Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Miután visszaérkezünk Tatáról, csütörtökön, utolsó előtti nap jön a sportnap és a DÖK-nap. Elég sokat sportolunk, ugye? A sportnap egyik része a focikupa, amit a felsős fiúk számára rendeznek. A mi iskolánkba 350 tanuló jár, évfolyamonként két osztállyal, ez 8 csapatot jelent. A csapat 5 játékosból és 1 kapusból áll. Mindenki játszik mindenkivel a sulitól nem messze lévő műfüves pályán. A meccsek azért csak 20 percesek, hogy mindenki sorra kerüljön. Mi ötödikes korunk óta ugyanazokkal a játékosokkal nevezünk. Összeszoktunk. Sajnos ennek is vége lesz idén. 10 fiú jár hozzánk, de csak hatunkat érdekel a foci. Ofő mindig kijön, megnéz, és nagyon durván szurkol nekünk. Kétszer voltunk harmadikak, egyszer másodikak, remélem, most elsők leszünk. Szép lenne a búcsú. Nagyon kell majd küzdenünk, mert a másik 8. osztály szintén remekül játszik. Harcolni fogunk!

Az előbbiekben a fiúk nagy eseményéről beszéltem, most pedig az iskolában maradó, nagyrészt lányokéról fogok. A tantermekben részt vehetnek műveltségi vetélkedőn, rajzolhatnak, társasozhatnak, és a tornateremben röplabdázhatnak is. A bátrak fodrász- és sminkversenyre is jelentkezhetnek kétfős csapatokkal. Ez nagyon népszerű, szebbnél szebb sminkek, frizurák készülnek. Az egyik osztálytársam még műszempillát is tud ragasztani. Mondtuk is neki, hogy mindenképpen induljon. A tablófotózásra is ő készítette a többi lány sminkjét.

Ha vége lesz a focinak, akkor visszamegyünk az iskolába. Addigra készen lesznek a sminkek és a hajak. A zsűri a focisták közül kerül ki minden évben. Ez is hagyomány. A modellek felvonulnak, a mesterek bemutatják a remekműveiket; nagyon remélem, hogy én is zsűritag leszek.

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva

Táborozás Amerikában és a világban I.
Táborozás Amerikában és a világban III.

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A nyári napközis táborokról

Nyáron az egész országban és szerte a világban számos napközis tábor szerveződik. Ezek számtalan lehetőséget…
PEOPLE TEAM tábor

Hallottál az elefántokról?

Kedves Jézuska! Helló, én vagyok, Lili, aki mindig mosolyog! Ötéves vagyok. Az apukám gépel. Én…
PEOPLE TEAM tábor

Mert az ünnepek után…

Kedves Jézuska! Anna vagyok, Zizi anyukája. Nagyon hálás vagyok, hogy minden évben gondoskodsz a mi…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál…
PEOPLE TEAM tábor

Nem üthetsz

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy…