Grillezés (II)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az eszközt kiválasztottad, most a faszén következik. Minden benzinkútnál, szupermarketben, illetve a nagyobb boltokban is tudsz vásárolni. Megkönnyíti a tűzrakást. Sütés előtt 30-40 perccel gyújtsd be, akkor kezdd el a műveletet, ha már csak parázslik, és nem lángol. Úgy ismered fel, hogy vörösen izzik, a felületét pedig szürkés hamu borítja.

Húsokat, gyümölcsöt, sajtokat, zöldségeket is lehet grillezni. Saját kezűleg is készíthetsz pácokat, de boltban is kapható az előbbiekben felsoroltak mindegyikéhez való. Akármelyiket választod, olajra mindenképp szükséged lesz hozzá. A húsokat 2–6 óráig, a halakat 1, a zöldségeket pedig csak fél óráig hagyd állni. A sót hagyd ki, mert megköti a vizet, és kiszárítja a húst.

Páctippeket is kerestem neked. A halhoz citromlé, reszelt citromhéj, fokhagyma, petrezselyem, csili, rozmaring, kapor, kakukkfű keveréke ajánlott. A sertéshúshoz mustár, borecet, szójaszósz, méz, bazsalikom, zsálya, őrölt bors. A csirkehúshoz méz, mustár, szójaszósz, citrom, fokhagyma, rozmaring, fehér bors és koriander. Végül a marhahúshoz fokhagyma, mustár, bors, babérlevél, kömény és szerecsendió.

Üvegedényben, rozsdamentes acélban pácolj, fontos, hogy az anyag ne lépjen reakcióba a hússal. Friss húst vegyél, ne fagyasztottat, mert úgy finomabb lesz. Lehet zsírosabb is, mert az nem szárad ki, nem lesz rágós. Ne legyenek vastagok a hússzeletek, mert nem fognak átsülni. A fanyársakat használat előtt fél órával áztasd be. Mindent készíts előre a kezed ügyébe, így nem kell otthagynod, illetve kapkodnod. A rácsot kend meg olajjal, dörzsöld át szalonnával, mielőtt rátennéd a húst. Nem fog rátapadni az étel, és az íze is finomabb lesz.

Kropokné Kiss Éva


Grillezés (I)
Grillezés (III)

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Társasozás

A lista harmadik eleme a társasozás. Természetesen ennek is utánaolvastam, mert a nettől azért nem…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Slime készítése otthon

Sok gyereket, még a felnőtteket is vonzzák az érdekes tapintású, ragacsos dolgok. Nagyon elterjedt a…
PEOPLE TEAM tábor

Könyvtárlátogatás

Ugye a múltkor azt javasoltam neked, hogy menj könyvtárba. Ha még nem voltál, akkor fontos…
PEOPLE TEAM tábor

Aszfaltrajz

Az utcai művészet tág fogalom. Magában foglalja a zenészeket, a pantomimeseket és a rajzművészeket is,…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 1.

A kagylógyűjtés történhet Magyarországon és tengerparton. Itthon más típusú kagylókat találunk, egészen nagyokat is. Ezeket…
PEOPLE TEAM tábor

Brazil homokvárak

A homokvárak hallatán nekem elsőként Brazília jut eszembe. A csodás tengerpart, napfény, megannyi szép, homokból…
c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…