Gurulunk
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A gurulni, gurulunk szóról rengeteg embernek a görkorcsolyázás jut eszébe. A technikai sportok közé soroljuk. Megfelelő egyensúly és koncentráció, na meg persze bátorság is szükségeltetik az elsajátításához, a gyakorlásához. Gyors és látványos szabadidős tevékenység, amelynek nincs határa és korhatára sem. Véleményem szerint itt nem elsődleges szempont a környezettel való harmónia, hiszen vannak olyan akadálypályák, amelyek betonból, vasból készültek. Bárki számára elérhető, nem tartozik a legdrágább sportok közé.

A következő eszközökre van a műveléséhez szükségünk: görkorcsolyára, sisakra, térd- és könyökvédőre. Az igazán merészek csak görkorcsolyát vásárolnak, a többi eszközt feleslegesnek tartják. Azt gondolom, a sisak a legképzettebbeknek is hasznára válhat. Említettem, hogy egyensúly, koncentráció és bátorság kell hozzá, de a tanulási folyamat mégis játékosnak tűnik. A fiatalok sportja, osztálytársak, barátok gurulnak együtt legtöbbször. Új közösségek alakulnak, a tagok egymást tanítják az új trükkökre.

Számos klub és egyesület működik Magyarországon, ami felügyelt keretek között kezdi meg az oktatást már óvodáskorban. Ez nagyon jó, hiszen az alapok elsajátítása (megállás, elindulás) szakember segítségével történik meg. Az egyesületek további lehetőségeket is biztosítanak: a legtehetségesebbek már versenyeken is részt vehetnek óvodáskoruktól kezdve.

Van egysoros és kétsoros görkorcsolya, de mindig a tudásszintnek kell meghatározni a megfelelő eszköz kiválasztását. Igazán népszerűvé az 1970-es, 1980-as évek Amerikájában vált, több filmen is megörökítették, gondoljunk csak Terence Hillre, ahogy az országutakat rója görkorcsolyájával! A legelszántabbak ugyancsak ekkortájt még a diszkókban is gurultak. Érdemes lenne visszamenni az időben, nem gondolod?

Kropokné Kiss Éva

Aszfaltrajz
Pétanque

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Strandröplabda

A nyári ötletek legújabb cikkében a strandröplabda kerül górcső alá. Hogy miért? Mert a legjobb…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…
PEOPLE TEAM tábor

Naplemente

Ha a lemenő napot látjuk, akkor az önmagában is csodás látványt nyújt. Mindezt még emlékezetesebbé…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 3.

Sziasztok! A harmadik részben, ami az utolsó, a sátrazás további szabályain, kellékein megyünk végig. Elsőként…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az…