Táborozás Amerikában és a világban III.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborozás számtalan benyomásból és intenzív hatásból összerakódó, komplex élmény, amely az esetek többségében az egyes személyek és akár embercsoportok életére is jótékony hatással van. A táborozók érzelmileg és készségszinten is hosszú távon gazdagodnak. A gyerekek fejlődését kutató szakemberek megállapították, hogy a táborozások bőséges adalékkal szolgálnak nemcsak a vidám és teljesebb gyerekkorhoz, hanem a boldogabb felnőtt élethez is.

Empátia

Az eltérésekkel kapcsolatos tudatosságunk fejlesztése, valamint az empátia és a szolidaritás gyakorlása időigényes. A táborok, különösen azok, amelyek nem kapcsolódnak egy adott iskolához vagy környékhez, mindenféle gyerekeket és felnőtteket ugyanabba a közösségbe terelnek néhány hétre. Ez a heterogén közeg kiváló lehetőség a fiatalok számára, hogy nyitottabban lássák a világot.

Gyerekek és természet

A nyári táborok kapcsolatot teremtenek a gyerekek és a természet között. Az 1900-as évek fordulóján sok tábor azzal a céllal jött létre, hogy a városi gyerekek átéljék a természet csodáit. A legjobb táborok ma is igyekeznek természeti programokkal meghódítani a táborozóikat.

Az időhasználati trendek azt mutatják, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) több időt töltenek a lakásban, ami kétségtelenül „természethiányos betegséghez” vezet. A táborok biztonságos teret kínálnak a gyerekeknek a felfedezésekhez. Az egykori táborozók gyakran hangoztatják: „A táborozás ráébresztett: elégedettebb vagyok, ha a természet a mindennapjaim része. A táboraim szimplán több szabadtéri tevékenységet kínáltak, mint bármi más a gyerekkoromban. Utólag illesztettem össze a kirakós minden darabkáját: boldogabb emberré váltam, mint amilyen lettem volna, ha nincsenek a táborok.”

Egyszerűen kell

A nyári táborokban a gyerekek élettudatosságot, páratlan élményeket és – a virtuális világ hamisságát és anyagtalanságát ellensúlyozandó – valódi tapasztalatokat és interakciókat élnek át.

Az ottalvós táborozás nem való kapásból mindenkinek, nem mindegy, hány évesen vágnak bele a gyerekek. A lakóhely közelében működő napközis vagy bejárós táborok is nyújthatnak a bentlakásos táborokéihoz hasonló fejlesztési lehetőségeket, azonban a hosszabb távollét előnyeitől megfosztják a srácokat.

Forrás: theconversation.com

Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap
Tájékoztatónk hétfőn az MI szerint

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A legjobb meló a világon

Karina a PEOPLE TEAM nyári táborában szeret igazán tanár lenni. Lássuk, miben más szerinte a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női szentek egyike. December 4-én Európa sok országában megünneplik…
PEOPLE TEAM tábor

Zokni, kesztyű, drágakő

Kedves Mikulás! Közeleg a karácsony. Először szeretnék neked boldog ünnepeket kívánni, és remélem, jól vagy…

Koboldok városa

Nagyon izgalmas és eseménydús programon vehettünk részt az este folyamán. A Koboldok városa név teljesen…
PEOPLE TEAM tábor

Vince – teli a pince

Tegnap, hiába van január, a faültetésről írtam, most pedig a szőlőről, szintén a tél végén.…
PEOPLE TEAM tábor

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt az ideje, hogy…