Pizzasütés 1.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Mindenki nagy kedvence a pizza. Főleg, ha ropogós, és változatos feltétekkel készül. Sokan rendelik és sokan maguk készítik. Azt ajánlom neked, hogy próbáld ki a sütést! Ha elég nagy vagy, akkor egyedül, ha nem, akkor pedig bátran kérd anyukád vagy a nagymamád segítségét. Az együtt sütés csuda jó móka lesz, meglásd!

Az alaptészta kiválasztása nagyon fontos, utána már csak a feltétet kell változtatnod. Szakácskönyvek sokasága áll rendelkezésre, de az interneten is keresgélhetsz. Az alapreceptet én onnét választottam ki, egyszerűbb keresni ezen a felületen, mert egy-egy témához hozzászólások, vélemények is olvashatóak, míg egy szakácskönyvben ez a fajta segítség nem kapható meg.

Tehát egy adaghoz 300 gramm finomlisztre van szükség, plusz amivel kinyújtod. Egy teáskanál sóra, fél teáskanál kristálycukorra, egy csomag szárított élesztőre, 175 ml langyos vízre és két evőkanál olívaolajra. A tészta összeállításának ideje öt percet vesz igénybe, így nem kell egy egész napot a konyhában töltened. Hogy hogyan csináld? Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverd össze, add hozzá a 175 ml langyos vizet, az olajat, majd dolgozd össze sima tésztává. Készíts belőle egy nagy gombócot. Takard le, meleg helyen pihentesd egy órán keresztül. A sütőt melegítsd elő 250 fokra, a tésztát deszkán nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Sütőpapírt mindenképpen tegyél alá! Kend rá az alapmártást, majd ízlés szerint tedd fel a kiválasztott feltétet. Az alapmártás receptjéről és a feltétekről a következő cikkemben olvashatsz majd – remélem, kíváncsian várod.

Kropokné Kiss Éva

Vatikáni Titkos Levéltár (II)
Pizzasütés 2.

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Számháború

A számháború egy szabadtéri stratégiai csapatjáték. Legtöbbször erdőben játsszák, mivel nagy tér szükséges hozzá. A…
PEOPLE TEAM tábor

Három kontinens fúziója

Kedvenc nyári kajáink: hamburger. Ha hamburger, akkor Amerikai Egyesült Államok? Nem ilyen egyszerű a dolog.…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…
PEOPLE TEAM tábor

Árnyjátékok

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most…