Kupakokból játékok (3)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Akkor ahogy megbeszéltük, a mai alkalommal a középiskolásoknak adok tippeket.

A tizenegyedik számú egy memóriajáték, amihez fontos, hogy azonos méretű kupakokat válogass ki. Akkor lesz csak a játéknak értelme, ha nincs hozzá külső segítségetek. Vágj ki köröket papírból – itt is fontos, hogy azonos méretben, ugyanolyan színűből. Rajzolj, nyomj rá figurákat nyomdával, persze kettőt. Rögzítsd a belsejébe, a legjobb lesz, ha ragasztóval teszed, nehogy kiessen belőle. Ha végeztél, akkor innét a szokásos forgatókönyv következik: lefordítod, és kezdődhet a játék.

A tizenkettedik a Célozz jól! nevet kapta. Lavórba engedj vizet, forgasd bele a kupakokat! Keress egy kisebb méretű vízipisztolyt, fecskendőt, és célozd meg a lebegő tárgyakat. Az nyer, akinek az edénye a leghamarabb megtelik vízzel.

A következőkhöz (már a tizenharmadikhoz, tizennegyedikhez, tizenötödikhez értünk!) rengeteg tetőre van szükség. Ha ebben gondolkozol, szólj előre az osztálytársaidnak, kezdjétek a gyűjtést jóval a megvalósítás előtt. Minden lépést, fázist együtt valósítsatok meg, igazi csapatmunka lesz a végeredmény, meglátod!

Akkor a tizenharmadik a mozaikozás. A mintát előre rajzoljátok le, az alapja lehet papír, vászon, lemez. Szín vagy egyéb más elv szerint ragasszátok fel a kupakokat a sablonra. Ha megvagytok vele, akkor a falra is kikerülhet.

A tizennegyedikkel mozaikképet tudtok készíteni, hasonlít az előzőhöz, bár kicsit pepecselősebb, aprólékosabb munka vár a csapatra. Sablonokat tervezzetek (ló, őz, szarvas), lehet egyesével, de gondolkodhattok több képben is.

Utolsónak maradt (15.!) a legnehezebb, legidőigényesebb feladat. Az iskolában egy-egy falat is dekorálhattok vele, vagy ha a szüleitek engedélyezik, akkor a garázst vagy a kerti házat. Egy felnőtt segítségére szükség lesz, azt gondolom. Az elv ugyanaz, mint az előző kettőnél, előre megrajzolni mindent, csak nagyobb felületre, nagyobb méretben. Ehhez rengeteg kupak kell, vonjátok be az iskolátokat, szüleiteket és a helyet, ahol dolgoznak. Kitartást és jó munkát kívánok hozzá!

Kropokné Kiss Éva

Kupakokból játékok (2)
Három kontinens fúziója

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicstársas

Általában karácsony előtt kapnak nagyobb hangsúlyt a kézzel készített ajándékok. Ilyenkor mindig azt nyomatékosítják a…
PEOPLE TEAM tábor

Vizes játékok

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében,…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…
PEOPLE TEAM tábor

Pizzasütés 2.

Szia! Remélem, kíváncsian vártad a második részt. Folytassuk az alapmártás elkészítésével és a feltétek bemutatásával!…