Aszfaltrajz
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is, akik portrékat, karikatúrákat készítenek. Idesoroljuk az aszfaltrajzot. Én eddig csak két változatát ismertem, az útra rajzolást krétával, illetve a festékes flakonnal történő alkotások létrehozását, a graffitit. Mindkettőt lehet művelni amatőr és művészi fokon. Természetesen én azt ajánlom neked, hogy csak a krétás változatot próbáld ki, mert a másikkal kárt okozhatsz egy-egy épületben. Ez megmarad örökre, a krétát pedig elmossa az eső.

Olvasgattam a neten, és rátaláltam a 3D-s aszfaltrajzmunkákra. Ha beírod a keresőbe, akkor rengeteg, szebbnél szebb munkát fogsz találni. Az alkotók hosszan elnyújtott rajzokat készítenek a földre, amiket ha egy bizonyos szemszögből nézünk, akkor azt az illúziót keltik, mintha egy teljesen más világ rejtőzne az aszfalt alatt. Kiemelkedő képviselői napjainkban: Kurt Wenner, Julian Belber és Edgar Müller. Ha felkeltettem a kíváncsiságodat, akkor az ő nevüket is beírhatod a keresőbe. Megelevenedik munkáikban a dzsungel, különböző mesehősök, mesék. Új szemszögből mutatják be az általuk elképzelt világot. Nagyon erőteljes, magával ragadó munkákat fogsz találni.

Több kedvencem is van, az egyik egy mozgólépcső, hívogat, hogy fellépj rá, aztán láttam vízesést, állatokat kölykeikkel. Szakadékot, ami arra csábít, hogy átugord, embereket, akik üldöznek valakit, és te is azt érzed, hogy menekülnöd kell. Érdemes időt szánni rá egy esős napon, majd amikor újra kisüt a nap, kipróbálni a házad előtti aszfalton. Jó nézelődést és alkotást kívánok neked!

Kropokné Kiss Éva

Étel az ókorból
Gurulunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más táborba már nem is mennék

Változatos programok, jó társaság, barátságos táboroztatók. Dávid kétszer járt a PEOPLE TEAM-ben (PT), és azóta…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Titkos Levéltár (I)

A rejtélyek és a titkok mindig megmozgatják az emberek fantáziáját, ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés 2.

A kerékpározás testre gyakorolt hatásait több oldalról is megközelíthetjük. Az egyik az anatómiai szempont. Az…