Árnyjátékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most következzen esős idő esetére ennek néhány benti változata.

Az első az elemlámpás árnyjáték. Készítsetek sok-sok, kör alakú kartonlapot, amelyekre különböző formákat rajzoltok, majd a körvonalak mentén több helyen ki is lyukasztotok. Ezeken a helyeken megy majd át a fény. Hogy könnyebben tudjátok rögzíteni, ragasszátok muffinpapírra, ezeket cserélhetitek is a lámpán. Már indulhat is a játék!

A második az árnyjáték- és az árnyszínház. Játszhatjátok csapatban és egyedül is. Lámpafényre, esetleg lepedőkre van csak szükségetek. A lepedő vékony anyagú legyen, hogy jól látszódjanak a mozdulatok. Ahhoz, hogy minél tökéletesebb legyen a mozdulat, gyakoroljatok nagyon sokat!

A harmadik az árnyfogó. Az elején azt írtam, hogy benti programokat ajánlok, ez csak részben igaz, mert árnyékfogózni csak kint, nagy területen lehet. Számoljátok ki a fogót, a megfogás módja lesz különleges, mert az üldözött játékos árnyékára kell rálépni az üldözőnek. Válasszatok egy játékvezetőt, aki az árnyéklépéseket ellenőrzi. Készíthettek szivárványos szárnyakat, hogy még élvezetesebb legyen a játék. Kora délelőtt vagy délután játsszátok, mert akkor a legkisebb az árnyék, így sokkal izgalmasabb lesz, nekem elhihetitek!

A negyedik a fényfogó. Biztosan ismeritek, szerintem már csináltatok is ilyet, csak a nevét nem hallottátok még. Ez nem más, mint amikor a lámpa fénykörét hol gyakrabban, hol gyorsabban mozgatjátok, földön, falon elkapjátok. Ez ugyancsak benti tevékenység, az esti sötétedés a legmegfelelőbb időpont hozzá.

Az utolsó az árnyékolószövés. Ez csak a nevében árnyjáték. Igazából sátorkészítés textilből, fonalból, használaton kívüli ruhák felhasználásával. Ha elkészül (lehet akár indián sátor is), akkor hetekig tudjátok használni, vagy addig, amíg meg nem unjátok. Játékra fel!

Kropokné Kiss Éva


Használjuk fel újra!
Dinnyeevés (I)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A mezítlábas gyalogos

Kedvenc nyári kajáink: lecsó. Nincs nyár lecsó nélkül. Olyannyira, hogy zöldségeseknél és boltokban egyaránt láthatjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 3.

Most biztosan meglepődsz, hogy már a harmadik írások foglalkozik a kagylók gyűjtésével és felhasználásával. Magam…
PEOPLE TEAM tábor

Street food és hungarikum

Kedvenc nyári kajáink: kürtőskalács. Persze nemcsak nyáron, de nyáron is! Nincs fesztivál kürtőskalács nélkül, nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Élő zene a szabadban

Az élő zenés, nagyzenekaros koncerteknek varázserejük van. Összehozzák a különböző korcsoportú embereket, és felejthetetlen élményt…
PEOPLE TEAM tábor

Vatikáni Könyvtár

Bizonyára hallottál már a Vatikánról. Állam az államban, ugyanis Rómában található, területe mindössze 0,44 négyzetkilométer,…
PEOPLE TEAM tábor

Babzsák (2)

Szia! Remélem, hogy megtaláltad a legjobb, legszebb, legegyedibb anyagot a babzsákodhoz. Akkor most folytassuk, ahol…