Táborozás Amerikában és a világban I.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok általában az amerikai popkultúrában, például a filmekben (Meatballs, Moonrise Kingdom) vicces helyek, ahol rosszalkodó gyerekek keverednek furcsa kalandokba, s ahol a határokat feszegető fiatalok elképesztő, ám egyben röhejes helyzeteket produkálnak, ahol gyerekszerelmek is szövődnek, vagy ahol a tábori csapatok vagy bandák között első vérig fokozódó versengés alakul ki, amelyből mindig azok kerülnek ki győztesként, akiknek szíve szerint a néző is drukkol.

Persze ezek csak filmek. A nyári táborozás ennél sokkal összetettebb élmény: a gyerekek alapvető és rendkívül értékes életleckékkel szembesülnek, miközben kitűnően szórakoznak a kortársaikkal.

A szülők az USA-ban évente összesen 3,5 milliárd dollárt költenek nyári táborokra, azonban nem minden nyáritábor-élmény sül el a tervek szerint. Akadhatnak kellemetlen élmények is, ám ha körültekintően és kellő felkészültséggel indulunk neki a vakációnak, biztosak lehetünk abban, hogy életünk egyik legszuperebb időszakát fogjuk átélni, amíg táborozunk.

A fiatalok fejlődésére és a gyerekek tevékenységeire fókuszáló, illetve a nyári táborozás hatásait – amerikai táborszervezők támogatásával – vizsgáló kutatók határozottan úgy vélik, hogy a nyári tábor pozitív hatással van a gyerekek életére.

A fiatalok fejlődése

A kutatások szerint a tábori élmények számos előnnyel szolgálják a gyerekeket, beleértve a szociális készségek, az önértékelés és a személyi fejlődést, valamint a természet és a kültéri aktivitások szeretetét és tiszteletét. A tábori kalandok újdonságok kipróbálására, állandó felfedezésekre, kapcsolatépítésre és lelkesedésre ösztönözik a táborozókat.

A gyerekek nyernek

A hagyományos ottalvós táborok „harmadik életteret” biztosítanak a gyerekeknek, hogy évtizedekre szóló készségeket sajátítsanak el oly módon, amely eltér az otthon vagy a suliban tanultaktól. A táborozás lehetőség arra, hogy a srácok időt töltsenek távol a családtól, a megszokott környezetüktől, a barátaiktól. Ezek az élmények a függetlenedés alapkövei.

Felfedezett tulajdonságok

Egy értékes táborozás elvárásokkal és lehetőségekkel dolgozik, amelyekkel a táborozók egyénileg és csoportosan is fejlődnek. Ezek lehetnek olyan egyszerűek, mint a konyhai feladatok elvégzése, vagy olyan összetettek, mint a tábor egyik komplex programjának vagy akár egész napjának megszervezése. A minőségi táborélmények magabiztossággal ajándékozzák meg a táborlakókat: egy nagy dolog részeseivé válnak egytől egyig.

Forrás: theconversation.com

Hogyan válasszunk nyári tábort?
Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Nem szerencse dolga

A szülők hatással vannak gyermekük életére, legyen az jó vagy rossz. Azonban egyes gyerekek jobban…
PEOPLE TEAM tábor

Hallottál az elefántokról?

Kedves Jézuska! Helló, én vagyok, Lili, aki mindig mosolyog! Ötéves vagyok. Az apukám gépel. Én…
PEOPLE TEAM tábor

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt az ideje, hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Nem üthetsz

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy…
PEOPLE TEAM tábor

Gyümölcsszedés

A két kedvenc nyári gyümölcsöm a dinnye és az eper. Dinnyét csak boltban tudok beszerezni,…