Táborozás Amerikában és a világban I.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok általában az amerikai popkultúrában, például a filmekben (Meatballs, Moonrise Kingdom) vicces helyek, ahol rosszalkodó gyerekek keverednek furcsa kalandokba, s ahol a határokat feszegető fiatalok elképesztő, ám egyben röhejes helyzeteket produkálnak, ahol gyerekszerelmek is szövődnek, vagy ahol a tábori csapatok vagy bandák között első vérig fokozódó versengés alakul ki, amelyből mindig azok kerülnek ki győztesként, akiknek szíve szerint a néző is drukkol.

Persze ezek csak filmek. A nyári táborozás ennél sokkal összetettebb élmény: a gyerekek alapvető és rendkívül értékes életleckékkel szembesülnek, miközben kitűnően szórakoznak a kortársaikkal.

A szülők az USA-ban évente összesen 3,5 milliárd dollárt költenek nyári táborokra, azonban nem minden nyáritábor-élmény sül el a tervek szerint. Akadhatnak kellemetlen élmények is, ám ha körültekintően és kellő felkészültséggel indulunk neki a vakációnak, biztosak lehetünk abban, hogy életünk egyik legszuperebb időszakát fogjuk átélni, amíg táborozunk.

A fiatalok fejlődésére és a gyerekek tevékenységeire fókuszáló, illetve a nyári táborozás hatásait – amerikai táborszervezők támogatásával – vizsgáló kutatók határozottan úgy vélik, hogy a nyári tábor pozitív hatással van a gyerekek életére.

A fiatalok fejlődése

A kutatások szerint a tábori élmények számos előnnyel szolgálják a gyerekeket, beleértve a szociális készségek, az önértékelés és a személyi fejlődést, valamint a természet és a kültéri aktivitások szeretetét és tiszteletét. A tábori kalandok újdonságok kipróbálására, állandó felfedezésekre, kapcsolatépítésre és lelkesedésre ösztönözik a táborozókat.

A gyerekek nyernek

A hagyományos ottalvós táborok „harmadik életteret” biztosítanak a gyerekeknek, hogy évtizedekre szóló készségeket sajátítsanak el oly módon, amely eltér az otthon vagy a suliban tanultaktól. A táborozás lehetőség arra, hogy a srácok időt töltsenek távol a családtól, a megszokott környezetüktől, a barátaiktól. Ezek az élmények a függetlenedés alapkövei.

Felfedezett tulajdonságok

Egy értékes táborozás elvárásokkal és lehetőségekkel dolgozik, amelyekkel a táborozók egyénileg és csoportosan is fejlődnek. Ezek lehetnek olyan egyszerűek, mint a konyhai feladatok elvégzése, vagy olyan összetettek, mint a tábor egyik komplex programjának vagy akár egész napjának megszervezése. A minőségi táborélmények magabiztossággal ajándékozzák meg a táborlakókat: egy nagy dolog részeseivé válnak egytől egyig.

Forrás: theconversation.com

Hogyan válasszunk nyári tábort?
Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Elemlámpázás

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel…
PEOPLE TEAM tábor

Dinnyeevés (II)

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom…

KAPCSOLÓDÓ

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Tábori programok

A programok minősége különösen releváns szempont a tábor kiválasztásánál. A jól szervezett nyári táborokban számos…
PEOPLE TEAM tábor

Királyok és királynők

Az unokatestvérem eljött hozzánk látogatóba. Feltett a fejére egy papírkoronát, a függönyt maga köré tekerte,…
PEOPLE TEAM tábor

A méret fontos

Tisztelt Mikulás! Mi vagyunk Boldi és Lemi, az ikrek, és anyu segít nekünk ezt a…
PEOPLE TEAM tábor

WC nélküli élet?

El tudnád képzelni az életet WC nélkül? A WC-k az újkőkorszak óta léteznek, bár az…