Táborozás Amerikában és a világban III.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborozás számtalan benyomásból és intenzív hatásból összerakódó, komplex élmény, amely az esetek többségében az egyes személyek és akár embercsoportok életére is jótékony hatással van. A táborozók érzelmileg és készségszinten is hosszú távon gazdagodnak. A gyerekek fejlődését kutató szakemberek megállapították, hogy a táborozások bőséges adalékkal szolgálnak nemcsak a vidám és teljesebb gyerekkorhoz, hanem a boldogabb felnőtt élethez is.

Empátia

Az eltérésekkel kapcsolatos tudatosságunk fejlesztése, valamint az empátia és a szolidaritás gyakorlása időigényes. A táborok, különösen azok, amelyek nem kapcsolódnak egy adott iskolához vagy környékhez, mindenféle gyerekeket és felnőtteket ugyanabba a közösségbe terelnek néhány hétre. Ez a heterogén közeg kiváló lehetőség a fiatalok számára, hogy nyitottabban lássák a világot.

Gyerekek és természet

A nyári táborok kapcsolatot teremtenek a gyerekek és a természet között. Az 1900-as évek fordulóján sok tábor azzal a céllal jött létre, hogy a városi gyerekek átéljék a természet csodáit. A legjobb táborok ma is igyekeznek természeti programokkal meghódítani a táborozóikat.

Az időhasználati trendek azt mutatják, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) több időt töltenek a lakásban, ami kétségtelenül „természethiányos betegséghez” vezet. A táborok biztonságos teret kínálnak a gyerekeknek a felfedezésekhez. Az egykori táborozók gyakran hangoztatják: „A táborozás ráébresztett: elégedettebb vagyok, ha a természet a mindennapjaim része. A táboraim szimplán több szabadtéri tevékenységet kínáltak, mint bármi más a gyerekkoromban. Utólag illesztettem össze a kirakós minden darabkáját: boldogabb emberré váltam, mint amilyen lettem volna, ha nincsenek a táborok.”

Egyszerűen kell

A nyári táborokban a gyerekek élettudatosságot, páratlan élményeket és – a virtuális világ hamisságát és anyagtalanságát ellensúlyozandó – valódi tapasztalatokat és interakciókat élnek át.

Az ottalvós táborozás nem való kapásból mindenkinek, nem mindegy, hány évesen vágnak bele a gyerekek. A lakóhely közelében működő napközis vagy bejárós táborok is nyújthatnak a bentlakásos táborokéihoz hasonló fejlesztési lehetőségeket, azonban a hosszabb távollét előnyeitől megfosztják a srácokat.

Forrás: theconversation.com

Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap
Tájékoztatónk hétfőn az MI szerint

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Védjük őket!

Az emberek többsége érdeklődik a minket körülvevő élővilág iránt. Mindenki örül a tavasz hírnökeként a…
PEOPLE TEAM tábor

Nem támadt kedvem hazatelefonálni

Virág négy éven át táborozott a PEOPLE TEAM-ben, legutóbb azonban táboroztatónak jelentkezett a kecskeméti gyerekfesztiválra.…
PEOPLE TEAM tábor

Hová szökik?

Az idei évünk szökőév, a naptárunk 2024. február 24-ét szökőnapként jelöli. Ez egy névnap nélküli…

KAPCSOLÓDÓ

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Tábori programok

A programok minősége különösen releváns szempont a tábor kiválasztásánál. A jól szervezett nyári táborokban számos…
PEOPLE TEAM tábor

Ne égesd el a jövőnket!

Több mint húsz éve hirdették meg először az égetésellenes világnapot, méghozzá november 8-ra. A neve…
PEOPLE TEAM tábor

A jövő iskolája

Ma megint kilenc órám volt… Nulladikra kellett mennünk, ami hétórai kezdést és hatórai felkelést jelent.…
PEOPLE TEAM tábor

Egy gyertya és egy koszorú

Minden évben várom az őszi szünetet, mert ilyenkor meglátogathatom a nagyszüleimet. Ők is készülnek, a…
PEOPLE TEAM tábor

Kedvesen, határozottan, pozitívan

Egy újszülött körülbelül 100 milliárd neuronnal születik, amelyek viszonylag kevés kapcsolattal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok…