Elemlámpázás
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel elemlámpával útnak indulni. Én ennek akkor látom értelmét, ha nem városban vagy faluban teszitek ezt meg, hanem kint, a szabadban. Erdőben, akkor, amikor, kint sátraztok, és már nincs kedvetek üldögélni, kártyázni.

Hogy miért? Azért, mert a falu és a város kivilágított, felesleges oda elemlámpát vinni magatokkal. Akkor mégis merre induljatok? Ha sátraztok, és még van sok energiátok, akkor jó az erdő, ahol vagytok éppen. Két legyet üthettek egy csapásra, két programot kipipálhattok a nyári bakancslistáról.

Ha nem sátraztok, akkor a javaslatom az lenne, hogy vagy lakóhelyetekhez közeli erdős területet keressetek, vagy olyat, amelyet nagyon jól ismertek.

Az egyik legnagyobb kaland lehet a sötétben kincskereső túrára indulni. Az útvonalat kijelölhetitek még világosban. Másnap esetleg meg tudjátok beszélni, hogy mi a különbség, ha nappal és ha éjjel sétáltok. Az adrenalinszintet az éjjeli biztosan jobban megemeli.

Látótávolságba helyezzetek el foszforeszkáló festékkel megfestett nyilakat, köveket, készen vásárolható világító karkötőket! Ezeket faágakra kell akasztani.

Mit keressetek este, éjjel? A természetben előforduló világító bogarakat. Készíthettek is előzőleg PET-palackból, átlátszó műanyag pohárból különböző tárgyakat, elektromos mécsessel. Elrejthetitek előzőleg ezt is, amikor a pályát jelölitek ki, fákra is felakaszthatjátok. Alkossatok két csapatot, az ellenfelek rejtsék el egymásnak a keresendő tárgyakat! Térjünk vissza kicsit a valóságba! Ha véget ért a verseny, megvan a győztes, akkor a játék maradványait gyűjtsétek össze, ne szemeteljetek! A környezetvédelem mindig lebegjen a szemetek előtt! Természetesen, ha különösebb cél nélkül sétálni szeretnétek, akkor tegyétek azt. Mindig úgy, hogy mindenkinek élmény legyen egy-egy program.

Kropokné Kiss Éva


Dinnyeevés (II)
Élő zene a szabadban

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Vízparti játékok 1.

Nincs annál jobb időtöltés, ha a tó- vagy folyóparton található eszközöket összegyűjtöd. Melyekre is gondolok…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Vizes játékok

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében,…

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (I)

A nyár kedvelt zöldsége a kukorica, gyümölcse pedig a dinnye. Már az ókori görögök, rómaiak…
PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…