Babzsák (1)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Régi idők játéka a babzsák. A mai magyar társadalom teljes egésze ismeri, illetve – azt gondolom – általános iskolásként szerette is.

Óvodákban, általános iskola alsó tagozatán ma is arra kérik a pedagógusok a szülőket, hogy minden nebulónak lapuljon egy a kezdőcsomagjában. Felmerülhet a kérdés, hogy miért van erre szükség. Azért, mert észrevétlenül, játékos formában fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyt. Ha az adott közösség csapatban játszik vele, akkor mindenki maradandó élményt fog szerezni általa.

10-20 évvel ezelőtt az édesanyák, nagymamák még maguk készítették, ma már inkább üzletekben szerzik be. Ha van kedved, akkor te is kreálhatsz egyet magadnak, és elmondhatod, hogy egy egyedi babzsák tulajdonosa vagy. Hogyan? Mi sem egyszerűbb! Néhány alapanyag kell hozzá. Leírom a lépéseket, csak követned kell azokat, és már játszhattok is.

Első lépésben határozd meg a babzsák átmérőjét. Ez teljesen rád van bízva, de célszerű akkorát készítened, ami könnyen elfér a tenyeredben. Kb. 8-10 cm a megfelelő méret, de természetesen függ attól is, hogy mekkora a tenyered.

A második lépés legyen az anyag kiválasztása. Keresgélj otthon, használj fel bármit, amire már nem lesz szükség. Ha megfogadod a tanácsomat, akkor puhábbat keress, mert kézzel fogod megvarrni, így könnyebb dolgod lesz vele. Akár több darabból is készítheted. Ha odahaza nem találtál semmit, akkor menj el egy kézművesboltba vagy méteráruba (itt nagyobb lesz a választék). Keresgélj csak nyugodtan; nemsokára folytatjuk!

Kropokné Kiss Éva

Három kontinens fúziója
Babzsák (2)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Édes méz

Szent Ambrus a méhészek és mézeskalács-készítők, azaz mézesbábosok védőszentje. Ambrus Milánóban élt a IV. században,…
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulás birodalmában

December 6-át, a Miklós-napot nem csak a név viselői várják izgatottan, hanem minden gyerek. A…
PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Fára mászni még mindig jó!

Az előző cikkem az emberre irányította a figyelmet, a mostani az állatvilágra fókuszál. A fára…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Három kontinens fúziója

Kedvenc nyári kajáink: hamburger. Ha hamburger, akkor Amerikai Egyesült Államok? Nem ilyen egyszerű a dolog.…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 2.

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Találd ki előre!

Két és fél hónap vakáció… hm, több mint elégnek tűnik. Aztán elszaladnak a hetek, és…