Gurulunk
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A gurulni, gurulunk szóról rengeteg embernek a görkorcsolyázás jut eszébe. A technikai sportok közé soroljuk. Megfelelő egyensúly és koncentráció, na meg persze bátorság is szükségeltetik az elsajátításához, a gyakorlásához. Gyors és látványos szabadidős tevékenység, amelynek nincs határa és korhatára sem. Véleményem szerint itt nem elsődleges szempont a környezettel való harmónia, hiszen vannak olyan akadálypályák, amelyek betonból, vasból készültek. Bárki számára elérhető, nem tartozik a legdrágább sportok közé.

A következő eszközökre van a műveléséhez szükségünk: görkorcsolyára, sisakra, térd- és könyökvédőre. Az igazán merészek csak görkorcsolyát vásárolnak, a többi eszközt feleslegesnek tartják. Azt gondolom, a sisak a legképzettebbeknek is hasznára válhat. Említettem, hogy egyensúly, koncentráció és bátorság kell hozzá, de a tanulási folyamat mégis játékosnak tűnik. A fiatalok sportja, osztálytársak, barátok gurulnak együtt legtöbbször. Új közösségek alakulnak, a tagok egymást tanítják az új trükkökre.

Számos klub és egyesület működik Magyarországon, ami felügyelt keretek között kezdi meg az oktatást már óvodáskorban. Ez nagyon jó, hiszen az alapok elsajátítása (megállás, elindulás) szakember segítségével történik meg. Az egyesületek további lehetőségeket is biztosítanak: a legtehetségesebbek már versenyeken is részt vehetnek óvodáskoruktól kezdve.

Van egysoros és kétsoros görkorcsolya, de mindig a tudásszintnek kell meghatározni a megfelelő eszköz kiválasztását. Igazán népszerűvé az 1970-es, 1980-as évek Amerikájában vált, több filmen is megörökítették, gondoljunk csak Terence Hillre, ahogy az országutakat rója görkorcsolyájával! A legelszántabbak ugyancsak ekkortájt még a diszkókban is gurultak. Érdemes lenne visszamenni az időben, nem gondolod?

Kropokné Kiss Éva

Aszfaltrajz
Pétanque

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Számháború

A számháború egy szabadtéri stratégiai csapatjáték. Legtöbbször erdőben játsszák, mivel nagy tér szükséges hozzá. A…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
PEOPLE TEAM tábor

Árnyjátékok

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (2)

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg…