Kupakokból játékok (2)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Figyelem! Folytatás következik. Színvarázs a hatodik játék a sorban. Ehhez nagyon sok kupak kell, lehetőleg különböző színekben. Papírtányérokra rögzítsd őket, majd írd fel a színeket egymás után. Ha felragasztod, akkor tartósabb lesz, nem esik le egyik darab sem, és máskor is játszhatsz vele.

Számolós a hetedik játék neve. Korongok helyett segít a matekban (összeadásban és kivonásban). Az egyszerűbb matematikai műveletek begyakorlására kitűnő ötlet.

A nyolcadik ennek a továbbfejlesztett változata. Vegyél egy kartont, és írd fel rá a számokat egytől húszig, majd ugyanígy a kupakok tetejére is. Szintén fejleszti a számolási készséget, koncentrálni is megtanít. Megteheted még azt is, hogy az ábécé kis- és nagybetűit írod fel, párosítod a kisbetűket a kisbetűkkel, a nagybetűket pedig a nagybetűkkel.

A kilencedik játék: Nyomda. Szintén több változatról beszélhetünk. Az enyémhez szivacsdarabokból vágj kis számokat. Utána ragaszd fel a kupakok külső oldalára, mártsd tintába, festékbe, és már nyomdázhatsz is. Itt az újabb lehetőség arra, hogy ismét számokkal foglalkozz.

Az utolsóhoz érkeztünk, a tizedik játékhoz. Óra néven ismert. Szükséges hozzá 12 azonos színű, méretű kupak, mindegyikre írj fel számokat 1-től 12-ig. Egy nagyobbat ragassz középre, ez az óraszerkezet. Illeszd köré a 12 órát jelző tetőt, középre pedig tegyél fel két mutatót, és már indulhat is a játék.

A cikk első 5 játéka a felsősökhöz, a második 5-ös a kicsikhez (óvoda, alsó tagozat) szól. A következő 5 a középiskolásoknak ad tippeket a szabadidő eltöltésére. Hamarosan jelentkezem vele.

Kropokné Kiss Éva

Kupakokból játékok (1)
Kupakokból játékok (3)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Édes méz

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalács-készítők, azaz mézesbábosok védőszentje. Ambrus Milánóban élt a IV. században,…
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulás birodalmában

December 6-át, a Miklós-napot nem csak a név viselői várják izgatottan, hanem minden gyerek. A…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Vízparti játékok 1.

Nincs annál jobb időtöltés, ha a tó- vagy folyóparton található eszközöket összegyűjtöd. Melyekre is gondolok…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicstársas

Általában karácsony előtt kapnak nagyobb hangsúlyt a kézzel készített ajándékok. Ilyenkor mindig azt nyomatékosítják a…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (1)

Régi idők játéka a babzsák. A mai magyar társadalom teljes egésze ismeri, illetve – azt…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…