Sátorban aludni 2.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Azt a feladatot adtam nektek, hogy válasszatok megfelelő kinti alvóhelyet. Remélem, sikerült. Gondolom, hogy az egy légterűre vagy a több légterűre esett a választás, attól függően, hogy melyik korosztályhoz tartoztok, illetve családdal, barátokkal készültök a bulira. Akármelyikre voksoltok, ugyanazok a tartozékok szükségesek a sátorállításhoz mindkét változatnál.

Nézzük sorban! Cövekek nélkül nem lesz alvóhely. Indulás előtt mindenképpen ellenőrizni kell a számukat, mert a sátor rögzítése a szerepük.

A második fontos dolog, amire figyelnetek kell, az a belső sátor anyaga. Ez maga a fekvőhely, ezért az alsó részének vastagabbnak kell lennie, és az sem árt, ha vízálló, a reggeli harmat és a hirtelen záporok miatt. Az ajtaján legyen szúnyogháló, mert a nyáron nemcsak zápor fordulhat elő, hanem szúnyogok is vannak szép számmal, főleg egy tóparton. Ha elhúzzátok, akkor szellőztetni is tudtok.

Harmadik elem a rúd, pontosabban a rudak. Ezek adnak formát a sátratoknak. Szintén nagyon fontos, hogy ebből se hiányozzon egy darab se, illetve nem lehet törött, mert törött rúddal nem lesz stabil és biztonságos. Azt azért gondolom, ti sem szeretnétek, hogy alvás közben rátok dőljön.

A negyedik a külső sátor, igazából ez az a réteg, ami megvéd benneteket az esőtől, erős nap esetén pedig hűs árnyékot ad.

Az utolsó, az ötödik elem következik: a zsinórok. Segítségükkel feszítitek meg a sátrat.

Az derül ki ebből az írásból, hogy az öt elem közül egyik sem hiányozhat, egy sem lehet sérült, mert ha ez így lenne, akkor nem lenne biztonságos a pihenőhely. Gondolnotok kell arra is, hogy nyáron nagyon változékony az időjárás. Zivatarok, szeles idő, kánikula váltogatják egymást. Ezekre fel kell készülni, az adott helyzethez pedig alkalmazkodni kell. Most menjetek, és ellenőrizzétek a kiválasztott sátor részeit és azok épségét! Nemsokára ismét találkozunk!

Kropokné Kiss Éva

Sátorban aludni
Ne dobd ki!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 2.

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Élő zene a szabadban

Az élő zenés, nagyzenekaros koncerteknek varázserejük van. Összehozzák a különböző korcsoportú embereket, és felejthetetlen élményt…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (2)

Szia! Remélem, hogy megtaláltad a legjobb, legszebb, legegyedibb anyagot a babzsákodhoz. Akkor most folytassuk, ahol…
PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…