Legyező kézzel (III)
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy kicsit bonyolultabb, ami kettős feladatot lát el: asztaldísz és legyező is egyben.

Szalvéta, 2 fogpiszkáló és egy 20 cm-es szalag kell csak hozzá. Partik, vacsorák dekorációja is lehet, akkor a legstílusosabb, ha kínai ételt eszünk. Azonnal keleti hangulatot tudunk vele teremteni. Az étel főzése közben, a tálalás előtt legyezhetjük magunkat vele, a fogyasztáskor evőpálcikaként, fogpiszkálóként és szalvétaként hasznosíthatjuk.

A szalvéta csúcsán, ahol nem nyílik, ollóval vágd ki egy picit, ide tedd két irányba az evőpálcikákat, majd mindegyiket rögzítsd a fogpiszkálóval. Ha kis szalagot kötsz rá, akkor díszíti és tartja is.

Manapság a legdivatosabb növény a levendula. Használják krémekhez, illóolajként, szörpként. Javaslom, hogy kövesd te is a trendet, és kreálj belőle legyezőt. Szerezz be 7 db hosszú szárú levendulát, bársony- és szaténszalagokat, csipkét, átlátszó cérnát vagy textilragasztót. Ha most jobban belegondolok, akkor inkább dekorációnak alkalmas, mint mindennapos használati tárgynak. Egyszerű elkészíteni, mutatós, az illata is magáért beszél, viszont nehezen mozgatható, félő, hogy szétesik.

Akkor nézzük! Keress egy vastagabb szalagot. Akár több darabot is összeköthetsz (formázz belőle háromszöget, a szalagokat ennek megfelelően vágd le ollóval); fűzd bele a levendulákat. A végét kösd össze egy vékony szalaggal. Ügyelj arra, hogy a virágok egyenlő távolságban legyenek egymástól. A végét varrd le átlátszó cérnával. Ha esetleg nem bajlódnál a varrással, akkor ragasztóval is rögzítheted. Arra figyelj azért oda, hogy ne hagyjon foltot az anyagdarabokon. Jó bíbelődést kívánok!

Kropokné Kiss Éva


Legyező kézzel (II)
Kisvonatozás

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Koktélkészítés

Amikor a koktél szót hallja az ember, akkor általában az alkoholos ital jut eszébe egyből.…
PEOPLE TEAM tábor

Használjuk fel újra!

Nem csupán március 18-án, az újrahasznosítás világnapján, hanem az év minden napján figyelnünk kell a…
PEOPLE TEAM tábor

Időkapszula készítése

Ahogy ígértem, itt is vagyok. A listámon első az időkapszula, jól meg szeretném tervezni, azért…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Ország-város

A mai játékötletem, remélem, sok kellemes percet fog okozni neked és a barátaidnak, családodnak. Nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Naplemente

Ha a lemenő napot látjuk, akkor az önmagában is csodás látványt nyújt. Mindezt még emlékezetesebbé…