Sátorban aludni 2.
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Azt a feladatot adtam nektek, hogy válasszatok megfelelő kinti alvóhelyet. Remélem, sikerült. Gondolom, hogy az egy légterűre vagy a több légterűre esett a választás, attól függően, hogy melyik korosztályhoz tartoztok, illetve családdal, barátokkal készültök a bulira. Akármelyikre voksoltok, ugyanazok a tartozékok szükségesek a sátorállításhoz mindkét változatnál.

Nézzük sorban! Cövekek nélkül nem lesz alvóhely. Indulás előtt mindenképpen ellenőrizni kell a számukat, mert a sátor rögzítése a szerepük.

A második fontos dolog, amire figyelnetek kell, az a belső sátor anyaga. Ez maga a fekvőhely, ezért az alsó részének vastagabbnak kell lennie, és az sem árt, ha vízálló, a reggeli harmat és a hirtelen záporok miatt. Az ajtaján legyen szúnyogháló, mert a nyáron nemcsak zápor fordulhat elő, hanem szúnyogok is vannak szép számmal, főleg egy tóparton. Ha elhúzzátok, akkor szellőztetni is tudtok.

Harmadik elem a rúd, pontosabban a rudak. Ezek adnak formát a sátratoknak. Szintén nagyon fontos, hogy ebből se hiányozzon egy darab se, illetve nem lehet törött, mert törött rúddal nem lesz stabil és biztonságos. Azt azért gondolom, ti sem szeretnétek, hogy alvás közben rátok dőljön.

A negyedik a külső sátor, igazából ez az a réteg, ami megvéd benneteket az esőtől, erős nap esetén pedig hűs árnyékot ad.

Az utolsó, az ötödik elem következik: a zsinórok. Segítségükkel feszítitek meg a sátrat.

Az derül ki ebből az írásból, hogy az öt elem közül egyik sem hiányozhat, egy sem lehet sérült, mert ha ez így lenne, akkor nem lenne biztonságos a pihenőhely. Gondolnotok kell arra is, hogy nyáron nagyon változékony az időjárás. Zivatarok, szeles idő, kánikula váltogatják egymást. Ezekre fel kell készülni, az adott helyzethez pedig alkalmazkodni kell. Most menjetek, és ellenőrizzétek a kiválasztott sátor részeit és azok épségét! Nemsokára ismét találkozunk!

Kropokné Kiss Éva

Sátorban aludni
Sátorban aludni 3.

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Édes méz

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalács-készítők, azaz mézesbábosok védőszentje. Ambrus Milánóban élt a IV. században,…
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulás birodalmában

December 6-át, a Miklós-napot nem csak a név viselői várják izgatottan, hanem minden gyerek. A…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Kupakokból játékok (1)

Remélem, jól telik a nyarad, és izgatottan vártad azt, hogy milyen témával jelentkezem a mai…
PEOPLE TEAM tábor

Barátságkarkötő

A barátságkarkötőről eddig mindig az a kép élt bennem, hogy fonalból, gyöngyből készül, egyszerű vagy…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

A mezítlábas gyalogos

Kedvenc nyári kajáink: lecsó. Nincs nyár lecsó nélkül. Olyannyira, hogy zöldségeseknél és boltokban egyaránt láthatjuk…