Vizes játékok
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A nagy melegben csak egy dolog ad enyhülést: a víz. Nyáron mehetsz strandra, fürödhetsz medencében, ha szerencsés vagy, akkor neked is lehet egy a kertetekben, vagy az egyik barátodnak, és akkor átmehetsz hozzá bármikor. Ha ezek közül egyik sem lehetséges, akkor választhatsz azok közül a tippek közül, amiket hoztam neked.

Órákon át pancsolhatsz, a víz pedig elviselhetővé teszi a meleget. Kerti partin, piknikezés közben, születésnapi bulin is játszhatod ezeket a barátaiddal. Mik a szükséges eszközök? Vízipisztoly, vízibomba, strandlabda, vödör és műanyag poharak.

Az első játék a strandlabdatánc. Dobjatok a medencébe egy strandlabdát! Célozzatok rá vízipisztollyal, és juttassátok el egy előre kijelölt helyre! Ha nincs medence, akkor a füvön is lehet terelgetni a labdát.

A második ötlet, amit ajánlok, az a várrombolás vízipisztollyal. Építsetek egy várat, tornyot műanyag poharakból! Célozzátok meg vízipisztollyal, és romboljátok le! Egyesével és csapatban is versenyezhettek. Természetesen az győz, aki hamarabb ledönti a pohárvárat.

A vödörből vödörbe nevű játéknak az a lényege, hogy legalább két csapatot kell alakítani hozzá, hogy kellőképpen élvezhető legyen a játék. Minél több tagból áll egy csapat, annál jobb lesz a vége. Minden résztvevő fogjon egy vödröt vagy egy poharat. A kezdő játékos edényét töltsétek meg teljesen vízzel, majd öntse át a vizet a feje fölött a mögötte ülő vödrébe, poharába. Az a nyertes, akinek több vize marad a végén.

A vízi akadálypálya sem ismeretlen senki számára. Készítsetek saját pályát, vessetek be mindent: medencét, kerti eszközöket (pad, szék, asztal, locsoló)! Ügyeljetek arra, hogy ne történjen sérülés! Közben csúszkálhattok, mászhattok, ugrálhattok. Hajrá! Jó szórakozást kívánok!

Kropokné Kiss Éva

Kavicstársas
Könyvtár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szeressük és gondozzuk őket!

Nem ismerek olyan gyereket, aki ne szeretne állatkertbe menni vagy a természetben kirándulni. Sokan annyira…
PEOPLE TEAM tábor

Grillezés (II)

Az eszközt kiválasztottad, most a faszén következik. Minden benzinkútnál, szupermarketben, illetve a nagyobb boltokban is…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Naplemente

Ha a lemenő napot látjuk, akkor az önmagában is csodás látványt nyújt. Mindezt még emlékezetesebbé…
PEOPLE TEAM tábor

Rómától Mexikóig

Kedvenc nyári kajáink: palacsinta. Ha palacsintáról van szó, nem feltétlenül a nyár jut eszünkbe. Hiszen…
PEOPLE TEAM tábor

Használjuk fel újra!

Nem csupán március 18-án, az újrahasznosítás világnapján, hanem az év minden napján figyelnünk kell a…
PEOPLE TEAM tábor

Kavicstársas

Általában karácsony előtt kapnak nagyobb hangsúlyt a kézzel készített ajándékok. Ilyenkor mindig azt nyomatékosítják a…
PEOPLE TEAM tábor

Gipszöntés otthon (I)

Amiről most írok, akár kétnapos elfoglaltságot is jelenthet számodra a nyáron. A gipszöntés fortélyait mutatom…