Slime készítése otthon
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a gyúrható, nyúlós, házilag is elkészíthető játék, a slime.

Remekül lehet belőle figurákat, alakokat készíteni, de felmerül vele kapcsolatban egy probléma is: vegyszerek az összetevői. Amikor érintkezünk vele, akkor az veszélyes is lehet. Ha boltban vásároljuk, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy miből állították össze, hiába van ráírva. Ezért azt javaslom neked, hogy inkább készítsd el otthon. Ha nagyobb vagy, akkor egyedül, ha kisebb, akkor pedig anyukád segítségével. Rengeteg recept található az interneten, csak annyi a feladatod, hogy a megfelelőt kiválaszd! Én rövid keresgélés után találtam kettőt, amelyek ehetők.

A kukoricakeményítős slime nem tartalmaz semmiféle ártalmas összetevőt, csak keményítő és víz kell hozzá. Hozzávalók: fél csésze kukoricakeményítő (125 ml), negyed csésze (60 ml) víz. A keményítőhöz lassan kell hozzáönteni a vizet, közben kevergetni. A keverék gyúrható állagú lesz.

A cukorkás slime ennél is finomabb, mert pillecukorból készül. Ehhez 7-8 darab pillecukor szükséges, és egy evőkanál étolaj. A cukrokat 10 másodpercig melegítjük a mikróban, majd utána hozzáadjuk az olajat. Szintén egy gyúrható masszát kapunk.

Természetesen más receptekből is dolgozhatsz, csak a válogatásnál figyelj oda arra, hogy ne legyen bennük egészségre ártalmas anyag. Amit kerülj: bórax, hagyományos ragasztó, mosószer, mosogatószer, folyékony szappan és akrilfesték. Most már mindent tudsz. Nincs más hátra, mint hogy gyúrj és formálj!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 2.
Desszert hóból

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Pétanque

A pétanque francia eredetű golyójáték. Azért írok róla, mert Magyarország strandjain és parkjaiban is egyre…

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés

Az egyik legelterjedtebb sport a kerékpározás. Elgondolkodtál már azon, hogy kinek a nevéhez fűződik ennek…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (2)

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg…