Kupakokból játékok (3)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Akkor ahogy megbeszéltük, a mai alkalommal a középiskolásoknak adok tippeket.

A tizenegyedik számú egy memóriajáték, amihez fontos, hogy azonos méretű kupakokat válogass ki. Akkor lesz csak a játéknak értelme, ha nincs hozzá külső segítségetek. Vágj ki köröket papírból – itt is fontos, hogy azonos méretben, ugyanolyan színűből. Rajzolj, nyomj rá figurákat nyomdával, persze kettőt. Rögzítsd a belsejébe, a legjobb lesz, ha ragasztóval teszed, nehogy kiessen belőle. Ha végeztél, akkor innét a szokásos forgatókönyv következik: lefordítod, és kezdődhet a játék.

A tizenkettedik a Célozz jól! nevet kapta. Lavórba engedj vizet, forgasd bele a kupakokat! Keress egy kisebb méretű vízipisztolyt, fecskendőt, és célozd meg a lebegő tárgyakat. Az nyer, akinek az edénye a leghamarabb megtelik vízzel.

A következőkhöz (már a tizenharmadikhoz, tizennegyedikhez, tizenötödikhez értünk!) rengeteg tetőre van szükség. Ha ebben gondolkozol, szólj előre az osztálytársaidnak, kezdjétek a gyűjtést jóval a megvalósítás előtt. Minden lépést, fázist együtt valósítsatok meg, igazi csapatmunka lesz a végeredmény, meglátod!

Akkor a tizenharmadik a mozaikozás. A mintát előre rajzoljátok le, az alapja lehet papír, vászon, lemez. Szín vagy egyéb más elv szerint ragasszátok fel a kupakokat a sablonra. Ha megvagytok vele, akkor a falra is kikerülhet.

A tizennegyedikkel mozaikképet tudtok készíteni, hasonlít az előzőhöz, bár kicsit pepecselősebb, aprólékosabb munka vár a csapatra. Sablonokat tervezzetek (ló, őz, szarvas), lehet egyesével, de gondolkodhattok több képben is.

Utolsónak maradt (15.!) a legnehezebb, legidőigényesebb feladat. Az iskolában egy-egy falat is dekorálhattok vele, vagy ha a szüleitek engedélyezik, akkor a garázst vagy a kerti házat. Egy felnőtt segítségére szükség lesz, azt gondolom. Az elv ugyanaz, mint az előző kettőnél, előre megrajzolni mindent, csak nagyobb felületre, nagyobb méretben. Ehhez rengeteg kupak kell, vonjátok be az iskolátokat, szüleiteket és a helyet, ahol dolgoznak. Kitartást és jó munkát kívánok hozzá!

Kropokné Kiss Éva

Kupakokból játékok (2)
Három kontinens fúziója

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Ügyességi játékok

Az első ügyeségi játék, amiről írni szeretnék neked, az az ördögbot. A cirkuszból lehet ismerős,…
PEOPLE TEAM tábor

Naplemente

Ha a lemenő napot látjuk, akkor az önmagában is csodás látványt nyújt. Mindezt még emlékezetesebbé…
PEOPLE TEAM tábor

Biciklizés 2.

A kerékpározás testre gyakorolt hatásait több oldalról is megközelíthetjük. Az egyik az anatómiai szempont. Az…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 3.

Sziasztok! A harmadik részben, ami az utolsó, a sátrazás további szabályain, kellékein megyünk végig. Elsőként…
PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni még mindig jó!

Az előző cikkem az emberre irányította a figyelmet, a mostani az állatvilágra fókuszál. A fára…