Kupakokból játékok (2)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg különböző színekben. Papírtányérokra rögzítsd őket, majd írd fel a színeket egymás után. Ha felragasztod, akkor tartósabb lesz, nem esik le egyik darab sem, és máskor is játszhatsz vele.

Számolós a hetedik játék neve. Korongok helyett segít a matekban (összeadásban és kivonásban). Az egyszerűbb matematikai műveletek begyakorlására kitűnő ötlet.

A nyolcadik ennek a továbbfejlesztett változata. Vegyél egy kartont, és írd fel rá a számokat egytől húszig, majd ugyanígy a kupakok tetejére is. Szintén fejleszti a számolási készséget, koncentrálni is megtanít. Megteheted még azt is, hogy az ábécé kis- és nagybetűit írod fel, párosítod a kisbetűket a kisbetűkkel, a nagybetűket pedig a nagybetűkkel.

A kilencedik játék: Nyomda. Szintén több változatról beszélhetünk. Az enyémhez szivacsdarabokból vágj kis számokat. Utána ragaszd fel a kupakok külső oldalára, mártsd tintába, festékbe, és már nyomdázhatsz is. Itt az újabb lehetőség arra, hogy ismét számokkal foglalkozz.

Az utolsóhoz érkeztünk, a tizedik játékhoz. Óra néven ismert. Szükséges hozzá 12 azonos színű, méretű kupak, mindegyikre írj fel számokat 1-től 12-ig. Egy nagyobbat ragassz középre, ez az óraszerkezet. Illeszd köré a 12 órát jelző tetőt, középre pedig tegyél fel két mutatót, és már indulhat is a játék.

A cikk első 5 játéka a felsősökhöz, a második 5-ös a kicsikhez (óvoda, alsó tagozat) szól. A következő 5 a középiskolásoknak ad tippeket a szabadidő eltöltésére. Hamarosan jelentkezem vele.

Kropokné Kiss Éva

Kupakokból játékok (1)
Kupakokból játékok (3)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Vizes játékok

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében,…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtár

Nyáron esik az eső? Nem tudsz mit csinálni? Ha eddig olvastad az írásaimat, akkor biztosan…
PEOPLE TEAM tábor

Naplemente

Ha a lemenő napot látjuk, akkor az önmagában is csodás látványt nyújt. Mindezt még emlékezetesebbé…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…