A nyár: a mozgás és a természet ígérete
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nyári szünet első napjának alkalmából gyerekeket kérdeztünk arról, hogyan élik meg a vakáció kezdetét, és arról, hogy mik a terveik a nyárra. Ma a 12 éves Csilla válaszát olvashatjátok.

Annyira örülök, hogy újra itt a vakáció! A suliban úgy érzi magát az ember, mintha börtönben lenne. Egész évben a nyirkos, sötét tanteremben kuksolunk, miközben kint zajlik az élet. Főleg akkor kezdi így érezni magát az ember, mikor már itt van a tavasz, és látjuk, hogy kint ragyog a nap, mi meg a félhomályban hallgatjuk a Pitagorasz-tételt.

Szóval szerintem én a természetben leszek végre. Ahol mozoghatok, mert az is nagyon hiányzik – a tornatermi Cooper-futás nem ugyanaz, mint a kutyámmal szaladgálni az udvaron. Apukám azt mondta, hogy lehet, idén elmegyünk sátrazni is. A Bükkben tud egy nagyon szép helyet. Az a terv egyelőre, hogy az egyik faluban leparkoljuk a kocsit, onnan pedig a sátrakkal meg a többi cuccal felszerelkezve, gyalog indulunk tovább. Megkeressük a tisztást, amit apukám mondott, ott letáborozunk, aztán a súlyoktól megszabadulva felkapaszkodunk a kilátóba. Már alig várom!

Biztos, még így is fárasztó lesz, de annyi felesleges energia maradt bennem a suliban gubbasztás miatt, hogy tuti nem lesz baj. Anyukám mindenesetre felkészült: azt mondta, ha még ez után a túra után sem merülök ki, akkor elküld a PEOPLE TEAM sporttáborába. Ő Anna anyukájától hallott róla – aki állítja, hogy ott aztán megizzasztanak, és még egy jót is bulizhatok közben. Ráadásul néztünk képeket, a tábor is tök természetközeli helyen van. Már csak emiatt is remélem, hogy nem küld padlóra a túrázás – azt majd elvégzi a PT.

Lejegyezte: Bárt Roland

A mezítlábas gyalogos
Barátságkarkötő

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…
PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (1)

Régi idők játéka a babzsák. A mai magyar társadalom teljes egésze ismeri, illetve – azt…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni még mindig jó!

Az előző cikkem az emberre irányította a figyelmet, a mostani az állatvilágra fókuszál. A fára…
PEOPLE TEAM tábor

Pizzasütés 2.

Szia! Remélem, kíváncsian vártad a második részt. Folytassuk az alapmártás elkészítésével és a feltétek bemutatásával!…