Elemlámpázás
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel elemlámpával útnak indulni. Én ennek akkor látom értelmét, ha nem városban vagy faluban teszitek ezt meg, hanem kint, a szabadban. Erdőben, akkor, amikor, kint sátraztok, és már nincs kedvetek üldögélni, kártyázni.

Hogy miért? Azért, mert a falu és a város kivilágított, felesleges oda elemlámpát vinni magatokkal. Akkor mégis merre induljatok? Ha sátraztok, és még van sok energiátok, akkor jó az erdő, ahol vagytok éppen. Két legyet üthettek egy csapásra, két programot kipipálhattok a nyári bakancslistáról.

Ha nem sátraztok, akkor a javaslatom az lenne, hogy vagy lakóhelyetekhez közeli erdős területet keressetek, vagy olyat, amelyet nagyon jól ismertek.

Az egyik legnagyobb kaland lehet a sötétben kincskereső túrára indulni. Az útvonalat kijelölhetitek még világosban. Másnap esetleg meg tudjátok beszélni, hogy mi a különbség, ha nappal és ha éjjel sétáltok. Az adrenalinszintet az éjjeli biztosan jobban megemeli.

Látótávolságba helyezzetek el foszforeszkáló festékkel megfestett nyilakat, köveket, készen vásárolható világító karkötőket! Ezeket faágakra kell akasztani.

Mit keressetek este, éjjel? A természetben előforduló világító bogarakat. Készíthettek is előzőleg PET-palackból, átlátszó műanyag pohárból különböző tárgyakat, elektromos mécsessel. Elrejthetitek előzőleg ezt is, amikor a pályát jelölitek ki, fákra is felakaszthatjátok. Alkossatok két csapatot, az ellenfelek rejtsék el egymásnak a keresendő tárgyakat! Térjünk vissza kicsit a valóságba! Ha véget ért a verseny, megvan a győztes, akkor a játék maradványait gyűjtsétek össze, ne szemeteljetek! A környezetvédelem mindig lebegjen a szemetek előtt! Természetesen, ha különösebb cél nélkül sétálni szeretnétek, akkor tegyétek azt. Mindig úgy, hogy mindenkinek élmény legyen egy-egy program.

Kropokné Kiss Éva


Dinnyeevés (II)
Élő zene a szabadban

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tollaslabda

A mai nap a tollaslabdát mutatom be neked. Nagyon sok ember számára ismert, egymással szemben…
PEOPLE TEAM tábor

A csacsihal

Kedvenc nyári kajáink: hekk és más sült halak. A hamisítatlan balatoni hekk – sokáig élt…
PEOPLE TEAM tábor

Strandröplabda

A nyári ötletek legújabb cikkében a strandröplabda kerül górcső alá. Hogy miért? Mert a legjobb…
c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
PEOPLE TEAM tábor

Gurulunk

A gurulni, gurulunk szóról rengeteg embernek a görkorcsolyázás jut eszébe. A technikai sportok közé soroljuk.…