Én megpróbáltam…
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt. Tudod, idén már nyolc leszek december 29-én. Próbáltam egész évben jó lenni, viszont néha nehéz volt, mert a kisöcsém, Pirke (ez becenév, de hosszú elmagyarázni, hogyan jött, az igazi neve Maxi) olykor gonosz tréfákat űzött velem. Én persze igyekeztem türelmes lenni.

Vajon mennyire voltam jó idén? Hallottam, hogy te szupertitkos nyilvántartást vezetsz minden gyerekről. Hát, megpróbáltam nem csetleni-botlani, de néha nem tudtam megállni, hogy ne nevessünk olyan dolgokon, amik a kicsiknek viccesek, de a felnőtteknek talán nem annyira.

Van egy kérdésem is: azon gondolkodom, hogy kaphatnék-e egy szuper legókészletet? Tudom, hogy a legót szereted. Én is. Szeretnék egy olyat, amiből egy hatalmas várat lehet építeni, és talán néhány szuper lovacska is benne lehet. Remélem, nem vagyok túl merész a kérésben!

Még valami! Kérlek, ne felejtsd el a kisöcsémet sem. Pirke még kicsi, de végül is jó kisfiú. Ő nagyon szeretne egy plüssmacit, amit mindenhova magával vihet. Kicsit aggódom, hogy elveszíti, ha túl pici lesz, szóval legyen inkább minél nagyobb, ha lehetséges. Majd én is segítek vigyázni rá.

Mikulás, köszönöm, hogy mindig eljössz hozzánk, és boldoggá teszed a decembert! Remélem, találkozunk a kandallónál! Készítünk majd neked meleg teát, hogy felmelegedj a hosszú út után.

Sok szeretettel, Kati

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

Jó példát mutatnánk
Melyik listán vagyok?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Dinnye, málna, barack stb. (2)

Kedvenc nyári kajáink: nyári gyümölcsök. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger és…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (I)

Ha van 30 szabad perced, vagy akár több is, akkor készíthetsz magadnak vagy a családtagjaidnak,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Wolfgang Amadeus Mozart

Kutatók összehasonlították Mozart és az ABBA együttes zenéje hallgatásának hatásait: a klasszikus zene esetében alacsonyabb…
PEOPLE TEAM tábor

Mert ők a legjobbak

Kedves Mikulás! Hát itt vagyok újra. Ez a hagyományos karácsonyi levelem. Tudom, te inkább gyerekeknek…
PEOPLE TEAM tábor

Dohányzás elleni nap

– Juj, mi ez a rossz füstszag? – kérdezte Matyi, amikor séta közben elment mellettük…
PEOPLE TEAM tábor

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor

Először hallgasd meg őket!

A nyári táborok kétségtelenül nagyszerű lehetőséget jelentenek a gyerekeknek és fiataloknak arra, hogy néhány napig…
PEOPLE TEAM tábor

Gyümölcsszedés

A két kedvenc nyári gyümölcsöm a dinnye és az eper. Dinnyét csak boltban tudok beszerezni,…