Árnyjátékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Maradjunk most még egy kis ideig az elemlámpánál! Kinti program volt a kincskeresés éjjel, most következzen esős idő esetére ennek néhány benti változata.

Az első az elemlámpás árnyjáték. Készítsetek sok-sok, kör alakú kartonlapot, amelyekre különböző formákat rajzoltok, majd a körvonalak mentén több helyen ki is lyukasztotok. Ezeken a helyeken megy majd át a fény. Hogy könnyebben tudjátok rögzíteni, ragasszátok muffinpapírra, ezeket cserélhetitek is a lámpán. Már indulhat is a játék!

A második az árnyjáték- és az árnyszínház. Játszhatjátok csapatban és egyedül is. Lámpafényre, esetleg lepedőkre van csak szükségetek. A lepedő vékony anyagú legyen, hogy jól látszódjanak a mozdulatok. Ahhoz, hogy minél tökéletesebb legyen a mozdulat, gyakoroljatok nagyon sokat!

A harmadik az árnyfogó. Az elején azt írtam, hogy benti programokat ajánlok, ez csak részben igaz, mert árnyékfogózni csak kint, nagy területen lehet. Számoljátok ki a fogót, a megfogás módja lesz különleges, mert az üldözött játékos árnyékára kell rálépni az üldözőnek. Válasszatok egy játékvezetőt, aki az árnyéklépéseket ellenőrzi. Készíthettek szivárványos szárnyakat, hogy még élvezetesebb legyen a játék. Kora délelőtt vagy délután játsszátok, mert akkor a legkisebb az árnyék, így sokkal izgalmasabb lesz, nekem elhihetitek!

A negyedik a fényfogó. Biztosan ismeritek, szerintem már csináltatok is ilyet, csak a nevét nem hallottátok még. Ez nem más, mint amikor a lámpa fénykörét hol gyakrabban, hol gyorsabban mozgatjátok, földön, falon elkapjátok. Ez ugyancsak benti tevékenység, az esti sötétedés a legmegfelelőbb időpont hozzá.

Az utolsó az árnyékolószövés. Ez csak a nevében árnyjáték. Igazából sátorkészítés textilből, fonalból, használaton kívüli ruhák felhasználásával. Ha elkészül (lehet akár indián sátor is), akkor hetekig tudjátok használni, vagy addig, amíg meg nem unjátok. Játékra fel!

Kropokné Kiss Éva


Használjuk fel újra!
Dinnyeevés (I)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Itt mindenki egyenlő

Ebben a táborban fontos, hogy mindenki jól érezze magát. A PEOPLE TEAM új generációs nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Gyermeknap

– Gyerekek, holnap nem lehet lustálkodni, korán keltek! – figyelmeztette Zsófit és Matyit Nagypapa. –…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Desszert hóból

Kedvenc nyári kajáink: fagylalt. Ha nyár, akkor fagyi! Kétnaponta, naponta, akár naponta többször. Nincs semmi,…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Óriásbuborék

A buborékfújást mindenhol ismerik a világon, nálunk is a legkedveltebb tevékenységek közé tartozik. A jó…
PEOPLE TEAM tábor

Nem csupán napközis

A nyár messzinek és végtelennek tűnik, de az idő gyorsan repül. Nem érdemes az utolsó…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (III)

Nem kell folyamatosan forgatnod a húsokat, elég egyszer, amikor már elfehéredett a melegtől. Lapáttal, csipesszel…