A nyár: a mozgás és a természet ígérete
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nyári szünet első napjának alkalmából gyerekeket kérdeztünk arról, hogyan élik meg a vakáció kezdetét, és arról, hogy mik a terveik a nyárra. Ma a 12 éves Csilla válaszát olvashatjátok.

Annyira örülök, hogy újra itt a vakáció! A suliban úgy érzi magát az ember, mintha börtönben lenne. Egész évben a nyirkos, sötét tanteremben kuksolunk, miközben kint zajlik az élet. Főleg akkor kezdi így érezni magát az ember, mikor már itt van a tavasz, és látjuk, hogy kint ragyog a nap, mi meg a félhomályban hallgatjuk a Pitagorasz-tételt.

Szóval szerintem én a természetben leszek végre. Ahol mozoghatok, mert az is nagyon hiányzik – a tornatermi Cooper-futás nem ugyanaz, mint a kutyámmal szaladgálni az udvaron. Apukám azt mondta, hogy lehet, idén elmegyünk sátrazni is. A Bükkben tud egy nagyon szép helyet. Az a terv egyelőre, hogy az egyik faluban leparkoljuk a kocsit, onnan pedig a sátrakkal meg a többi cuccal felszerelkezve, gyalog indulunk tovább. Megkeressük a tisztást, amit apukám mondott, ott letáborozunk, aztán a súlyoktól megszabadulva felkapaszkodunk a kilátóba. Már alig várom!

Biztos, még így is fárasztó lesz, de annyi felesleges energia maradt bennem a suliban gubbasztás miatt, hogy tuti nem lesz baj. Anyukám mindenesetre felkészült: azt mondta, ha még ez után a túra után sem merülök ki, akkor elküld a PEOPLE TEAM sporttáborába. Ő Anna anyukájától hallott róla – aki állítja, hogy ott aztán megizzasztanak, és még egy jót is bulizhatok közben. Ráadásul néztünk képeket, a tábor is tök természetközeli helyen van. Már csak emiatt is remélem, hogy nem küld padlóra a túrázás – azt majd elvégzi a PT.

Lejegyezte: Bárt Roland

A mezítlábas gyalogos
Barátságkarkötő

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Trambulinozás

A trambulin szintén korszakunk kedvelt szabadtéri játéka. Az inuit nép használta először. Játékként és életmentő…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (1)

Régi idők játéka a babzsák. A mai magyar társadalom teljes egésze ismeri, illetve – azt…
PEOPLE TEAM tábor

Ne dobd ki!

Az egyik első szabály, amit a szüleimtől megtanultam, az volt, hogy ne szemeteljek. A használt…