Az új barátaim segítettek a szakításomkor
Táboringer
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A nyári táborokban is zajlik az élet: bármi megtörténhet, de az a jó, hogy a remek társaság miatt könnyebb túllendülni a nehéz helyzeteken. Szofi több éve jár a PEOPLE TEAM-be táborozni, és elmondta nekünk, milyen élmények kötik a PT-hez.

„Tavaly volt a harmadik évem a táborban, összesen hat hetet töltöttem a PT-ben, ahol egyre inkább otthon éreztem magam, és sikerült teljesen beilleszkednem. Mindenki, akit megismertem, nagyon nyitott és barátságos volt, könnyen megtaláltam a közös hangot a legtöbb táborozóval és mókussal is.

Első alkalommal a szüleim aggódtak kicsit, de aztán mikor látták, hogy mennyire jól éreztem magam, nyugodt szívvel engedtek több hétre is. Úgy látták, hogy jó programok voltak, illetve egész nap lefoglaltak minket.

A PT-ben megtanultam egy kicsit légtornázni, táncolni, három labdával zsonglőrködni, sokat megtudtam a környezetszennyezésről, az irodalomról, megtanultam karddal vívni és íjászkodni, főzni kicsit, hogy hogyan kössek meg egy kendőt 20-féleképpen, hogyan oldjak meg egyfajta matekfeladatot, azt, hogy a harmadik héten milyen nagy kincs pár plusz óra alvás, hogy különválogassam a szemetet, hogy mindig a helyére tegyem a koszos evőeszközöket, edényeket és bögréket, és nem utolsósorban azt, hogy mindenki felé nyitott legyek, és sose ítéljek meg valakit első látásra. A kutyás előadás/beszélgetés is érdekes volt, abból is tanultam, nem mellesleg a kutyusok elképesztően aranyosak.

A táborban szerzett tapasztalatoknak szinte az élet minden területén hasznát vehetem, ezek közül pedig, azt hiszem, a szociális készségeket tudom majd legjobban hasznosítani. Szerintem változtam a PT-ben, mert azóta könnyebben tudok barátkozni, nyitottabb vagyok mások felé. Sok táborban jártam már, de a PEOPLE TEAM mindet felülmúlta. Csak azt sajnálom, hogy túl gyorsan elteltek a hetek.

Tavaly próbáltam a cirkuszi szekciót, amit egyszerűen imádtam! Elképesztően megszerettem a légtornászást, ha lenne rá lehetőségem, komolyabban is foglalkoznék vele. Nagyon tetszett az az esti program, amelyiken nyomozni kellett, annak ellenére is, hogy végül nem sikerült kiderítenünk, ki volt a tettes. Illetve amikor egyik este a mókusok a továbbtanulásukról meséltek, az is érdekes volt, főleg most, hiszen nekem ez aktuális kérdés.

Rengeteg vicces pillanatot éltünk át a tábor alatt, talán azt tudnám kiemelni, amikor a kajaügyelet előtt lévő létrára mind felmásztunk a barátaimmal, és aki legelöl állt, elvesztette az egyensúlyát, és hátradőlt. Nem is kell mondanom, hogy mind dőltünk le, mint a dominók, rengeteget nevettünk. A másik, hogy a baráti társaságunkban van két lány, akik egyáltalán nem értenek a sminkekhez. Mi páran viszont szeretünk sminkelni, és vittünk is magunkkal kozmetikumokat. Az volt a játék lényege, hogy nekik ki kellett találni, hogy mi mire való. Elképesztően vicces volt, szétnevettük magunkat.

Szívmelengető emlékek is kötnek a PT-hez. A tábor alatt keresztülmentem egy szakításon, és amikor látták a barátaim, hogy rosszul érzem magam, rögtön segítettek, és mellettem álltak, nagyon-nagyon megértőek és kedvesek voltak, azóta is szörnyen hálás vagyok nekik.

Tetszik, hogy a táborban minden egy helyen van, bármikor fel tudok ugrani a szobába, ha kell valami. A környezet barátságos, a hangárnál is bármikor tudunk lazulni, habár lehetne több napágy vagy ülőhely, mert sokszor alig marad hely. És bár szeretem a PT-s zenéket, talán ráférne egy frissítés a lejátszási listára. A szállással sosem volt problémám, azt tudnám csak felhozni, hogy amikor a nyolcadikon töltöttem egy hetet, ott eléggé felmelegedett azért a szoba.

Ételek közül a PT-s gírosz a kedvencem. Vegetáriánusként is sok opcióm van, minden összetevő finom, imádom!

A kolis élet és az, hogy egy kicsit magunkra vagyunk utalva, úgy gondolom, nagyon hasznos lesz a jövőben, ha kiköltözök majd otthonról. Legkedvesebb tapasztalatomnak azt tudnám mondani, mikor együtt festettünk egy hatalmas csapatzászlót a táborozókkal, mókusokkal, remekül éreztem magam közben.

Kedves emlék, hogy tavaly második hét után elmentünk az Auchanba, mivel szabad nap volt ugye, és vettünk tortát meg gyertyát, csináltunk üdítőt is, és levittük a kuktaterembe. Első helyezett lett a csapatunk, ezért összegyűjtöttük a csapatkapitányainkat, meg több mókust és tanárt, akikkel jóban voltunk, és együtt megünnepeltük a helyezésünket.”

Lelkes gyerekek a filmestáborban
Ebben a táborban élménydús heteid lesznek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Séta egy arborétumban

Az előző cikkeim a szentjánosbogár-rajzásról szóltak. Arra gondoltam, hogy akkor azt az arborétumot mutatom be…
PEOPLE TEAM tábor

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés kedvelt szabadidős tevékenység, történelme pedig már több mint 2000 éves múltra tekint vissza.…
PEOPLE TEAM tábor

Potpourri házilag

A szoba illatosítása nem új keletű dolog, vásárolható és házilag egyaránt elkészíthető frissítők nagy számban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Csillagnézés tanulással

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk. Mutatkozz be, kérlek! Beretka Lilla…
PEOPLE TEAM tábor

Gond van? Segítek!

Senki sem gondolatolvasó, azonban ha elmondod, mit szeretnél, tudnak neked segíteni – már aki nyitott…