Slime készítése otthon
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a gyúrható, nyúlós, házilag is elkészíthető játék, a slime.

Remekül lehet belőle figurákat, alakokat készíteni, de felmerül vele kapcsolatban egy probléma is: vegyszerek az összetevői. Amikor érintkezünk vele, akkor az veszélyes is lehet. Ha boltban vásároljuk, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy miből állították össze, hiába van ráírva. Ezért azt javaslom neked, hogy inkább készítsd el otthon. Ha nagyobb vagy, akkor egyedül, ha kisebb, akkor pedig anyukád segítségével. Rengeteg recept található az interneten, csak annyi a feladatod, hogy a megfelelőt kiválaszd! Én rövid keresgélés után találtam kettőt, amelyek ehetők.

A kukoricakeményítős slime nem tartalmaz semmiféle ártalmas összetevőt, csak keményítő és víz kell hozzá. Hozzávalók: fél csésze kukoricakeményítő (125 ml), negyed csésze (60 ml) víz. A keményítőhöz lassan kell hozzáönteni a vizet, közben kevergetni. A keverék gyúrható állagú lesz.

A cukorkás slime ennél is finomabb, mert pillecukorból készül. Ehhez 7-8 darab pillecukor szükséges, és egy evőkanál étolaj. A cukrokat 10 másodpercig melegítjük a mikróban, majd utána hozzáadjuk az olajat. Szintén egy gyúrható masszát kapunk.

Természetesen más receptekből is dolgozhatsz, csak a válogatásnál figyelj oda arra, hogy ne legyen bennük egészségre ártalmas anyag. Amit kerülj: bórax, hagyományos ragasztó, mosószer, mosogatószer, folyékony szappan és akrilfesték. Most már mindent tudsz. Nincs más hátra, mint hogy gyúrj és formálj!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 2.
Desszert hóból

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Vizes játékok

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében,…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…