Táborozás Amerikában és a világban III.
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborozás számtalan benyomásból és intenzív hatásból összerakódó, komplex élmény, amely az esetek többségében az egyes személyek és akár embercsoportok életére is jótékony hatással van. A táborozók érzelmileg és készségszinten is hosszú távon gazdagodnak. A gyerekek fejlődését kutató szakemberek megállapították, hogy a táborozások bőséges adalékkal szolgálnak nemcsak a vidám és teljesebb gyerekkorhoz, hanem a boldogabb felnőtt élethez is.

Empátia

Az eltérésekkel kapcsolatos tudatosságunk fejlesztése, valamint az empátia és a szolidaritás gyakorlása időigényes. A táborok, különösen azok, amelyek nem kapcsolódnak egy adott iskolához vagy környékhez, mindenféle gyerekeket és felnőtteket ugyanabba a közösségbe terelnek néhány hétre. Ez a heterogén közeg kiváló lehetőség a fiatalok számára, hogy nyitottabban lássák a világot.

Gyerekek és természet

A nyári táborok kapcsolatot teremtenek a gyerekek és a természet között. Az 1900-as évek fordulóján sok tábor azzal a céllal jött létre, hogy a városi gyerekek átéljék a természet csodáit. A legjobb táborok ma is igyekeznek természeti programokkal meghódítani a táborozóikat.

Az időhasználati trendek azt mutatják, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) több időt töltenek a lakásban, ami kétségtelenül „természethiányos betegséghez” vezet. A táborok biztonságos teret kínálnak a gyerekeknek a felfedezésekhez. Az egykori táborozók gyakran hangoztatják: „A táborozás ráébresztett: elégedettebb vagyok, ha a természet a mindennapjaim része. A táboraim szimplán több szabadtéri tevékenységet kínáltak, mint bármi más a gyerekkoromban. Utólag illesztettem össze a kirakós minden darabkáját: boldogabb emberré váltam, mint amilyen lettem volna, ha nincsenek a táborok.”

Egyszerűen kell

A nyári táborokban a gyerekek élettudatosságot, páratlan élményeket és – a virtuális világ hamisságát és anyagtalanságát ellensúlyozandó – valódi tapasztalatokat és interakciókat élnek át.

Az ottalvós táborozás nem való kapásból mindenkinek, nem mindegy, hány évesen vágnak bele a gyerekek. A lakóhely közelében működő napközis vagy bejárós táborok is nyújthatnak a bentlakásos táborokéihoz hasonló fejlesztési lehetőségeket, azonban a hosszabb távollét előnyeitől megfosztják a srácokat.

Forrás: theconversation.com

Utolsó napok – sportnap, DÖK-nap
Tájékoztatónk hétfőn az MI szerint

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor

Én megpróbáltam…

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt.…
PEOPLE TEAM tábor

Főttkukorica-evés

Nyár közepén sok helyen kapható a főtt, csöves kukorica. Otthon is megfőzheti az, aki nagyobb…
PEOPLE TEAM tábor

Elmúlt, de nem nyomtalanul

Ma újra korán kellett kelnem. Véget ért az őszi szünet. November 6-a van, hétfő, és…