Társasozás
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

A lista harmadik eleme a társasozás. Természetesen ennek is utánaolvastam, mert a nettől azért nem tudok teljesen elszakadni. Több cikket megnéztem, és mindegyikben azt emelték ki, hogy a gyerekekre és a felnőttekre is jótékony a hatása. Mindenkinek jót tesz, mert összehozza a barátokat, a családot, ezáltal csökkenti a digitális eszközök előtt eltöltött időt. Beszélgetésre, nevetésre is ösztönöz, s a játékosok közelebb kerülnek egymáshoz általa. Oldja a szorongást, az állandó megfelelési kényszert, ami a gyerekek és a felnőttek életében egyaránt jelen van. Minőségi időtöltés egy nehéz nap után, segít kikapcsolódni, oldja az aznapi feszültséget. Új világot nyit meg, ezért soha nem késő elkezdeni. Nagy előnye az, hogy mostanság nagy a választási lehetőség minden korosztály számára. Én egy régebbit szeretek, a Gazdálkodj okosan!-t. Úgy tervezem, hogy egyik péntek este áthívom a barátaimat, és pizzázunk és játszunk. Szerintem a Gazdálkodj okosan!-t mindenki ismeri.

A lényege röviden: 2–7 személy játszhatja, 4000 forint kezdő pénzzel indul, amit a pénztáros fizet ki mindenkinek az elején. A start mezőről indul, 1 színes bábura és egy dobókockára van már csak szükség a kezdéshez. Amennyi a dobás értéke, annyit kell lépni. A játékosok az utasításoknak megfelelően haladnak előre. Lehetőség van vásárlásra, és a cél az, hogy mielőbb megszerezze az adott játékosa lakást és a hozzá tartozó berendezési tárgyakat. Bútorokat és tárgyakat csak akkor lehet venni, ha a lakásvásárlás megtörtént.

Az első változat 1966-ban készült. Nem stratégiára épít, inkább a szerencsének van szerepe. Egy komoly veszély leselkedik minden játékosra, a lakástűz. Ennek megelőzésére biztosítást lehet vásárolni.

Azt szűrtem le ebből az egészből, hogy a játék takarékosságra, felelősségre nevel, és még szórakoztat is. Azt még nem említettem, hogy ez volt anyukám kedvenc játéka. Most már az enyém is.

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva

Szentjánosbogár-rajzás (II)
Virágkoszorú-készítés

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Szentjánosbogár-rajzás (II)

Már leírtam neked a rajzás helyszíneit, a rövid történetét, most pedig a bogárfajtákról essen pár…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Ország-város

A mai játékötletem, remélem, sok kellemes percet fog okozni neked és a barátaidnak, családodnak. Nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Gurulunk

A gurulni, gurulunk szóról rengeteg embernek a görkorcsolyázás jut eszébe. A technikai sportok közé soroljuk.…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni

Ha nyár, akkor kaland és élmény. Régen írtam kinti programról. Jöhet egy sátrazás éjjel az…
PEOPLE TEAM tábor

Street food és hungarikum

Kedvenc nyári kajáink: kürtőskalács. Persze nemcsak nyáron, de nyáron is! Nincs fesztivál kürtőskalács nélkül, nincs…