Táborozás Amerikában és a világban I.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok általában az amerikai popkultúrában, például a filmekben (Meatballs, Moonrise Kingdom) vicces helyek, ahol rosszalkodó gyerekek keverednek furcsa kalandokba, s ahol a határokat feszegető fiatalok elképesztő, ám egyben röhejes helyzeteket produkálnak, ahol gyerekszerelmek is szövődnek, vagy ahol a tábori csapatok vagy bandák között első vérig fokozódó versengés alakul ki, amelyből mindig azok kerülnek ki győztesként, akiknek szíve szerint a néző is drukkol.

Persze ezek csak filmek. A nyári táborozás ennél sokkal összetettebb élmény: a gyerekek alapvető és rendkívül értékes életleckékkel szembesülnek, miközben kitűnően szórakoznak a kortársaikkal.

A szülők az USA-ban évente összesen 3,5 milliárd dollárt költenek nyári táborokra, azonban nem minden nyáritábor-élmény sül el a tervek szerint. Akadhatnak kellemetlen élmények is, ám ha körültekintően és kellő felkészültséggel indulunk neki a vakációnak, biztosak lehetünk abban, hogy életünk egyik legszuperebb időszakát fogjuk átélni, amíg táborozunk.

A fiatalok fejlődésére és a gyerekek tevékenységeire fókuszáló, illetve a nyári táborozás hatásait – amerikai táborszervezők támogatásával – vizsgáló kutatók határozottan úgy vélik, hogy a nyári tábor pozitív hatással van a gyerekek életére.

A fiatalok fejlődése

A kutatások szerint a tábori élmények számos előnnyel szolgálják a gyerekeket, beleértve a szociális készségek, az önértékelés és a személyi fejlődést, valamint a természet és a kültéri aktivitások szeretetét és tiszteletét. A tábori kalandok újdonságok kipróbálására, állandó felfedezésekre, kapcsolatépítésre és lelkesedésre ösztönözik a táborozókat.

A gyerekek nyernek

A hagyományos ottalvós táborok „harmadik életteret” biztosítanak a gyerekeknek, hogy évtizedekre szóló készségeket sajátítsanak el oly módon, amely eltér az otthon vagy a suliban tanultaktól. A táborozás lehetőség arra, hogy a srácok időt töltsenek távol a családtól, a megszokott környezetüktől, a barátaiktól. Ezek az élmények a függetlenedés alapkövei.

Felfedezett tulajdonságok

Egy értékes táborozás elvárásokkal és lehetőségekkel dolgozik, amelyekkel a táborozók egyénileg és csoportosan is fejlődnek. Ezek lehetnek olyan egyszerűek, mint a konyhai feladatok elvégzése, vagy olyan összetettek, mint a tábor egyik komplex programjának vagy akár egész napjának megszervezése. A minőségi táborélmények magabiztossággal ajándékozzák meg a táborlakókat: egy nagy dolog részeseivé válnak egytől egyig.

Forrás: theconversation.com

Hogyan válasszunk nyári tábort?
Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…
PEOPLE TEAM tábor

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt az ideje, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Táborválasztás a világban

Így választunk napközis tábort nagyjából mindenhol. Alan Saltz (USA) tábori programigazgató említ nekünk néhány sarkalatos…
PEOPLE TEAM tábor

Márton-napi libaünnep

Alig jöttünk vissza a suliba az őszi szünet eseményekkel dús hetéről, máris elérkezett november 11-e.…