Én megpróbáltam…
Egyveleg
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Mikulás! Remélem, jól vagy! Én a Kati vagyok, és már izgulok a karácsony miatt. Tudod, idén már nyolc leszek december 29-én. Próbáltam egész évben jó lenni, viszont néha nehéz volt, mert a kisöcsém, Pirke (ez becenév, de hosszú elmagyarázni, hogyan jött, az igazi neve Maxi) olykor gonosz tréfákat űzött velem. Én persze igyekeztem türelmes lenni.

Vajon mennyire voltam jó idén? Hallottam, hogy te szupertitkos nyilvántartást vezetsz minden gyerekről. Hát, megpróbáltam nem csetleni-botlani, de néha nem tudtam megállni, hogy ne nevessünk olyan dolgokon, amik a kicsiknek viccesek, de a felnőtteknek talán nem annyira.

Van egy kérdésem is: azon gondolkodom, hogy kaphatnék-e egy szuper legókészletet? Tudom, hogy a legót szereted. Én is. Szeretnék egy olyat, amiből egy hatalmas várat lehet építeni, és talán néhány szuper lovacska is benne lehet. Remélem, nem vagyok túl merész a kérésben!

Még valami! Kérlek, ne felejtsd el a kisöcsémet sem. Pirke még kicsi, de végül is jó kisfiú. Ő nagyon szeretne egy plüssmacit, amit mindenhova magával vihet. Kicsit aggódom, hogy elveszíti, ha túl pici lesz, szóval legyen inkább minél nagyobb, ha lehetséges. Majd én is segítek vigyázni rá.

Mikulás, köszönöm, hogy mindig eljössz hozzánk, és boldoggá teszed a decembert! Remélem, találkozunk a kandallónál! Készítünk majd neked meleg teát, hogy felmelegedj a hosszú út után.

Sok szeretettel, Kati

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

Jó példát mutatnánk
Melyik listán vagyok?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Vince – teli a pince

Tegnap, hiába van január, a faültetésről írtam, most pedig a szőlőről, szintén a tél végén.…
PEOPLE TEAM tábor

Nem üthetsz

Néhány szülő számára egy tasli lehetőséget kínál a rövid távú engedelmesség kierőszakolására, ami néha nagy…
PEOPLE TEAM tábor

Tájékoztatónk hétfőn az MI szerint

Hétfőn tájékoztatót tartunk a 2023-as PEOPLE TEAM-táborozásról. Megszólítottuk a mesterséges intelligenciát: „Milyen kérdéseket tennél fel…
PEOPLE TEAM tábor

Csengő vagy hűtőmágnes

Kedves Télapó! Boldog vagyok, hogy írhatok neked! Tudom, hogy tényleg létezel, bár a barátaim nem…
PEOPLE TEAM tábor

Vegán világnap

Az osztályunkba új lány érkezett. Amikor a szünetben kiosztották a tízórait, ő nem kért a…