Aszfaltrajz
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is, akik portrékat, karikatúrákat készítenek. Idesoroljuk az aszfaltrajzot. Én eddig csak két változatát ismertem, az útra rajzolást krétával, illetve a festékes flakonnal történő alkotások létrehozását, a graffitit. Mindkettőt lehet művelni amatőr és művészi fokon. Természetesen én azt ajánlom neked, hogy csak a krétás változatot próbáld ki, mert a másikkal kárt okozhatsz egy-egy épületben. Ez megmarad örökre, a krétát pedig elmossa az eső.

Olvasgattam a neten, és rátaláltam a 3D-s aszfaltrajzmunkákra. Ha beírod a keresőbe, akkor rengeteg, szebbnél szebb munkát fogsz találni. Az alkotók hosszan elnyújtott rajzokat készítenek a földre, amiket ha egy bizonyos szemszögből nézünk, akkor azt az illúziót keltik, mintha egy teljesen más világ rejtőzne az aszfalt alatt. Kiemelkedő képviselői napjainkban: Kurt Wenner, Julian Belber és Edgar Müller. Ha felkeltettem a kíváncsiságodat, akkor az ő nevüket is beírhatod a keresőbe. Megelevenedik munkáikban a dzsungel, különböző mesehősök, mesék. Új szemszögből mutatják be az általuk elképzelt világot. Nagyon erőteljes, magával ragadó munkákat fogsz találni.

Több kedvencem is van, az egyik egy mozgólépcső, hívogat, hogy fellépj rá, aztán láttam vízesést, állatokat kölykeikkel. Szakadékot, ami arra csábít, hogy átugord, embereket, akik üldöznek valakit, és te is azt érzed, hogy menekülnöd kell. Érdemes időt szánni rá egy esős napon, majd amikor újra kisüt a nap, kipróbálni a házad előtti aszfalton. Jó nézelődést és alkotást kívánok neked!

Kropokné Kiss Éva

Étel az ókorból
Gurulunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Pizzasütés 1.

Mindenki nagy kedvence a pizza. Főleg, ha ropogós, és változatos feltétekkel készül. Sokan rendelik és…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (2)

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg…