Kupakokból játékok (2)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg különböző színekben. Papírtányérokra rögzítsd őket, majd írd fel a színeket egymás után. Ha felragasztod, akkor tartósabb lesz, nem esik le egyik darab sem, és máskor is játszhatsz vele.

Számolós a hetedik játék neve. Korongok helyett segít a matekban (összeadásban és kivonásban). Az egyszerűbb matematikai műveletek begyakorlására kitűnő ötlet.

A nyolcadik ennek a továbbfejlesztett változata. Vegyél egy kartont, és írd fel rá a számokat egytől húszig, majd ugyanígy a kupakok tetejére is. Szintén fejleszti a számolási készséget, koncentrálni is megtanít. Megteheted még azt is, hogy az ábécé kis- és nagybetűit írod fel, párosítod a kisbetűket a kisbetűkkel, a nagybetűket pedig a nagybetűkkel.

A kilencedik játék: Nyomda. Szintén több változatról beszélhetünk. Az enyémhez szivacsdarabokból vágj kis számokat. Utána ragaszd fel a kupakok külső oldalára, mártsd tintába, festékbe, és már nyomdázhatsz is. Itt az újabb lehetőség arra, hogy ismét számokkal foglalkozz.

Az utolsóhoz érkeztünk, a tizedik játékhoz. Óra néven ismert. Szükséges hozzá 12 azonos színű, méretű kupak, mindegyikre írj fel számokat 1-től 12-ig. Egy nagyobbat ragassz középre, ez az óraszerkezet. Illeszd köré a 12 órát jelző tetőt, középre pedig tegyél fel két mutatót, és már indulhat is a játék.

A cikk első 5 játéka a felsősökhöz, a második 5-ös a kicsikhez (óvoda, alsó tagozat) szól. A következő 5 a középiskolásoknak ad tippeket a szabadidő eltöltésére. Hamarosan jelentkezem vele.

Kropokné Kiss Éva

Kupakokból játékok (1)
Kupakokból játékok (3)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

Fagylaltkészítés

Régen sütöttünk-főztünk együtt! A könyvtári blokk után a mai alkalomra fagyikészítésre gondoltam, mert ha nyár,…

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Street food és hungarikum

Kedvenc nyári kajáink: kürtőskalács. Persze nemcsak nyáron, de nyáron is! Nincs fesztivál kürtőskalács nélkül, nincs…