Azt mondták, nem érdemes kihagyni ezt a tábort
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Peti egyik barátjától hallott a PEOPLE TEAM nyári táboráról. Mi más tudható még a PT-ről? Olvassátok el, miért döntött Peti a PT mellett!

Mutatkozz be, kérlek!

Szabó Péter vagyok, 19 éves, és tanárnak szeretnék jelentkezni a sporttáborba. Egyrészt azért is jelentkezem a PEOPLE TEAM-be, mert egy nagyon jó barátom (Obsina Gergő) rengeteg sztorit mesélt már róla, ezzel meggyőzve, hogy nem érdemes kihagyni ezt a tábort. Másrészt nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy lehetőség van sporttanárként részt venni itt, ugyanis a sport egész életemben fontos szerepet játszott a mindennapjaimban. Volt már karate, foci, úszás, jelenleg pedig (immár 7 éve) kézilabdázom. Tehát összességében nagyon sokat voltam már a sportolói oldalon, és szívesen kipróbálnám, milyen is az, amikor én találom ki a különböző feladatokat a gyerekeknek. Emellett mindig is szerettem a nyári táborok hangulatát, közösségépítő erejét, és tapasztalatszerzés szempontjából is kiváló választásnak ígérkezik a PT. A mindennapokban egyébként informatikával foglalkozom, ilyen irányú szakiskolába jártam, illetve ilyen témájú OKJ-t is végeztem el idén. Remélem, hogy a sok remek sztori után, amelyeket hallottam, én is részese lehetek majd a PT történetének.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Sajnos azért csak most, mert a tavalyi nyár után hallottam magáról a táborról, viszont akkor nagyon megtetszett az egész koncepció, illetve a különböző sztorik alapján úgy éreztem, jó lenne idetartozni valamilyen formában. A sporttanári pozíciót érzem leginkább a magaménak, lévén jómagam is már kb. 13-14 éve folyamatosan sportolok valamit, így (remélem) jó élményt tudok nyújtani a táborozóknak a sportfoglalkozások keretén belül.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Kicsiként féltem attól, hogy be tudok-e illeszkedni a többiek közé. Szerencsére ahogy idősödtem, rájöttem, hogy nyitottnak kell lenni, és magamat adnom, akkor nem lehet gond.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Pacalpörkölt… nem szeretnék róla beszélni…

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A gondtalan gyerekkort, hogy csak arra kell figyelniük, hogy élvezzék a táborban lévő különböző programokat.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Mikor szép lassan rájöttem, mennyit számít, hogy egy társasággal egy szobában vagytok napokig, hetekig, és milyen szoros kapcsolat alakulhat ki, ez szerintem a táborok sajátossága.


Anyu és a mókusok
Táboros tiniszerelem

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

Élvezd, hogy itt lehetsz!

Egy táboroztató akkor jó, ha lelkes. Legyen akár tanár, szervező vagy animátor, szeresse a gyerekeket.…
PEOPLE TEAM tábor

Táborból a fővárosba

Tavaly volt a második évem táborozóként a PT-ben, s a harmadik hétre kialakult az azóta…