Limonádékészítés
Nyári ötlet
PEOPLE TEAM tábor

Mindig fontos, hogy sokat igyunk, főleg a nyári melegben. „Tombol a nyár, aki király, hidratál!” A legjobban a víz hűsít, de van olyan, hogy unalmasnak találjuk, és új ízekre vágyunk. Ezért hoztam neked néhány, gyümölcsből készített, hűsítő innivaló receptjét.

Az első az eperlimonádé. Hozzávalók: 10 dkg, 1 liter víz, 2-3 evőkanál barna cukor, 1 citrom.

Az epret a vízzel és a cukorral a turmixgépben összeturmixoljuk, ezután belecsepegtetjük a citrom levét. Nyáron friss eperrel ízesítjük, ha bő a termés, akkor szedjük le, adagonként fagyasszuk le későbbi alkalmakra. Fogyasztása hűtés után ajánlott, egy kis idő elteltével jobban összeérnek az ízek.

A levendula már több cikkemnek visszatérő eleme. Azt gondolom, tudod, hogy szörpöt, krémeket, olajokat is készítenek belőle. Színe különleges, ahogy a belőle készített limonádé íze is. Ehhez a következőket szedd össze: 1 evőkanál levendulát, 4-6 teáskanál nyírfacukrot, 2 citrom levét, 1,5 liter vizet és jégkockát.

Tedd a levendulát és a cukrot 1 csészébe, önts rá forrásban lévő vizet, épp csak annyit, amennyi ellepi. Keverd össze, hogy a cukor feloldódjon, majd hagyd kihűlni. Szűrd le egy kancsóba a levendulát, facsard bele a 2 citromot, öntsd fel a 1,5 liter vízzel. Ha úgy érzed, hogy nem elég édes, nyugodtan tehetsz hozzá még cukrot. Jól keverd össze, díszítsd citromkarikával.

Ha nem szereted a limonádét, akkor készíts jégkockát. A tartóba tegyél 1-1 gyümölcsöt; nyáron úgyis szezonja van a cseresznyének, epernek, málnának, ribizlinek. Feldobja a vizedet. Hívd át a barátaidat, és kínáld meg őket is!

Kropokné Kiss Éva


Pohárfedő gyöngyből
Póló dekorálása

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Virágkoszorú-készítés

Minden gyerek nagyon örül a tavasznak, amikor a természet újjáéled, és kinyílnak az első mezei…
PEOPLE TEAM tábor

Társasozás

A lista harmadik eleme a társasozás. Természetesen ennek is utánaolvastam, mert a nettől azért nem…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…
PEOPLE TEAM tábor

Legyező kézzel (III)

Az elmúlt alkalommal egy egyszerű zsírpapírból készített legyező megvalósításának lépéseit ismerted meg. Most következzen egy…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40 másodperc…
PEOPLE TEAM tábor

Kagylógyűjtés 2.

Az előző írásom összefoglalta neked a hazai kagylók jellemzőit, előfordulási helyeiket. A mostaniban pedig felhasználjuk…
PEOPLE TEAM tábor

Sátorban aludni 2.

Azt a feladatot adtam nektek, hogy válasszatok megfelelő kinti alvóhelyet. Remélem, sikerült. Gondolom, hogy az…
c

Étel az ókorból

Kedvenc nyári kajáink: pizza. A pizza olasz eredetű étel, manapság az egész világon elterjedt. Alapja…