Slime készítése otthon
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a gyúrható, nyúlós, házilag is elkészíthető játék, a slime.

Remekül lehet belőle figurákat, alakokat készíteni, de felmerül vele kapcsolatban egy probléma is: vegyszerek az összetevői. Amikor érintkezünk vele, akkor az veszélyes is lehet. Ha boltban vásároljuk, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy miből állították össze, hiába van ráírva. Ezért azt javaslom neked, hogy inkább készítsd el otthon. Ha nagyobb vagy, akkor egyedül, ha kisebb, akkor pedig anyukád segítségével. Rengeteg recept található az interneten, csak annyi a feladatod, hogy a megfelelőt kiválaszd! Én rövid keresgélés után találtam kettőt, amelyek ehetők.

A kukoricakeményítős slime nem tartalmaz semmiféle ártalmas összetevőt, csak keményítő és víz kell hozzá. Hozzávalók: fél csésze kukoricakeményítő (125 ml), negyed csésze (60 ml) víz. A keményítőhöz lassan kell hozzáönteni a vizet, közben kevergetni. A keverék gyúrható állagú lesz.

A cukorkás slime ennél is finomabb, mert pillecukorból készül. Ehhez 7-8 darab pillecukor szükséges, és egy evőkanál étolaj. A cukrokat 10 másodpercig melegítjük a mikróban, majd utána hozzáadjuk az olajat. Szintén egy gyúrható masszát kapunk.

Természetesen más receptekből is dolgozhatsz, csak a válogatásnál figyelj oda arra, hogy ne legyen bennük egészségre ártalmas anyag. Amit kerülj: bórax, hagyományos ragasztó, mosószer, mosogatószer, folyékony szappan és akrilfesték. Most már mindent tudsz. Nincs más hátra, mint hogy gyúrj és formálj!

Kropokné Kiss Éva

Kagylógyűjtés 2.
Desszert hóból

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Titkos Levéltár (I)

A rejtélyek és a titkok mindig megmozgatják az emberek fantáziáját, ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicsfestés

A rajzolás és a hagyományos festészet mellett egyre jobban terjed hazánkban a kavicsok festése, díszítése.…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…