Anyu és a mókusok
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor

Mindenki vigyen magával egy mókust, ha táborozik? Hogy is van ez? Georgina édesanyja után az olvasóknak is elmagyarázza, mit jelent a PEOPLE TEAM nyári táborában mókusnak lenni. Az egykori táborozó ma már a PT-ben táboroztat.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Első évem után döntöttem el, hogy egyszer itt szeretnék tanítani vagy mókus lenni, így azóta nagy álmom. Kíváncsi leszek, hogy alakul ez az év. Végre látni fogom, milyen a másik oldalról a PT.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egyik nap nagy vihar volt, és pont vacsora előtt ért el hozzánk. Zuhogott, villámlott, és fura volt esernyővel rohangálni úgy, hogy igazából semmit nem ért.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Mivel idén lesz az első évem, ezért nem rendelkezem még sok tapasztalattal, de amikor segítettem a tanáraimnak szekciót, sorversenyeket, esti programot fotózni, azokat nagyon élveztem.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Irigylem azt, amikor már úgy jönnek táborozni, hogy ismernek pár embert, ezért biztonságos közösségben érzik magukat, de például a csapatjátékok alatt megismernek új embereket, és új barátságokat alakítanak ki. Ezekre nyilván tanárként is van lehetőség, de ahogy visszaemlékszem a 2. táboromra, számomra az volt a legjobb, mert sokakat megismertem, de új arcokkal is találkoztam.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Amikor felfedeztük a barátaimmal 3 év után, hogy van játékterem. Sokat jártunk oda, és szuper volt, hogy volt mivel eltölteni a szüneteinket.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az évek során olyan szoros barátságot alakítottam ki néhány emberrel a táborban, hogy tavaly szerveztünk nekik meglepetésbulit. Nagyon örültek és meghatódtak, soha nem gondoltam volna, hogy egy táborból ilyen közeli barátaim is lesznek. Ráadásul a szívemnek legkedvesebb dolog, hogy itt ismertem meg a legjobb barátnőmet, aki nélkül már csak nehezen tudnám elképzelni a mindennapjaimat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Mókus: amikor mondtam Anyukámnak, hogy nem mehetünk ki a tábor területéről, csak „mókussal”, azaz táboroztatóval, akkor Anyu aggódni kezdett, hogy vajon miért kell egy mókust vinnie mindenkinek magával (persze ő a kis vörös, ugráló állatkára gondolt). Az első tábor után már profin tudta, kik is a mókusok.


Most lennék először táboroztató
Azt mondták, nem érdemes kihagyni ezt a tábort

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el. – Már…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Imádtam a pizzát

Jártál már olyan nyári táborban, ahol pizzát adtak ebédre vagy vacsorára? A PEOPLE TEAM (PT)…