük egyedül! Keverjétek össze a hozzávalókat, tegyétek bele egy nyitott edénybe, és ha mindezzel megvagytok, akkor szálljanak a buborékok!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 3.
Vatikáni Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pohárfedő gyöngyből

Az előző alkalommal limonádé, jégkocka készült. Ehhez a témához kapcsolódik a mai ötlet. A hűsítőket…
PEOPLE TEAM tábor

Múzeumlátogatás

Újra itt vagyok. Most a 2. program következik a listámról: a múzeumlátogatás. Említettem már, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Pizsiparti helyett

Noel szívesen kipróbálná magát a PEOPLE TEAM táboroztatójaként. Hogy mit tud a PT-ről, és miért…

KAPCSOLÓDÓ

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (III)

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Titkos Levéltár (I)

A rejtélyek és a titkok mindig megmozgatják az emberek fantáziáját, ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (1)

Régi idők játéka a babzsák. A mai magyar társadalom teljes egésze ismeri, illetve – azt…
PEOPLE TEAM tábor

Pétanque

A pétanque francia eredetű golyójáték. Azért írok róla, mert Magyarország strandjain és parkjaiban is egyre…