Örülök vagy megőrülök?
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Ha a tavalyi nyárra gondolok, hááát… azért idén el tudnék képzelni valami izgalmasabbat. A nyaralás Anyáékkal még rendben van, ilyenkor igyekeznek olyan utazást és időtöltést szervezni, ami nekem így 15 évesen és a 12 éves húgomnak is bejön, szóval ezt már most várom. A kosáredzőtábor is alap, jó a társaság, az edzők is a megszokottak, bírom ezeket a heteket.

De mi legyen a többi időben?! Egy darabig jólesik sokáig aludni vagy legalább lustálkodni, lógni a neten, chatelni a haverokkal, időnként moziba vagy strandra menni… Azért csinálnék valami komolyabbat vagy olyat, aminek értelme van. Az egyik edzéstársam mesélte, hogy hallott egy „kis tudós” táborról, ahol kirándulnak vagy biciklitúrákat szerveznek, érdekes kísérleteket folytatnak, nyomozós játékokat játszanak, de a szórakozásra, bulizásra is jut idő, például este a tábortűznél.

Aztán kellene valamit kezdenem a nyelvgyakorlással is, mert oké, hogy elvagyok a gamervilágban a mostani angolommal, de ha őszinte akarok lenni, valójában lehetne sokkal jobb is ez a szint. Soma, az osztálytársam volt egy „angol falu” nevű helyen, ahol két hétig csak angolul beszéltek, és menő lett a szókincse, úgy, hogy nem is annyira kellett megerőltetnie magát. Na jó, egy kicsit lehet, hogy mégis. De azt én is bírnám, ha elkerekedne a gimis angoltanárom szeme, hogy mennyit fejlődtem a beszédben.

Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha idén kézbe veszem a dolgokat, és nem csak hagyom, hogy Anya keressen nekem valami tábort, ami aztán unalmas, nem szól semmiről, és alig várom, hogy vége legyen. Most, hogy így gondolkodom a témán, még egy iskolai lehetőség is beugrott: tavaly is szerveztek fotótanfolyamot, hátha idén is lesz… Rácz tanár úr, a rajztanár egész jó fej, és a képbeállítások mellett arra is biztos megtanít, hogyan lehet előhívni a fotókat vagy saját montázst csinálni. Ez a tudás még a nagyiék karácsonyi ajándékának készítéséhez is jól jöhet, úgyis családi fotós naptárt kapnak tőlünk minden évben.

Egész jó kis nyárnak néz ki ez a 2023-as, nem gondoljátok? Nektek is alakul már? Ti mit találtatok ki?

Szasztok, Dani

Lejegyezte: Deli Krisztina

Sosincs korán!
A nyári napközis táborokról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Mert ők a legjobbak

Kedves Mikulás! Hát itt vagyok újra. Ez a hagyományos karácsonyi levelem. Tudom, te inkább gyerekeknek…
PEOPLE TEAM tábor

WC nélküli élet?

El tudnád képzelni az életet WC nélkül? A WC-k az újkőkorszak óta léteznek, bár az…
PEOPLE TEAM tábor

De akkor mit csináljak?

Az ősz beköszöntével jönnek a ködös, esős, hideg és szeles napok, amikor legszívesebben az orrunkat…
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan találd meg AZT a tábort?

Ha szeretnéd, hogy gyermekeidnek hasznos élményben legyen részük nyáron, akkor a nyári táborok a megoldás.…